Dunyaya bir şeyler kazandırmış veya topluma mal olmuş kişilerin sarf ettiği sozler hep mercek altına alınmıştır. Bu sozlerin bazıları olumun kapıda olduğu haleti ruhiye icinde sarfedildiğinden birer ozlu soz haline de gelmiştir. “Sen de mi Brutus ’un” iclerinde yer almadığı, unlu kişilerin olmeden once soylediği son sozler listesini buraya huzur icinde bırakıyoruz…
1. “Saatim Nerede?” Salvador Dali
2. “Demek boyle olunurmuş” Necip Fazıl Kısakurek
3. “Calışmalarım olması gereken kaliteye erişemediği icin tanrıyı ve insanlığı gucendirdim.” Leonardo Da Vinci
4. Eşine ve cocuklarına bakarak; “Oh wow Oh wow Oh wow” Steve Jobs
5. “İşte bu fena” Peyami Safa
6. “Umarım cıkış eğlencelidir ve umarım bir daha asla donmem” Frida Kahlo
7. “Ben olunce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar gorsunler ki padişah olan Suleyman bu dunyadan eli boş gitmiştir.” Kanuni Sultan Suleyman
8. “Para hayatı satın alamaz” Bob Marley
9. “Olumun tadı dudaklarımda. Bu dunyaya ait olmayan bir şey hissediyorum” Mozart
10. “Hayat hikayesi goz kırpmasından daha kısadır. Aşk hikayesi ise merhaba ve bir sonraki goruşmemize kadar gule gule” Jimi Hendrix
11. “Her şeyden oyle sıkıldım ki” Winston Churchill
12. “Rabbimiz, beni kendi hazretine davet ediyor. Artık gitme zamanıdır. Ya azrail! Cabuk ol! Beni Rabbime cabuk kavuştur.” Mevlana Celaleddin-i Rumi
13. “Ya duvar kağıdı gidiyor ya da ben” Oscar Wilde
14. “Donduk, dolaştık, yine anamızın orduğu doşeğe duştuk” Mehmet Akan
15. “Ben gorevimi burada bitiriyorum” Albert Einstein
16. “Komedi bitti” Ludwig Van Beethoven
17. Celladına; “Vur korkak herif, sonucta sadece bir adam oldureceksin” Che Guevara
18. “Biraz Dinleneyim” Namık Kemal
19. “Şimdi bunu niye yaptım ki?” (1813 ’te Portekiz ’in Lizbon şehrinde bir pencereden atladıktan sonra soyledi) General William Erskine
20. “Yaşıyorum” Roma imparatoru Caligula
21. İdam edilmeden hemen once; “Yaşasın tam bağımsız Turkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Turk ve Kurt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işciler, koyluler! Kahrolsun Emperyalizm!” Deniz Gezmiş
Kaynak:1,2