Arkadaşlar biz vatandaşlık ve Demokrasi sınavı olduk. Sınav 5 soru iceriyordu , yani her soru 20 puan. Bir soru var ve bu soru hoca yuzunden her oğrencinin not dengesini sallıyor.
Soru şu ;
-Bireysel farklılıklar kimini kiminden daha ustun kılar.ustunluk bu yuzden doğuştan gelir.
doğru mu yanlış mı ?
Soru bu. Hoca buna doğru diyor. Tum oğrencilerde yanlış. Hocada diyor ki herkes kopya cekmiş aynı cevap var diyor.
Bende gittim hocaya dedim ki ;
-Hocam bir hatanız var bireysel farklılıkların bir insanı bir insandan farklı kılacak bir ustunluğu yoktur. Her insan eşit olarak doğar.'' dedim
Hoca da ;
-Afrikadakiyle amerikadaki bir cocuk eşit haklara mı sahip?'' dedi .
Ben de;
-Hocam bu İnsan haklarına ve kanunlara gore her insan eşittir. Bu ister afrikalı ister amerikalı ister avrupalı olsun. 'dedim . Ardından' Ama bu kural uygulanmakta değil orası var. Ama biz burda Vatandaşlık ve Demokrasi eğitimi dersi işliyoruz. Size bize vermeniz gereken bilgiler İnsan Haklarıyla ilgili olan kısım,uygulananlar değil ' dedim.
Hoca da ' Dersimiz olduğu zaman bu soruyu tartışalım ' dedi Bende 'Tamam hocam'' dedim. Anlayacağınız hocada tereddutlu ve ne sordugunu resmen bilmiyor. Bu kitap Vatandaşlık kitabımızda da var. Aynısını sormuş.Siz bu soru hakkında ne duşunuyorsunuz . Yorumlarınızı alabilir miyim ?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Vatandaşlık Hocası-Oğrenci Cekişmesi (yardım)