Gectiğimiz gunlerde Lyndsey Scott isimli bir model, bircok dilde kod yazabildiği belirtilen bir haber ile sosyal medyanın gundemine girmişti. Bazı internet troll ’leri ise durumu tiye alıp alaycı yorumlar yaparak eğlenmeye başladı. Bu gidişata daha fazla dayanamayan guzel manken ise yaptığı kısa acıklama ile bu arkadaşların, tabir yerindeyse aklını alarak konuyu olabilecek en havalı şekilde kapattı. Detaylar icin aşağıya!
Lyndsey Scott, bir cok prestijli marka ile calışan bir model
Kendisi ayrıca Calvin Klein ile ozel sozleşme imzalayan ilk Afro-Amerikalı kadın model
Victoria ’s Secret ile yaptığı işten sonra insanların daha fazla ilgisini ceken Scott ’ın sadece başarılı bir model olmakla yetinmediği ve Java, C++, Python, Objective-C, MIPS dillerinde kod da yazabildiği ortaya cıktı
Bazı insanlar nedense bunu kabullenmek istemedi. Sadece basit kodlar yazabileceğini ya da hicbir şey yapamayacağını iddia eden yorumlar attı
Lyndsey Scott ise şu kısa yorum ile bu troll arkadaşlara cevabını verdi
“StackOverflow ’da 27481 puanım var. RayWendlich.com ’un iOS ekibindeyim. Inc. Magazine ’e gore ABD ’nin en hızlı buyuyen 841. şirketi olan Rally Bound ’un iOS yazılım şefiyim. Amherst ’te bilgisayar muhendisliği ve tiyatro alanlarında cift anadal yaptım. Sevdiğim şeyi yaparak para kazanabiliyorum. Yaptığınız bu yorumları gorunce teknik alanlarda kariyer yapan kadınların %41 ’inin dostane olmayan cevresel koşullar nedeniyle işlerini bırakmak zorunda kalmalarının sebebini merak ediyorum(!)”
Kendisi hakkında ufak bir araştırma yaparsanız bir yazılımcı olarak başardıklarını kolayca bulabilirsiniz. Bunlara, yeni bir mobil video uygulamasının IOS yazılım geliştirme liderliği de dahil

View this post on Instagram

Caught in the act #coding at the @markett_us hq ??*? by @thelucasdudley ? With the #markett app, you'll be able to earn cash from your social media by sharing coupon codes ? #comingsoon ?#clientwork #ios #freelance #devlife #?#?
A post shared by Lyndsey Scott (@lyndsey360) on Feb 21, 2017 at 10:24am PST

Daha sonra bir acıklama daha yaparak, normalde bu tarz insanlarla muhatap olmadığını ama teknolojiyle ilgili bir konu olunca olayı aydınlığa kavuşturmak istediğini belirtti
Bircok yerde cok yonluluğu ile ovguler topladı