Her gun pek cok başarı hikayesi duyuyoruz. Birbirinden cok farklı her hikayenin başrolu gibi yaşadıkları olaylar farklılık gosterebiliyor.
John Collison ’da bu başarı hikayelerinden birinin başrolu konumunda. Onu farklı kılan ise her şeye sıfırdan başlayıp cok fazla emek vererek bu başarıyı sağlamış olaması. Ustelik henuz 27 yaşında…
Dunyanın en genc milyarderi John Collison ve ortağı olan abisi Patrick Collison, İrlanda ’da yaklaşık 4 bin nufuslu bir kasaba olan Tipperary ’de buyuduler
İki kardeş de cocukluklarından beri bilgisayar programcılığına merak duyuyorlardı
Once abisi Patrick Collison en prestijli universitelerden biri olan Massachusetts Institute of Technology ’de (MIT) metamatik bolumune kabul edildi.
2 yılın ardından John Callison da Hardvard ’a kabul edildi
Ama daha Hardvard ’a gitmeden zengin olmuştu John Collison
İki kardeş, 2008 ’de eBay ’de daha kolay ticaret yapabilmeyi sağlayan bir yazılım geliştirdiler ve bunu 5 milyon dolara sattılar
İki kardeş universite eğitimleri sırasında bugun John Collison ’u dunyanın en genc milyarderi yapan şirket Stripe ’e odaklandılar
Stripe, aslında bir internet odeme sistemi. Bu sistem uzerine calışan John ve Patrick Collison universite eğitimlerini yarıda bıraktılar
Stripe rakiplerini geride bırakarak kısa surede buyuyerek Elon Musk ’dan ve PayPal ’ın kurucusu Peter Thiel ’dan destek aldı.
27 yaşındaki John Collison, Forbes dergisi tarafından 1.1 milyar dolarlık şirket hissesi ile dunyanın servetini kendi yaratan en genc milyarderi olarak gosterildi.
2016 yılı itibariyle şirketin değeri 9 milyar 200 milyon dolar ve dunya genelinde 100 binden fazla muşterisi var
Listede John Callison ’un ardından Snapchat ’in kurucularından olan Evan Spiegel ve abisi Patrick Collison yer alıyor
“Bana zengin olduktan sonra hayatımın nasıl değiştiğini soruyorlar. Faberge yumurtaları koleksiyonu ve yat yarışlarından soz ediyorlar. Oysa ben sadece boş zamanlarımda koşmayı seviyorum. Bu, cok pratik ve basit bir hobi.” diyor John Collison
Kaynak; 1