Cesaret kesinlikle sonradan kazanılan değil, doğuştan gelen bir ozellik. Yaşınız kac olursa olsun, sevdikleriniz icin hayatınızı riske atabilmeniz icin hem fedakar hem de cesur olmanız gerekiyor. Henuz 7 yaşında olan Eli Davidson ise ne kadar cesur olduğunu kanıtladı. Kucuk cocuk, evlerinde cıkan yangında henuz 22 aylık olan kucuk kız kardeşini kurtarmak icin pencereden tırmanarak iceri girdi. Minik kahramanın hikayesine gelin daha yakından bakalım.
Tennessee ’de uc cocuğuyla birlikte yaşayan Nicole ve Chris Davidson ciftinin evinde yangın cıktı. Neyseki her ikisi de eski itfaiyeci olan cift, yangına kısa surede mudahale etti Ancak cift, alevlere yakın olan cocukları yakaladı. Nitekim oturma odasını saran alevler nedeniyle kucuk kızlarının yatak odasına ulaşmakta gucluk cektiler Nicole ve kocası Chris, odaları yangına en yakın olduğu icin once Eli ve iki yaşındaki kardeşi Elijah ’ı almaya gittiler.
İki erkek cocuklarını dışarı cıkaran cift, kucuk kızlarına ulaşmanın bir yolunu bulmaya calıştılar Ardından baba Chris Davidson, 7 yaşındaki oğlu Eli ’ye destek verdi ve pencereden odaya girmesini sağladı Oldukca cesur olan Eli, henuz 22 aylık olan kız kardeşini yangından kurtardı. Yaşadıklarını anlatan Eli Davidson; “Babam once camı kırdı. Ben yapamam dedim ama babam yanımda olduğunu soyledi. Korktum ama kız kardeşimin olmesini istemedim” dedi.
Eli ’nin kız kardeşini kurtardığı anı hatırlayan Chris, CNN ’e şunları soyledi; “Duman ve ateş o kadar yoğundu ki odaya ulaşmamın hicbir yolu yoktu. Ona pencereden ulaşmak icin dışarı cıktık ama odaya erişmemi sağlayacak hicbir şey bulamadım. Eli ’yi kaldırdım. Boylece iceri girip kardeşini beşiği ile tutabildi. Eli ile gurur duyuyoruz. Bircok yetişkinin yapamayacağı bir şey yaptı”
Yangında hicbir aile uyesi zarar gormedi ancak ailenin evi ve eşyaları tamamen kul oldu. Chris “Sahip olduğumuz her şeyi kaybettik. Tum hayatımız o evin icindeydi. Uc arabamız da yangında zarar gordu. Hicbir şeyimiz kalmadı” dedi Yangının neden cıktığı henuz belirlenemedi; ancak yetkililer yangının elektrik nedeniyle cıkmış olabileceğinden şupheleniyor.
Kaynak: 1