Bayram demek annelerin tum evi kaldırıp temizliğe giriştiği, bir yandan baklava actığı, bir yandan bayram şekerlerini saklamak icin ustun bir caba gosterdiği bir telaş hali demek bir yandan da.
Dedik bu bayrama bir de annelerin gozunden bakalım, bayramda anne dili ve edebiyatının inceliklerini oğrenelim.
İyi bayramlar.
1. Şehir dışından gelen cocuklara hunharca perde astırılır Tatilemi geldim perde asmaya mı anne?? nedir bu bayram telaşı?
— H.TURKEŞ (@TurkesMuculu) September 22, 2015
2. Anne dediğin erkek-kız bakmaz eline toz bezini tutuşturur Ya anne erkeğim ben ne bayram temizliği yaa
— Fahrettin Ulker (@dizzyfaho) September 20, 2015
3. Temizlikte cığır acmak onların işidir https://twitter.com/323_1905/status/642742821150175232
4. Anne tarafı akrabaların darlamalarına hazırlanmak gerekir Bayram geliyor artık evlen diyen anne tarafı alman akrabalar is coming
— ayşenur (@vincentlocked) August 29, 2015
5. Bayram şekerleri misafirler icindir ve ev ahalisinden koşe bucak saklanır Bayram şekerlerini benden saklayabileceğinimi duşunuyosun anne
— victoria (@_coolkatycat) July 30, 2015
6. Annenin ağız aramalarına goğus gerilmelidir Bide annemin her bayram sevgilini bizle tanıştır demesi yok mu 😀 Yok işte anne yuzume vurmaa aaaa 😀
— Handan Koksal (@Handaaaan) July 17, 2015
7. Mesaj kaygılı hareketlerine de hazırlıklı olmak gerekir Annem kucukken hep barış manconun bugun bayram şarkısı acıp "uzmeyelim bugun annemizi" kısmnda sesini yukseltiyodu. Adam gibi anne diyenler?
— layda (@ilayminati) July 17, 2015
8. Anneler buyuduğunu bayramlarda anlar Orda benim canım akrabacığım bayram harclığı vermeye calışıyor, sen yok yok buyudu o artık falan diyon anne. Sana ne oluyo sen ne karışıyon?
— Hamza Durmaz ☺ (@KimbuHamza) July 17, 2015
9. Anneden kavurma beklemektir bayram Ne demek kahvaltıda kavurma yok anne. Bu nasıl bayram !
— Mehmet (@MBklmezz) July 17, 2015
10. Anne tarafından erkenden uyandırılmaktır bir yandan da 6 bucuktaki bayram namazına neden beni 5 bucukta kaldırdın be anne. Yapılır mı bu ben yedi de felan gider yetişirdim.
— fatih (@fatiihhdogan) July 17, 2015
11. Bayram temizliği soz konusu olunca tum anne evleri aynıdır Benim icin bayram temizliği kaldırılmıs halılar, kablolarla oynanması sonucu surekli kopan internet, sinirli bir anne.
— Mirasoglu (@YasinMirasoglu) September 22, 2015
12. Kızlar isyan etse de hicbir şey değişmez kızlar isyan ediyordu, yeter artık anne, bitmiyor bu bayram temizliği diyorlardı, soylenme de iş yap diyordu anneleri…
— A K I N 1 SİTESİ (@ikiadanbiri) September 22, 2015
13. Bayramlar harap olmak icin mi var? https://twitter.com/vaslhemzesi/status/646236689321603072