29 Ekim 1960 doğumlu Mustafa Koc, Koc ailesinin 3. kuşak uyesi ve Rahmi Koc ’un da en buyuk oğludur. Liseyi İsvicre ’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okuduktan sonra, lisans eğitimini Amerika ’da tamamlamıştır. Sonrasında ise ismini, sahip olduğu “soyadı”ndan ziyade, iş hayatında gostermiş olduğu başarılarla duyurmuştur. İş hayatına en alt kademeden başlayarak kısa zamanda buyuk başarılar elde etmiş, uluslararası alanda da daima aktif olmuştur. Ayrıca her zaman ekonomik ve sosyal kalkınma konusuna buyuk onem vermiş, bu anlamda da ulkemize ciddi katkılar sağlamıştır.
İş dunyasındaki başarıları dışında, yaşamı boyunca gostermiş olduğu cağdaş duruşuyla da insanların sevgi ve saygısını kazanmış olan Mustafa Koc, ulkemizin onemli değerlerinden bir tanesiydi. Ve bu sabah saatlerinde gecirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Mustafa Koc ’u sevgi ve rahmetle anıyoruz.
1984 ’te George Washington Universitesi-İşletme bolumunu bitiren Mustafa Koc, iş hayatına ilk olarak Tofaş‘ta muşavir olarak başlamıştır
Burada satış elemanı olarak iki yıl calıştıktan sonra; satış muduru olarak Trading Co. Geneve ’de gorev yapmış ve daha sonra da Ram Dış Ticaret ’te ‘Satış Mudurluğu ’ ve ‘Satış Genel Mudur Yardımcılığı ’ gorevlerinde bulunmuştur.
Ceşitli kurumlarda ve en alttan başlayarak geliştirdiği kariyerine, 1992 ’de Koc Holding ’e gecerek devam etmiştir
1992 yılında Koc Holding ’e gecerek once ‘Başkan Yardımcılığı ’, daha sonra ‘Başkan ’, ‘Yonetim Kurulu Uyeliği ’ ve ‘Yonetim Kurulu Başkan Vekilliği ’ gorevlerini yurutmuştur. Kendisi, 2003 ’ten itibaren ise Koc Holding Yonetim Kurulu Başkanı ’dır.
2003 ’ten itibaren Koc Holding ’e Yonetim Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa Koc ayrıca, uluslararası alanda da her zaman aktif olmuştur
Genc yaşta iş hayatında hızlı bir şekilde ilerleyen Mustafa Koc, uluslararası alanda da her zaman aktif olmuştur. ‘Genc Başkanlar Organizasyonu ’ uyesidir ve ‘JP Morgan Uluslararası Konseyi ’nde, ‘Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurulları ’nda ve ‘Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi ’nde yer almıştır.
2013 yılında İtalya ’nın ‘Ekonomi Oscarı ’ olarak bilinen ‘Uluslararası Leonardo Odulu ’ne layık gorulmuştur
Mustafa Koc, ekonomik ve sosyal kalkınmaya yaşamı boyunca onem vermiş, bu yuzden onemli kuruluşlarca ceşitli oduller almış ve Koc Ailesi ’nin sosyal ve kulturel katkılarını hayata geciren Vehbi Koc Vakfı ’nın da Yonetim Kurulu uyeliğini yapmıştır. Ayrıca kendisi, Turk Eğitim Gonulluleri Vakfı ’nın Mutevelli Heyeti uyesidir.
Mustafa Koc, iş hayatındaki aktifliği dışında, İstanbul Golf Kulubu ’nun de başkanlığını yapmıştır ve Fenerbahce Spor Kulubu ’nun kongre uyesidir
Ayrıca uluslararası alanda, dunya liderleriyle birlikte cinsiyet eşitliği ile ilgili programlara katılmıştır
“Birleşmiş Milletler Kadın Birimi” tarafından yurutulen ve cinsiyet eşitliği icin kuresel bir dayanışma hareketi olan HeForSHe ’nin “10x10x10 Etki Programı” kapsamında dunyadaki 10 şirket liderinden biri secilen Mustafa Koc, Turkiye ’deki erkekleri de bu kampanyaya katılmaya davet etmiştir.
Koc Holding, 2007 ’den beri, İstanbul Bienali ana sponsorluğunu yapmaktadır
Ulkedeki bilimsel ve sanatsal gelişmeler icin oncu rol oynamıştır
Fotoğrafta 2007 yılında sağlık alanında vermiş olduğu Vehbi Koc Odulu vesilesiyle Prof Dr. Aziz Sancar ile birlikte.
İş hayatına sağladığı katkıların yanı sıra spor ve sanat alanındaki duyarlılığı ile de tanıdığımız Mustafa Koc ’u, son olarak kendi Instagram hesabından Cetin Altan icin yaptığı paylaşımla anıyoruz…