Dunyanın ne kadar adaletsiz bir yer olduğundan, bir yanda icecek su bulamayan cocuklar varken bir yanda yediklerini beğenmeyen insanlar olduğundan bahsetmeye gerek yok. Bu adaletsizliği azaltmak icin ise kuresel capta yapılan yardımlar dışında kendi sosyal cevremizde de kucuk farklar yaratabiliriz.
Yıllar once dukkanının onunde uşuyen bir cocuk gorup bu durumdan cok etkilenen Ahmet Cakır da kendi imkanlarıyla uşuyen insanlara yardım etmek istemiş. Her sabah kalkıp kendi dukkanını actıktan sonra dışarıya bir de tezgah kuruyor ve kıyafete ihtiyacı olan insanların almasını sağlıyor…
52 yaşındaki Ahmet Cakır, İzmir ’in Balcova ilcesi Eğitim Mahallesi ’nde emlakcılık yapıyor
Yıllar once dukkanının onunde soğuktan titreyen bir cocuğu gorup ona yardım etti. Ardından benzer durumdaki insanlara da yardım edebilmek icin evden getirdiği kıyafetleri tezgaha serdi
Bir sure sonra cevresindeki insanlardan giymedikleri kıyafetleri istedi ve tezgahı hep dolu tutmaya calıştı
“Sabahları kıyafetlerin bulunduğu tezgah dolu olunca mutlu oluyorum. Sergileyecek kıyafet olmazsa uzuluyorum. Yakın cevremi arayıp ‘kıyafet yok mu, varsa getirin ’ diyorum.” diyor
Tezgahın yanındaki tabelada ise “Ucretsizdir, Alabilirsiniz, Getirebilirsiniz” yazıyor
Gelen desteklerse her gecen gun artıyor. Diğer mahalle sakinleri de insanları; kıyafetlerini cope atmamaları, bu tezgaha getirmeleri konusunda bilinclendiriyor.
Ahmet Cakır sayesinde kıyafetler cope gitmiyor, ihtiyac sahiplerine ulaşıyor
Mahalle sakinleri de bu anlamlı projeye destek oluyor. “Mahalle sakinleri de destek oluyor. Gecen gun bir oğrenci, komple tum ev eşyalarını ihtiyac sahiplerine vermem icin buraya getirmek istedi, alamadım. Amacım buranın ustunu kapatarak yaz, kış vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek.” diyor Ahmet Cakır.
Ulkemizde pek cok şehirde bazen belediyeler bazen de yardımseverler tarafından kıyafetlerin ihtiyac sahiplerine ulaştırılması icin ceşitli projeler gercekleştiriliyor
Bircok şehirde “Askıda Elbise” uygulaması devam ediyor. Duvara yerleştirilen askılara ihtiyacı olmayanlar kıyafetlerini asarken ihtiyacı olanlar kıyafet alıyor
Kaynak; 1