Dun akşam saatlerinde Ankara ’nın merkezinde gercekleştirilen saldırı sonrasında yapılan acıklamaya gore; 37 kişi hayatını kaybetti. Ve acıklamadan sonra, hayatını kaybedenlerin hikayeleri birer birer ortaya cıkmaya başladı.
İcimiz yanıyor; bu ateş en cok bu insanların yakınlarının evine duştu belki ama bizi de delip gecti. Aşağıda, hayatını kaybeden insanların bazılarının hikayelerine yer verdik. Cunku soz konusu; insan yaşamı ve gunahsızca hayatını kaybedenler, rakam değil “insan”. Hepimizin başı sağolsun.
Ozancan Akkuş
Orta Doğu Teknik Universitesi- Elektrik ve Elektronik Muhendisliği Fakultesi 1.sınıf oğrencisi Ozancan Akkuş, Kızılay Guvenpark ’ta yaşamını kaybeden isimlerden yalnızca biri. O, yakın arkadaşı Ali Deniz ’i 10 Ekim ’de Ankara Tren Garı ’na yapılan saldırıda yitirmişti… Ve bu tweeti, kaybettiği arkadaşı icin atmıştı.
“Ankara ’da okuyabilmekti en buyuk hayali, nerden bilecekti ki?”

Kerim Sağlam
DHA ’nın haberine gore Kerim Sağlam, Eskişehir Osmangazi Universitesi Eğitim Fakultesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bolumu oğrencisiydi. Ve Sincan ’da yaşayan ablasını ziyarete giderken saldırıya yakalandı. Bu da, Kerim ’in ablası Pınar Sağlam ’ın Facebook hesabından paylaştığı mesajı:
“Cigerimi sokup de gittin. O bombalar bana gelseydi ben oleydim gardasım.”
Nurettin Can Calkınsın ve kız arkadaşı Zeynep Başak Gulsoy
Her ikisi de Gazi Universitesi Hukuk Fakultesi oğrencisiydi. Ve dun akşam saatlerinde Guvenpark ’ta otobus beklerken gercekleşen saldırı sonucu hayatlarını kaybettiler.
Elif Gizem Akkaya
Patlamanın ardından ailesi ve yakınları, sosyal medyada buyuk bir arama kampanyası başlattı Elif icin. Ve onun hayatını kaybettiği haberi de yine sosyal medyadan duyuldu. Elif ’in kimliği ancak Adli Tıp ’ta yapılan DNA testleri sonucunda belirlenebildi.
Cemal Ozdiker
Saldırıyla Guvenpark ’ta otobus durağında yakalananlardan biri olan Cemal Ozdiker ’in olum haberini, bir donem RTUK Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı yapmış olan kardeşi Cengiz Ozdiker duyurdu. Ve kardeşi icin sosyal medyadan bu mesajı paylaştı:
“Bismillah, ey Allah ’ın sevgili kulu, değerli dostlar ; “Dun akşam Ankara ’yı yakan insanlık dışı sucu terorde canım ağbeyim Cemal Ozdiker ’i de otobus durağında beklerken kaybettik. Evine gitmedi, tum hastaneleri aradık ve Adli Tıp ’da bulduk… Sabah ezanıyla olu bedenine sarıldım. Allahu Ekber… Vallahi hep cok iyi bir kul, insan, baba, eş olmaya calıştı. Bu Allah ’ın takdiri ama alcak teror kader olabilir mi?”

Elvin Buğra Arslan
Elvin Buğra, sadece 19 yaşındaydı ve Cankaya Universitesi Uluslararası Ticaret Bolumu 1. sınıf oğrencisiydi. Saldırıya otobusteyken yakalandı. Sozcu gazetesinden Deniz Ayhan ’ın haberine gore, Elvin Buğra, en son annesiyle telefonda konuştu:
“Otobuse bindim merak etme.”
Berkay Baş
Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de ODTU Metalurji Muhendisliği 1. sınıf oğrencisi Berkay Baş ’tı. Berkay ’ın Facebook hesabındaki son mesajlarından biri, Orhan Veli ’nin ‘İstanbul ’u dinliyorum ’ şiirindeki dizeler…
Muharrem Cermik, Bağdat Cermik, Perihan Cermik
Muharrem Cermik ile ve eşi Bağdat Cermik, kızları Perihan Cermik ile birlikte Tuzlucayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi. Ve evlerine donmek uzere Kızılay ’da otobus beklerken, gercekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybettiler.
Destina Peri Parlak
Destina, sadece 16 yaşındaydı ve Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf oğrencisiydi. Saldırıdan once sosyal medyada paylaştığı son fotoğrafı bu.
Mehmet Yurtsever
CHP Kecioren eski ilce başkanı olan Mehmet Yurtsever, bombalı saldırı gercekleştiği sırada, Guvenpark ’taki dolmuş durağındaydı ve orada hayatını kaybetti…
Kemal Bulut
Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut ’un babası Kemal Bulut, oğlunun Ankara 19 Mayıs Stadı ’nda oynadığı macı izlemeye gitmişti. Ve yarın, doğum gununde defnedilecek…
Feyza Acısu
20 yaşındaki Feyza, Gazi Universitesi- İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf oğrencisiydi. Ve saldırıya yakalandığı sırada, Kızılay ’da otobus bekliyordu.
Mehmet Emre Cakar
Mehmet Emre Cakar, 16 yaşındaydı ve patlama sırasında Balgat ’taki evine gitmek icin otobus bekliyordu. O karaciğer hastasıydı ve ailesiyle birlikte tedavisi icin Kutahta ’dan Ankara ’ya taşınmışlardı. Ve Mehmet ’e, birkac gun sonra babasından karaciğer nakli yapılacaktı.
Turgay Bulut
Turgay Bulut, Ankara- Haymana ’lıydı ve taksicilik yapıyordu.
Dorukhan Yusuf Ozdemir…
Dorukhan 18 yaşındaydı ve Ankara Altınel Spor Kulubu Genc Basketbol Takımı kaptanıydı.

Bu gunahsız insanlar ve yer veremediğimiz diğerleri; hepsinin yolu ışık dolsun. Yakınlarını kaybeden tum ailelere, başsağlığı diliyoruz…
Kaynaklar: 1, 2.