Planking gibi akımlar zamanında bize zor geliyordu ama meğer cocuk oyuncağıymış. Artık Epic Splitting var, yapın gorelim.
Yılın bitmesine az zaman kala 2013 ’un en efsanevi reklamı olarak tarihe gececek işin bizce sosyal medya ve dijitalde bin takla atan markalara da oğreteceği cok şey var. İcerik ve fikir boyle bir şey. Volvo Trucks ’ın reklam filminin yonetmeni Andreas Nilsson, yaratıcı ajansı İsvec ’ten Forsman & Bodenfors. Reklam filmi evet mukemmel, ama izlemeye doyamamaların doğal bir sonucu olarak film bir mim (ya da meme) yarattı, bunlar da en epik yansımaları:
Marmaray versiyon
Bu noktada bir yorumda bulunmamıza gerek olduğunu sanmıyoruz. Hem #epicsplitting hem #marmaraying. Efsane.
Oğrenci evi versiyon Cok daha kotusu cıkabilirdi, malum oğrenci evinden ne cıkacağı belli olmaz.
Ofis hayatı Versiyon Sanırız Harlem Shake misali bunu her ofiste bir akıllı denemiştir. Videoyu izleyip bitirenler icin bu versiyonun adını aramızda sandalye versiyon olarak belirleyelim.
Olmadı galiba versiyon Bunun kod adı da kay kay versiyon, fikir iyi, uygulamada sıkıntı yaşanmış. Son anda bi ’ olmadı galiba.
Calışsam ben de 100 alırdım versiyon Bu arkadaş epic splitting yapmakla kalmayarak tır da yapmış. Kartonları keserek ve uzerini umarız ki tukenmez kalem olmayan kalemlerle cizim yaparak iki tır hazırlayan kullanıcının bu calışmasında verdiği mesaj ‘Ne var ki bunu herkes yapar ’ olmuş.
Hershey ’s virali olmasından şuphelendiğimiz versiyon Banana Split ’ten ilham alıp muhabbeti bir yerinden yakalamak isteyen, izlerken bu nedir diyerek sinirleneceğiniz ama videoyu durduramayacağınız versiyon da diyebiliriz buna aslında.
Sonsuza Giden Versiyon Bu video da sonsuza giderek acılan bacakların giydiği pantolonun bu işe olan katkısını vurguluyor, başka bir markanın viralı olabilirmiş son anda vatandaşa mal olmuş. Marka ekibinin Jean-Claude Van Damme ’ın viral potansiyelini yıllar once oynadığı başka bir reklam filminden cakozladığının da kanıtı, gonderme o reklamdaki pantolona.
Epic split dedim dedim inanmadınız bak n ’oldu şimdi versiyon Videonun bir mim yaratmasının ardından neredeyse film kadar izlenen ve milyarlara ulaşan video tabii bir unlu ‘remake ’inden geldi. Channing Tatum ’un bir denemesi olmuş, uzerine soyleyeceğimiz tek şey ‘o kotla olmaz ’.
Olaya bir de bu acıdan bakalım versiyon Jean Claude Van Damme versiyonu (ne cabuk unuttuk, yani orijinal versiyon) o kadar carpıcı ki aynı videonun tersi nasıl olurdu diye duşunenlere; o da en az orijinali kadar epik. Jean Claude Van Damme bacaklarıyla ilerleyen iki tırı bir araya getiriyor.
Bonus: Yerli Van Damme
Bu da ilk epic splitting.
Ucaklı, Chuck Norris ’li, Yılbaşı ağaclı takipci destek bonusu