Bir randevu ya da copcatanlık sitesi de diyebileceğimiz Tinder ’a hepimiz aşinayız aslında. Bazılarımız tek gecelik ilişkiler yaşıyor, bazılarımız sevgili buluyor (hatta evleniyorlar) bazıları da arkaş kalmaktan oteye gidemiyor.
Fotoğrafcı Marie Hyld adlı bir kadın kapalı olan Tinder hesabını yeni bir proje icin tekrardan aktif ediyor. Hem yeni donemin romantizm anlarının daha kısa yaşandığını ispat etmek hem de sosyal medyanın yuz yuze goruşmelerimizi baltaladığını kanıtlamak isteyen fotoğrafcı, bir saati gecmeyen zamanlarda eşleriyle birlikte cekildiği fotoğraflarla sanki omurluk sevgililermiş hissiyatı yaratıyor. Fazla lafı uzatmadan fotoğrafcının Vice- Broadly‘e vermiş olduğu roportaja fotoğraflarla birlikte bakalım
“Facebook, Instagram ve Tinder ’da cok fazla zaman harcıyordum. Ardından yeni dijital dunyada insanların gercekte de nasıl ilişki kurduklarını duşundum”
Danimarkalı fotoğrafcı Hyld, Tinder hesabını yeniden acmaya ve projeye uyacak şekilde uyarlamaya karar verdi. Profilinde boyle bir proje hazırlayacağının ayrıntılarına kadar indi. Boylece eşleştiği insanlar her şeyi bilecek ve guven ortamı sağlanmış olacaktı
“Hesabımı actım ve herkesle eşleşmeye başladım. Bu fikirde olan ve teklifimi kabul eden insanları gormek gercekten ilgincti”
Fotoğafların her birinin sol alt koşesinde Marie ve eşleştiği romantik partnerinin fotoğraftan once birlikte kac dakika gecirdikleri yazıyor.
Marie ’nin en buyuk amaclarından biri ise artık 22 dakikada bile başlayan bir ilişkide insanların birbirlerine ne kadar bağlanabileceğini gostermek
Marie ayrıca tanıştığı insanlar fotoğraf cekilirken ortama pek fazla mudahale etmiyormuş
“Genellikle cevremin bana ilham vermesine izin veriyorum” diyor
“Bence bugun yuz yuze goruşmeden yoksunuz, etkileşimlerimiz gercekleri yansıtmıyor. Giderek kotuye gidiyor ve sosyal medya bunun sorumluluğunu ustleniyor. Ben de kucuk bir dikkat cekmek istedim”
Marie bu fotoğrafta gercekten bilgisyarın acık olduğunu ve iceri girer girmez role burunduklerini soyluyor.
Bu fotoğrafta ise MR. BDSM adlı bir kullanıcıyla eşleştiğini soyluyor… Annesi endişelendiği icin de bu fotoğrafı cektiğini belirtiyor
Marie ’nin cektiği fotoğraflar gercekten de cok samimi
Bazen 10 dakika da bile yakınlaştığımız gerceği belki de yakın donemde kabullenmemiz gereken ayrıntılardan biri olur…