Herkesin en cok rastladığı olay, hic şuphesiz ayakkabıların hemen yıpranmasıdır. Ozellikle spor ayakkabılar birkac giymeden sonra burun kısımlarında oluşan kırışıklık ile alıcıları husrana boğar. Yalnızca ucuz ayakkabılar değil, dunyaca unlu ve bir maaşı gomduğunuz spor ayakkabılar da bu uğurda kendilerini feda etmiştir. Bu duruma artık dur demek isteyen bir kadın, Twitter uzerinden ayakkabıların burun kısımlarında oluşan kırışıklığın nasıl giderilebileceğini paylaşmış. Shantel De Bonsu adlı bu kadın, kendi yarattığı yontemi ile spor ayakkabıların yepyeni gorunmelerini sağlamış ve yontemi deneyen Twitter kullanıcıları da sonuctan oldukca memnun! İşte, spor ayakkabıları eski bebeksi gorunumlerine ceviren mucize formul…
Her şey bu tweet ile başladı
Shantel De Bonsu, ayakkabı kırışıklıklarından nasıl kurtulacağımıza dair bir ipucu vereceğini soyledi.
Malzemelere gecelim
İhtiyacınız olacak şeyler:
-Corap/eski kıyafetler/kağıt mendil
-Kucuk havlu/bez
-Utu
-Sıcak su
1. Adım
-Ayakkabıların icini on kısımdaki kırışıklık gidene kadar corap, eski kıyafetler ya da kağıt mendil ile doldurun. Ayakkabının uzerine bastığınızda bile ice gocmeyecek kadar sert olmalıymış.
2. Adım
-Kucuk bir havlu veya bezi sıcak su ile ıslatın ve suyunu sıkıp nemli hale getirin.
3. Adım
-Havlu veya bezi kırışık olan kısmın uzerine koyun.
Shantel, bunu gorselle de gostermiş
4. Adım
-Havluyu ya da bezi utu ile utuleyin fakat utuyu aralıklarla kaldırmaya dikkat edin, yoksa ayakkabınız yanar. Kırışıklığın ne kadar cok olduğuna bağlı olarak utuleme sureniz değişebilir.
Utuleme işlemi gorselde gosterildiği gibi yapılıyor
Sırrını acıklayan kadın, takipcilerinden kendilerininde yapmalarını ve oncesi-sonrası fotoğraflarını beklediğini soyluyor
İşte, mucize yonteme gelen tepkiler ve fotoğraflar
Gercekten yepyeni duruyor.
Bir başka yorum daha
Yontemin cok etkili olduğu belli oluyor
Siz de bu yontem ile ayakkabılarınızı yepyeni yapmak ister misiniz?
Kaynak: 1