Hepiniz “bu ney şimdi?” der gibi ekrana bakakaldınız, ancak aslında bu duygu pek coğumuzun sıklıkla yaşadığı bir şey. Mauerbauertraurigkeit kısaca, sebepsiz yere hayatınızdaki insanları, hatta en yakın arkadaşlarınızı bile kendinizden uzaklaştırma isteği olarak tanımlanıyor. Bir nevi yalnız kalma, depresyonun on hazırlıklarını yapma benzeri bir duygu diyebiliriz. Hal boyle olunca hırcın, kavgacı, gıcık, asosyal bir tip olup cıkıyorsunuz. Mauerbauertraurigkeit muzdarip kişilerin iyi anlayacağını duşunduğumuz bir icerik hazırladık size.
Belki bu gune kadar bir mauerbauertraurigkeit mağduru olduğunuzu bile bilmiyordunuz, artık neyin icine duştuğunuzu anlama fırsatı cıktı işte karşınıza.
1. İnsanların sizin yalnız kalma isteğinizi anlamadığını, gereksiz yere size yardım etmeye calıştığını duşunuyorsunuz.
2. Bu gereksiz cabalar, uğraşlar sizi sinirlendiriyor ve bir anda insanları sert şekilde hayatınızdan cıkarmaya başlıyorsunuz.
3. Asla bu surecin gececi olabileceğine, insanları boyle harcamamanız gerektiğine dair duşunceler gelmiyor aklınıza.
4. Omur boyu mauerbauertraurigkeit hissinin esiri olacağını duşunuyorsunuz ve bu yuzden insanlara karşı cok hoyrat, duşuncesiz ve olabildiğince kırıcı oluyorsunuz.
5. Bu hissin kaynağını bilmenin pek mumkun değil, nerden esti de boyle duşunmeye başladınız bilmiyorsunuz.
6. İşin daha da ilginci bunun bir sorun olduğunu duşunmuyorsunuz, “benim hayatım benim kararım” diye duşunmek işinize geliyor.
7. Bu duygunun etkisiyle verdiğiniz ani kararların sizi daha derine cektiğinin farkında değilsiniz.
8. En yakınınızdaki insanları, arkadaşlarınızı ve hatta aile bireylerinizi bile hic umursamadan siliyorsunuz ve bu size kendinizi guclu hissettiriyor.
9. Oysaki mauerbauertraurigkeit gucsuzluğunuzden doğan ani bir istek, bunun farkına varmıyor, varamıyorsunuz.
10. Hayatınızdaki insanları azaltınca rahatlayacağınızı duşunuyorsunuz ama onlardan doğan boşluğun icine cekileceksiniz.
11. O boşluğu doldurmanız mumkun olmayacak ve maalesef o boşluk her gecen gun daha da buyuyecek.
12. Depresyona girmeden once goreceğiniz son boşluk bu olacak, bunu siz de hissediyorsunuz ama bu isteğe karşı koymak da guc.
13. Size uzanan her yardım elinin insanların size acıması olarak gorup reddedeceksiniz, bu mauerbauertraurigkeit ’in genel ozelliği zaten.
14. Gittikce yalnızlaştığınızda huzur bulacağınızı duşunuyorsunuz, ancak bulduğunuz tek şey mutsuzluk, karamsarlık ve yalnızlık olacak.
Bonus – Peki yok mu bunun bir caresi? Var elbette hayatınızdaki insanların kıymetini bilin, onlardan bu kadar cabuk vazgecmeyin.