11 Ayın sultanı ve İslam Âleminin en kıymetli ayı olan Ramazan geldi bile. Bu ulvi ayın gelişi ile birlikte 30 gun boyunca kafaları kurcalayacak olan “şunu yapsam orucum bozulur mu?” sorusunu adeta mevsimlik işciymişcesine sadece Ramazan ’dan Ramazan ’a gorduğumuz başta Nihat Hatipoğlu ve turevi programlar olmak uzere milyonlarca programda daha duymaya hazır ve nazırız. Zira bozulması halinde 61 gunluk bir kaza orucu soz konusu.
Her ne kadar yonetilen sorular dini bir gorevi layıkı ile yerine getirme hassasiyetiyle sorulsa da %98.2 ’sinin (resmi veri, evet) genellikle orucu bozmadığını bilmek icin kahin ya da din Âlimi olmaya gerek yok.
VelhÂsıl; bu Ramazan da uhrevi tv programlarında sıkca karşınıza cıkacak aşırı hassas “orucum bozulur mu?” sorularına şimdiden bağışıklık kazanmanız icin alternatif birtakım sorular hazırladık.
1. Metrobusle eve giderken Slayer dinledim, orucum bozulur mu?
2. Kanallar arasında gezinirken NatGeo ’da domuz belgeseli gordum, orucum bozulur mu?
3. Twitter ’da Game of Thrones spoiler ’ı yedim, orucum bozulur mu?
4. Sabah mahalleden arkadaşlarla Curling oynadık, orucum bozulur mu?
5. Metroda once inenlere yol vermek yerine ayı gibi iceri daldım, orucum bozulur mu?
6. Kreatif direktorden revizyon yedim, orucum bozulur mu?
7. Gecen gun arkadaş ortamında kelime espirisi yaptım, orucum bozulur mu?
8. Oksijenli solunum ile hayatımı idame ettiriyorum, orucu bozar mı?
9. Halı saha macında sol ayağımdan cıkan pis burun şutuyla takımıma galibiyet getiren golu attım, orucum bozulur mu?
10. Bi sureliğine bitkisel hayata girme durumunda kaldım, orucum bozulur mu?
11. Gezegenimize bir meteor carpmak uzere, orucum bozulur mu?