Rengiyle, boyuyla, ismiyle, cismiyle surekli oynayıp durduğumuz saclarımız, bazen can parcamız, bazen de baş belamız. Kıvırcık olan duz istiyor, duz olan hafif dalgalı mı olsaydı derdinde, canı sıkılan bir anda kestiriyor, kısacık saclarla kalan ne zaman uzayacak diye yol gozlemede… Oyle ya da boyle, bu kadar cok talebe sac bakım sektoru de yeni yeni teknikler geliştirmeye başladı artık. Bunlardan biri de “Brezilya Fonu”. İşte neymiş, ne değilmiş diyenlere birkac adımda “Brezilya fonu” rehberi…
Duzleştiriciler dolaplara!
Elinde duzleştiriciyle dolanmaktan bıkanlara, duzleştirse de gun sonunda kabarık saclarla yuzleşmekten yorulanlara; sacları kabarmaktan, ucuş ucuş ucmaktan ve başına buyruk yaşamaktan asla vazgecmeyenlere yonelik kalıcı bir fon uygulaması Brezilya fonu. Oh artık benim de duz saclarım var rahatlığını yaşamak isteyenler icin alternatif bir cozum onerisi.
Her guzel şey gibi onun da bir sonu var elbet!
Oyle bir kere yaptım, anneme babama savaş actım, oh genlerimi yendim diyemiyorsunuz maalesef. Sacınızın şekline gore değişmekle birlikte 3 ila 6 ay arası dayanıyor ancak. Sonrası “yine bana husran, bana yine kuafor yolları” olabilir, bizden soylemesi.
Peki, nedir bu Brezilya fonu?
Brezilya fonunde bilinmesi gereken ilk şey bu işlemde keratin kullanılıyor oluşu. Guzelce yıkanan saclar iyice kurutulduktan sonra belli bir miktar keratin saca iyice yediriliyor. Yaklaşık yarım saat kadar bekletildikten sonra fon makinesiyle yeniden kurutulup fonleniyor ve 230 derecedeki duzleştiriciyle tutam tutam duzleştiriliyor.
Gonlume bir ateş duştu, yanar ha yanar yanar!
230 derece duzleştiriciler, fonler, kimyasallar… İnsanın ister istemez burnuna kotu kokular geliyor. Ama korkmayın, uygulanan keratin sacınızı korumak icin var. Elbette eski haline dondukten sonra saclarınız oncekinden daha sert olabilir, bir parca yıpranabilir ve tarama gucluğu cekebilirsiniz. Ancak sacınızla baş edemiyor ve her gun duzleştirmeden dışarı cıkamıyorsanız, zaten kendi elinizle aynı hasarı veriyorsunuz demektir.
Brezilya fonu zararlı mı?
Bu işlemde dikkat edilmesi gereken cok onemli bir husus, formaldehit. Piyasadaki bazı Brezilya fonu urunlerinin cesetlerin curumesini onlemek icin kullanılan formaldehit maddesi icerdiği ortaya cıkmış. Elbette tamamının bu şekilde olduğunu iddia etmiyoruz ancak siz yine de bu işlemi guvendiğiniz bir kuafore yaptırın ve yaptırmadan once hangi malzemelerin kullanılacağına ve iceriklerine dikkat edin. Sacınıza ne surulduğunu bilmek en doğal hakkınız ve hicbir guzellik sağlığınızdan daha onemli değil.
Brezilya fonu ne değildir?
Oncelikle, bu bir kalıcı cozum değil maalesef. Gun gelecek, pırasa olsun diye uğraştığınız saclar yine marul olmakta direnecek. Ayrıca bu işlem defrize de değil. Sacta yanmaya, kopmaya neden olan eski usul bu kalıcı fon tekniği cok eskide kaldı. Brezilya fonu size ondan cok daha sağlıklı ve verimli bir sonuc verecektir. Son olarak, Brezilya fonunun tamamen sağlıksız bir şey olduğunu soylemek de yanlış. Doğru malzemelerle ve guvenilir bir kuaforle guzel sonuclar almak ve sağlığınıza da zarar vermemek mumkun.