Bir ev arkadaşıyla yaşamak, gunumuz şartlarında zorunlu hale gelmeye başladı. Pahalı kiralar, art arda gelen faturalar ve diğer masraflar… Peki ev arkadaşı sadece ekonomik anlamda rahatlamak icin mi var? Elbette hayır, ev arkadaşınız bazen en yakınınız, sırdaşınız ve sizi anlayan eğlenceli biri olabilirken bazen de ortalığı kirleten, kurallara uymayan bir kabusa donuşebilir. Bu riski almaya hazırsanız, her iki şekilde de sizi guzel ve eğlenceli anıların beklediğini soyleyebiliriz.
ABD ’li talk-show sunucusu Jimmy Fallon, The Tonight Show Starring adlı programında izleyicilerinin garip ev arkadaşı anılarını gondermelerini istemiş ve ortaya bu birbirinden eğlenceli anılar cıkmış. Sizin de ev ya da oda arkadaşlarınızla yaşadığınız tuhaf ve eğlenceli anlar varsa bizimle paylaşın, bakalım Turkiye ’de neler oluyor?
1. “Ben hep ev arkadaşımın uzak mesafe ilişkisi yaşadığı kız arkadaşıyla FaceTime yaptığını duşunuyordum. Halbuki o ailesinin yanındaki kedisiyle konuşuyormuş. Her cumartesi 1 saat boyunca…”
2. “Universitedeyken koridorda şiddetli vurma sesleri geliyordu, 4 kampus polisi kapının onunde “Tavukları biliyoruz” diye bağırıyordu. Yan komşumuz kapıyı actı ve 4 tavuk -bebek bezine sarılı bir şekilde- hızla dışarı kactı. İşte onlar oldukca garip ev arkadaşlarıydı!”
3. “Salyangozumuz oldu, ama ev arkadaşım bunu bilmemi istemiyordu. Bu yuzden salyangozumuzun olduğu kabı her gun başka bir yere taşıyordu. Boylece onu gormeyecek ve hala yaşadığını duşunecektim…”
4. “Londra ’daki ilk ev arkadaşım Norvecliydi. Kelebeklerden ve orumceklerden cok korkuyordu. Bir gun orumceklerden neden bu kadar korktuğunu sordum ve tum ictenliği ile cevap verdi; “Orumcekler seni orumcek adam yapabilir ve ben henuz boyle bir şeyin ihtimaline bile hazır değilim””
5. “Gecenin bir yarısı Almanca konuşarak uykusunda gezen bir ev arkadaşım vardı. Kendisi Cinliydi…”
6. “Kadın bir ev arkadaşıyla yaşamak zordur. Sacları evin her yerine dokulur ve daha gecen hafta evin orta yerine pisledi. Her defasında onunla tuhaf davranışlarıyla ilgili konuşmaya calışıyorum ve o bana bu buyuk kahverengi gozleriyle bakıyor…”
7. “Ev arkadaşımın hayatında biri vardı ve ondan pek hoşlanmıyordu. Ben de onu diğer odaya cekip fısıldayarak “Nasıl gidiyor” diye sordum. “Yanlışlıkla dizini cıkardım bu yuzden henuz ondan ayrılamadım” dedi”
8. “Bir keresinde oda arkadaşım yurt odasında daha fazla yer acılsın diye yataklarımızı birleştirmemiz konusunda cok ısrar etti ve birleştirdik. İlk gece yan yana uyurken bana icine şeytan girdiğini soyledi.”
9. “Hasta bir şekilde eve geldim ve erkek ev arkadaşımı benim ic camaşırım ve sutyenimle kanepede mısır gevreği yerken gordum. Oldukca utanmış gorunuyordu…”
10. “Oda arkadaşım oldukca şiddetli bir bicimde horlardı. Aynı yurt odasını paylaşıyorduk ve o ranzanın ust katında yatıyordu. Kız arkadaşım ve ben yaramazlık yapmadan once onun horlamaya başlamasını beklerdik. Onun horlama sesi bizim aşk hayatımızın fon muziğiydi. Şimdi 17 yıldır evliyiz…”
11. “Eve geldiğimde ev arkadaşımı 200.000 boncukla doldurduğu kuvetin icinde buldum. Cunku cok sıkılmış ve nasıl hissettireceğini merak etmiş…”
12. “Ev arkadaşım herkese karşı cok kibar ve iyidir. Bir gun son otobusunu kacıran bir adamı eve aldı ve kanepede yatırdı. Daha sonra tum gece panik icinde adamın bir katile donuşme ihtimaline karşı uyanık bekledi.”
13. “Ev arkadaşım telefonunun zil sesini kardeşinin cığlığı yapmış. İlk duyduğumda kalp krizi geciriyordum…”
14. “Oda arkadaşım flort ettiği kız icin bir kedi aldı. Kız kediye kendi evinden bakamayınca kedi bizimle kaldı. Kız arkadaşımı terk etti ve arkadaşım da taşındı. Ve ben kediyle baş başa kaldım…14 yıldır”
15. “Ev arkadaşımın her gun kullandığı (gunde ortalama 30 tane) bir raf dolusu vitamini vardı. Bir gun bana idrarın siyah olmasının normal olup olmadığını sordu. Ben de ona hemen doktora koşmasını soyledim”
16. Ev arkadaşım plastik ordekleri gercekten cok seviyor. Ben sevmiyorum bu yuzden ona plastik ordekleri banyoya koymamasını soyledim. Bu ise onun cevabı…”
Kaynak; 1