Kacıp gitme arzusu, başka bir yerlerde başka bir hayata başlama veya icinde bulunulan sıkıntılardan makul bir sureliğine uzaklaşma arzusu… Sanırım gunumuzde bu hissiyat icinde olmayan kimse pek yok gibi. Gundemin yoğunluğu, surekli gerginlik, trafik, kalabalık, sıkıntılar sıkıntılar sıkıntılar… Bi kacıp gitsek her şey duzelecek gibi… Ama değil gibi de…
1. Tukenmişlik sendromuna yakalandığınızdan emin gibisiniz, iş yerinde verimsiz, dışarıda keyifsiz, evde yorgunsunuz.
2. Sanki bu yaşadığınız depresyon da olabilirmiş gibi, hicbir şeyden zevk alamama, hicbir şey yapmak istememenin başka ne izahı olabilir ki?
3. Artık sabahları mutsuz değil ofkeli uyanıyorsunuz, ancak neye ofkeli olduğunuzu siz dahi bilmiyorsunuz… Oyle değil mi?
4. Yalnız kalmaktan, neler yapmak istediğinizi duşunmekten cok daha fazla keyif alır hale geldiniz, sizin kacısınız da bu.
5. İnsanlarla olan ilişkilerinizi istemeyerek de olsa en aza indirdiniz, dışarı cıkma tekliflerinin coğuna artık hayır diyorsunuz.
6. Başka yerlere kacıp giden insanlara gıpta ile bakmaktan yoruldunuz, kendinizi yeterince cesur olmadığınız icin sucluyorsunuz.
7. Sosyal medyaya giremez oldunuz, cunku her yer kacıp gitme hayallerini gercekleştirenlerle dolu.
8. Norvec, Kanada, Finlandiya, Uruguay… Gunleriniz bu ulkelerin guzelliklerini inceleyerek geciyor değil mi?
9. Sadece gitmeyi duşunmek, ama buna dair hicbir adım atmamak artık canınızı sıkıyor… Korkuyor olabilir misiniz?
10. Okuduğunuz her kitap, izlediğiniz her film, konuştuğunuz her insan sanki icinizdeki bu isteği kamcılıyor, evren sanki size surekli mesaj veriyor.
11. Melankolik biri olup cıktınız, her ne kadar gecmişiniz cok imrenilecek olaylarla dolu olmasa da gecmişe ozlem duymaktan kendinizi alamıyorsunuz.
12. Oysa hep canlı, hareketli, kıpır kıpır biri oldunuz, neden şimdi bir yavaş şehre taşınıp erken emeklilik hayalleri kuruyorsunuz? Sorusunun cevabı yok.
13. İnternet gecmişiniz artık gezi & seyahat bloglarından, sitelerinden gecilmiyor.
14. Bunca zamandır emek verdiğiniz, kurduğunuz, buyuttuğunuz dunyana kıyamıyorsunuz… Boşuna mı yaşadım onca sene duşuncesinden kurtulamıyorsunuz.
15. “İnsan bir ulkeden ne kadar buyuk bir kararlılıkla kacarsa kacsın yanına bir el cantası almadan edemez.” (Salman Ruşdi) lafı hic cıkmıyor aklınızdan.
16. Kendinizi değiştirmedikce, kacıp gittiğiniz yerde yine aynı şeyleri yapacaksınız, yok eğer değişirseniz belki burada da istediğinizi bulursunuz… Belki kacmak istediğin kendinsindir.
Bonus – “Ne zaman bu şehirden kacıp gitme isteği gelse, bir koşeye oturup gecmesini bekliyorum. Gidersem donmem cunku biliyorum…“ Belki de asıl korktuğunuz bu…