Merhabalar. PHP'ye yeni giriş yaptım fakat bu kodu yapmayı başaramadım. Şoyle bir kod istiyorum: key.php dosyasından Surprizbozan: bu kod ile
kullanıcıdan password değeri alacak. İstediğim kod checkkey.php dosyası icin. Kullanıcının burdan gelen passwordunu anahtar veritabanının users tablosundaki "password" sutunundan kontrol edecek eğer oyle bir şifre kayıtlıysa giriş yapacak ve sure oturumunu başlatacak, kayıtlı değil ise kullanıcıya sitenin ust kısmından uyaracak. Kullanıcının oturum suresi 30 dakika olacak ve oturum actıktan 30 dakika sonra oturumu sonlandırılacak tekrardan giriş yapması gerekecek. Bu arada kullanıcı anahtarını girmediği surece sadece key.php dosyasına girebilecek, index.php gibi dosyalara giremeyecek. Uyenin passwordunu her zaman kontrol edecek ve passwordu veritabanından silinirse kullanıcının oturumunu sonlandıracak. Bu arada users tablosunda "username", "password" ve "expiration_date" olmak uzere 3 sutun var kullanıcının expiration_date suresi dolarsa da kullanıcının oturumunu sonlandıracak.
İnternette buna benzer bir kod bulursanız da atabilirsiniz. Discord uzerinden bazı kişilere sordum illegal bir şey yapmak icin istiyorsun dediler, kesinlikle hayır kayıt gerektirmeyen bir sohbet platformu icin bunu istiyorum.