İnsanlar calışmak icin dunyanın farklı yerlerine goc edebiliyor. Hatta gecmiş donemlerde de Turkiye ’den pek cok kişi Almanya ’ya calışmak icin gitti. Fransa ’da yaşayan Turk asıllı Gulfem Zengin de henuz 21 yaşında. Ancak Fransa ’da yaptığı işle tabuları yıkıyor. Euronews ’ten Kerem Congar ’ın haberine gore Zengin, “erkek mesleği” olarak gorulen TIR şoforluğu yapıyor. Detaylara birlikte bakalım.
Bartınlı bir ailenin kızı olan Gulfem Zengin Fransa ’da doğdu. Şu an 21 yaşında olan Gulfem 2 yıldır TIR şoforluğu yapıyor
Avrupa yollarında TIR suren Gulfem icin bu meslek bir cocukluk hayali. Bir yandan okuluna devam eden Gulfem, calışmaya da erken yaşta başladı
18 yaşında ehliyeti alan Gulfem Zengin, daha sonra calışmaya başladı. Her ne kadar “erkek mesleği” olarak gorulse de o bir kadın olarak işini cok sevdiğini soyluyor ve tum kadınlara da tavsiye ediyor
İleride TIR şoforlerini calıştıracağı bir şirket kurmak istediğini aktaran Gulfem, kadın şofor olmanın zorluklarını da şu şekilde anlatıyor;
“Sollamayı seviyorum ancak bazı erkekler sollamama izin vermiyor”
Tabii ki tehlikelerle dolu olan yollarda Gulfem tedbirini de elden bırakmıyor. Yanında biber gazı ve beyzbol sopası bulunduruyor
Yemeğini de TIR ’da yaptığını soyleyen Gulfem Zengin, yol deneyimlerini kendi Youtube kanalında paylaşıyor
Gulfem Zengin mesleği ile ilgili ise şunları soyluyor;
“Bazen 8 saat yol gidiyorum. her turlu muzik dinliyorum. Turku, halay, misket, elektronik muzik. Sigara iciyorum ama kimseye onermiyorum. Bazen aracın icinde yuksek sesle şarkı soyluyorum. İlerde şirketimi kurduğum zaman aileme daha fazla zaman ayırmak isterim. Olursa gelecekte cocuklarıma da TIR şoforluğunu tavsiye ederim ama başka bir meslek yapmak isterlerse onları da desteklerim.”
Kaynak: 1