Sevgililerin buyuk bir heyecanla beklediği, yalnızların da bir o kadar istemediği Sevgililer Gunu sonunda geldi cattı! Etrafta gorduğumuz tum bu hediyeler, kalpler ve mutlu ciftler, size gecmişte yaşadığınız aşkları hatırlatabilir. İşte boyle anlarda o insana ulaşmak ve birkac kelime de olsa konuşmak istemeniz kadar doğal bir şey yok! Klinik psikolog Dr. Carla Marie Manly, eski sevgilinizden ne beklediğinizi net bir şekilde belirlemeniz gerektiğinin altını ciziyor. Yani “Gonder” tuşuna basmadan once eski sevgilinize neden mesaj attığınızı detaylı bir şekilde duşunmek, cok daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Dr. Manly, ne hissederseniz hissedin kendinize durust olmanız gerektiğini vurguluyor! Eğer siz de eski sevgilinize neden mesaj atmak istediğiniz biliyor, ancak ne yazacağınız konusunda emin olamıyorsanız doğru yerdesiniz! İşte bu Sevgililer Gunu ’nde eski sevgilinize atabileceğiniz mesajlar…
“Nereden cıktı bu gun?” diyor ve Sevgililer Gunu tarihini merak ediyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz!
Ayrılığın ustesinden geldiyseniz, ancak hala hassas hissediyorsanız: “Gecen Sevgililer Gunu ’nde benim ısrarım uzerine gittiğimiz korkunc restoranın onunden gectim. Sen haklıydın. Bir influencer ’dan restoran tavsiyesi almamam gerekirdi. Umarım iyisindir.” Eğer gectiğimiz Sevgililer Gunu ’nu eski sevgilinizle birlikte gecirdiyseniz ortak bir anınızı paylaşmak, hem onu duşunduğunuzu hem de ona karşı herhangi bir negatif duygu beslemediğinizi bilmesini sağlar.
2. “Sana bahsettiğim tuhaf iş arkadaşımı hatırlıyor musun? Bir o kadar tuhaf sevgilisi ona gozlerimizin onunde serenat yaptı. Bunu sana anlatmassam olmazdı.” Eğer eski sevgiliniz aynı zamanda eski en yakın arkadaşınızsa ve işle ilgili dedikoduları dinlemekten keyif alıyorsa başkalarının Sevgililer Gunu planlarından bahsetmek, iletişim kurmak icin şapşal ve tatlı bir yol olabilir.
3. “Sana Sevgililer Gunu ’nde yazmamın cok klişe olduğunu farkındayım ancak birlikte olduğumuz icin gercekten cok mutlu olduğumu soylemek istedim. Birlikte cok guzel anılar biriktirdik. Umarım hep mutlu olursun.” Eğer bu defteri tamamen kapattıysanız birlikte gecirdiğiniz zamanlarla ilgili hislerinizi bilmek, ona da iyi gelecektir. İcinizden gecenleri soyleyin ve hayatta mutluluklar dileyin!
4. “Annem babamın ona aldığı ciceklerin fotoğrafını attı ve kimsenin benim icin cicek alıp almadığını sordu. Kendimi saldırıya uğramış hissediyorum…” Eğer eski sevgiliniz ailenizi tanıyorsa ailenizle ilgili komik bir hikaye anlatmak, aranızdaki buzların erimesini ve gerginliğin azalmasını sağlayabilir.
Aranızdakileri yeniden alevlendirmek istiyorsanız: “Birkac hafta once annem beni komşunun cocuğuna ayarlamaya calıştı. Demek ki tescilli bir yalnızım…” Eski sevgilinize gercekten ama gercekten yalnız olduğunuzun işaretini vermek, ilk adımı atması icin onu cesaretlendirecektir! 😊
6. “Ciceklerim yoldadır diye tahmin ediyorum?” Eski sevgilinizle hala eğlenceli bir arkadaşlığınız varsa ve zaman zaman flortoz şakalar yapıyorsanız bu tarz bir mesaj atarak gerginliği azaltabilirsiniz.
7. “Biri bu akşam ne yaptığını soruyor olsaydı ona hicbir planın olmadığını soyler miydin?” Eski sevgilinizin hislerini kimseyi incitmeden anlamak icin harika bir yol!
Eğer ayrılığınızın ustesinden gelemediyseniz: “Hey, nasılsın? Her tarafta mutlu ciftler var. Şu anda gormek istediğim şey bu değil…” Eğer zor bir ayrılık yaşadıysanız hem siz hem de eski sevgiliniz, bu ozel gunde normalden cok daha hassas hissediyor olabilirsiniz. Ona ulaşın ve duygularınızı acın. Kendi duygularını paylaşması icin de ona alan tanıyın.
9. “Sevgililer Gunu, bana her şeyle ilgili ne kadar da pişman olduğumu hatırlatıyor. Eğer konuşmayı kabul edersen her şeye acıklık getirmenin ikimiz icin de daha iyi olacağını duşunuyorum.” Eski sevgilinize konuşmaya acık olup olmadığını sormak, kimsenin uzerinde baskı kurmadan iletişim kurmak icin harika bir yol! Ona bunu sormaktan cekinmeyin.
10. Hicbir şey! Etrafta gorduğumuz tum bu Sevgililer Gunu havası, normalden daha hassas ve duygusal hissetmenize neden olabilir. Ne soylemek istediğinize ya da neden mesaj atmak istediğinize emin değilseniz bunun yerine icinizi yakın arkadaşınıza dokmeyi deneyebilirsiniz. Kendinize sevdiğiniz abur cuburlar alın ve guzel bir film izleyin. Eski sevgiliniz gecmişte kaldı, onemli olan sizsiniz!
Kaynak: 1