TV8 ekranlarında yayınlanan bir sabah programı olan “Aramızda Kalmasın”, bu sabah, izlerken hepimizin utanmaktan gozunun kısıldığı bir olaya sahne oldu. Programda konu, Sabahattin Ali ’nin yakında filmi cekilecek olan eseri “Kurk Mantolu Madonna”ydı. Kitaptaki Maria Puder karakteri icin Beren Saat ’e buyuk bir teklif yapıldığı alt yazısı eşliğinde, sunucular Madonna ’nın bildiğimiz sanatcı Madonna olduğunu sanıp, bunun uzerine dakikalarca konuştular.
Akış aynen şu şekilde oldu: Sunuculardan Funda Ozkalyoncuoğlu ’nun: “Madonna ’nın hayatı enteresan olabilir; aşkları, ilişkileri falan.” demesinin ardından once bir sure tartışıldı… Sonra reji, kitabın 1943 ’te yazıldığını soyleyerek diğer sunucuyu uyardı. Ama bitti mi; bitmedi. 🙁 Kalyoncuoğlu bu sefer de “1943? Madonna var mıydı o zamanlar?” diyerek ısrarını surdurmeye devam etti. Durumu fark edince ise, kitaptaki Madonna, sanatcı Madonna olmasa bile, filmin onun uzerinden anlatılacağını soyleyerek… toparlamaya calıştı; ama olmadı, olmadı, olmadı…
Devam edemeyeceğiz… Gercekten.
Buyrun; once o goz ve kulak yakan video ’yu izleyelim. Sonra da konu uzerine sosyal medyadan gelen cok yerinde tepkiler eşliğinde ağlanacak halimize gulelim, hep birlikte.
1. Kurk mantolu madonna'yı kahve eşliğinde instagrama atanlara ayıp etmişiz, beterin beteri varmış. Ozur dilerim.
— Hodja (@hodjaniz) 17 Ekim 2016
2. kurk mantolu madonna kitabında madonna'nın hayatının anlatıldığını sanmak ayrı madonna'yı beren saat'in oynayabileceğini duşunmek ayrı..
— oben budak (@obenBudak) 17 Ekim 2016
3. Edebiyatımız biyografiler ile unludur Madonnanın hayatı kurk mantolu madonna schumaher in hayatı araba sevdası
— NDNG Alp (@privatemimister) 17 Ekim 2016
4. Kurk Mantolu Madonna eserini ben de okumadım, ozetini okudum. Amk televizyona cıkıyorsun zahmet edip bir konusuna bak.
— İvan Radzmanov (@ihsnsgr) 17 Ekim 2016
5. TV8'de Sabahattin Ali'nin "Kurk Mantolu Madonna" kitabını okuduğunu iddia edip, şarkıcı Madonna uzerine sohbet ulkemizin trajikomik gerceği
— Erdem Ozdemir (@OzdemirErdem) 17 Ekim 2016
6. Ben Kurk Mantolu Madonna'yı "Abi adam zor durumda kalıp babasından kalma kurk mantoyu satmaya calışıyo falan" diye ozetleyen gordum
— Monsieur Kuskuyan (@cevatkuskuyan) 17 Ekim 2016
7. "Cnm bu gerck kurk dğl bn veganm ortakoyden cakma aldm orjnl gbi dmi yhaa" Kurk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali
— ben Sevda mıyım? (@coker_is_back) 17 Ekim 2016
8. Bu Kurk Mantolu Madonna olayından sonra ulke halinde cenin pozisyonunu alıp en ufak bir icraat yapmamalıyız artık.
— Emre Saklıca (@emresaklica) 17 Ekim 2016
9. Cahiller ya 100 yıllık Kurk Mantolu Maradona'yı, Kurk Mantolu Madonna yaptılar pic.twitter.com/jEpkEeEY8T
— S.A (@headersiiz) 17 Ekim 2016
10. Kurk Mantolu Madonna kitapcılarda onbinlerce sattı hadi duymadın instagram'da milyonlarca sattı kahve resmi eşliğinde orda da mı duymadın? !
— Orhan Gursel (@OgRsL) 17 Ekim 2016
11. 2 bin 500 yıllık apollo tapınağı ’nın girişinde “kendini bil/tanı” yazar. kurk mantolu madonna icin “okumadım/bilmiyorum” demek zor olmamalı.
— Kirkor Narsistyan (@bunsenbeki) 17 Ekim 2016
12. Cocukken biri rezil olmak uzereyse ben utanıp kacar bir yerlere saklanırdım. Kurk Mantolu Madonna videosu icin oyle oldu. Cok utandım
— Cansu Aydın (@cansuydn) 17 Ekim 2016
13. La İsla Bonita – Kurk Mantolu Madonna feat Sabahattin Ali
— Erdem (@ymblerdem) 17 Ekim 2016
14. Steinbeck'in olumsuz eseri Fareler ve İnsanlar'ın da filmi cekilecek Funda Hanım. Splinter Usta'nın hikayesi anlatılacak filmde @bonbonfunda
— Simerazzi (@simerazzi) 17 Ekim 2016
15. O sırada Sabahattin Ali… pic.twitter.com/vorrZU4auR
— altan (@littleiv3) 17 Ekim 2016
16. kurk mantolu madonna'ya viral yapmak istesek, haftalarca kafa patlatsak, boyle iyi fikir bulamazdık. okumayan herkes mecburen okuyacak şimdi
— Alpan Esen (@alpanesen) 17 Ekim 2016
17. kurk mantolu madonna muhabbetini izlerken utancımdan bulunduğum yere yoğun şekilde kakamı yaptım ve boğularak can verdim.
— nihilist31 (@bilaltekinture) 17 Ekim 2016
18. Kurk Mantolu Maradona.. Moscow 1989 pic.twitter.com/MOkble5WiN
— Raskolnikov (@vaybebune) 26 Ağustos 2015