Cin ’in Wuhan kentinde ortaya cıkan corona virusu yalnızca 3 ayda tum dunyaya yayıldı. Virusun merkezinin Avrupa ’ya kaymasına rağmen ise Asya ulkelerinde de ağır kayıplar yaşanıyor. Guney Kore de bu ulkelerden biri. Guney Kore, corona virusune karşı cok ciddi tedbirler almıştı. Viruse karşı izlediği bu strateji ise en başarılı corona virusu stratejilerden biri olarak goruluyordu. Gunde 10 binden fazla test yapılan ulkede hukumet vatandaşlarının dışarı cıkmasını engellemek icin icerisinde ceşitli urunlerin olduğu bir konfor paketi hazırladı. Guney Kore ’nin konfor paketinin icerisinde neler yer alıyor? Gelin birlikte bakalım.
Guney Kore, corona virusu nedeniyle karantinadaki vatandaşlarının alışveriş icin dışarı cıkmalarını onlemek amacıyla basit ama dahice bir yol buldu
Guney Kore hukumeti bunu engellemek amacıyla vatandaşlara temel ihtiyaclarını karşılayacakları bir karantina paketi hazırladı
Bir sosyal medya kullanıcısı; Guney Kore hukumetinin karantinanın ikinci gununde kendisine sağladığı bakım paketinin fotoğraflarını paylaştı
Paket sadece yuz maskeleri ve el dezenfektanı gibi hijyen urunlerini değil, karantinadaki insanların temel ihtiyacları icin dışarı cıkmalarını engelleyecek taze meyveler gibi gıdaları da iceriyordu
Bir Reddit kullanıcısı olan “TheMemeChurch” ise şu anda Guney Kore ’de yaşanan durumla ilgili bilgi verdi ve şunları soyledi; “Kore ’de teyit edilmiş bir vaka ile sınırlı bir temasım vardı. Hemen yerel yonetim ofisim tarafından bilgilendirildim ve ertesi gun test edildim. Şukurler olsun ki negatif cıktı ama yine de 14 gun boyunca kendimi karantinaya almamı tavsiye ettiler. Bir gorevli ise, karantina sırasında gunde iki kez beni kontrol etmek icin aradı. Ayrıca bana bir paket gondereceklerinden bahsettiler. Bunda yalnızca hijyen urunleri olacağını duşunuyordum ancak pakette cok daha fazlası vardı. ”
Guney Kore Hukumeti, onaylanmış vakalara maruz kalmaması icin karantinaya alınan kişilere bakım paketleri gonderiyor
Pakette ayrıca cop imha talimatları da yer alıyor. Tabii ki hukumetin insanların refahını onemsediğini dile getirdiği bir mektup ile
Gonderilen urunlerle birlikte, potansiyel olarak enfekte olmuş insanların virusu daha fazla yayması icin cop imha talimatları da yer alıyordu. Paketin icerisinde yer alan cop imha talimatları ise şoyle; “Sağlanan cop imha torbasını doldurduktan sonra, lutfen saklayın ve torbayı dezenfekte etmek icin antivirus spreyi kullanın (gunde en az bir kez). Torbanın sadece yuzde 75 ’ini doldurun, sıkıca bağlayın ve dezenfekte etmek icin spreyi kullanın. Cantayı karantina sonuna kadar tutmalı ve verilen numarayı aramalısınız, onlar sizin icin atacaktır.”
Mektupta ise şu ifadelere yer veriliyordu; “Şu anda corona virusunden muzdarip insanlar icin saygılarımızı ve sempatimizi gonderiyoruz. Hukumet olarak cevre dostu urunlerle donatılmış bu “cevre dostu sağlık paketini” gonderiyoruz. Bunun gunluk rutininiz icin enerji almanıza yardımcı olacağını ve gunluk yaşantınıza geri donmek icin yakında iyileşeceğinizi umuyoruz. Bunu yapabilirsin! Savaşın onunla! ”
Kaynak: 1