Artık Instagram ’da gorduğumuz o buyulu hayatlara inanan kalmadı değil mi? Hepimiz farkındayız, Instagram ’da paylaşılanların gerceklerden ne kadar uzak olduğunun. Ama hevesle takip etmeye devam ediyoruz. Belki de gercek hayattan kacıp sığındığımız bir yer bu hayali dunyalar.
Bu gerceklikten uzak hayatlara dikkat cekmek isteyen seyahat bloggerı Carolyn Stritch de paylaştığı fotoğraflarla insanların gercek olamayacak şeylere bile nasıl masumca inandığını gosterdi. Ve tabii ki aslında hicbir şeyin gorunduğu gibi mukemmel olmadığını…
Carolyn Stritch 32 yaşında bir seyahat bloggerı, aynı zamanda freelance calışan bir fotoğrafcı
Instagram profilinde ise odasındaki gorkemli pencerenin onunde cekilmiş ya da kitapların arasında kaybolduğu bircok buyuleyici fotoğrafı var
Paylaştığı bu fotoğrafla, 22. yaş doğum gunu icin bir sonraki gun Disneyland ’a gideceğini soyledi
Bir gun sonra ise Uyuyan Guzel ’in Şatosu ’nun onunde tek başına cekilmiş bu mukemmel fotoğrafı paylaştı, elbette herkes inandı
Birkac gun sonra ise her şeyin sahte olduğunu ve bir projeden ibaret olduğunu acıkladı
Once bir hikaye uydurmuş, FaceApped programıyla yuzunu en az 10 yaş daha genc gostermiş ve tek başına Disneyland ’e gittiğine inandırmıştı herkesi
View this post on Instagram
I'm not feeling entirely myself after that trip. Strange. Tomorrow I'll share a blog post telling you all about it. It's not every day you get to say: "I'm going to be 22 and I'm taking my self to Disneyland." Well, back to reality. Hard to believe that just yesterday I was standing alone outside Sleeping Beauty's Castle. But I'll always have The Image.
A post shared by Carolyn (@theslowtraveler) on Mar 12, 2018 at 11:15am PDT
Amacı tamamen uydurduğu bir hikaye ve kendini gostermek istediği şekliyle paylaştığında neler olacağını gormekti
“Kimse pijamalarımı, sabah uyandığımda felaket durumda olan saclarımı ya da laptopa bakmaktan kambur olmuş sırtımı gormek istemez. Bu benim coğu gunumu geciriş şeklim”
“Siz de benim kitaplarımı, penceremi, seyahat fotoğraflarımı, benim sizin hayatlarınızdan kucuk kesitler gormek istediğim gibi gormek istiyorsunuz”
Amacı biraz olsun duşundurmek olan ve aslında cok basit hilelerle sosyal medyada mukemmel yaşamlar yaratılabileceğini gostermekti
Kaynak; 1