Gundemimiz her ne kadar yoğun olsa da cocuk tacizi gibi iğrenc olayların yaşanması morallerimize adeta ‘mum dikiyor ’. Yine Konya ’da yaşanan bir taciz olayı. Bu kez yatılı bir kuran kursunda kendilerine ders veren belletmenler tarafından kucuk cocuklar tacize uğramış…
Konya ’da yaşanan bu taciz olayı, diyanete gonderilen bir ihbar sonucu ortaya cıktı.
2016 ’da gelen mektupta Konya ’nın bir ilcesindeki yatılı Kuran kursunda yaşları 11 ile 12 arasında değişen birden fazla cocuğa taciz edildiği yazıyordu…
Tacizciler ise o yıl 16-17 yaşlarında olan oğrencilere ders konusunda yardımcı olmaya gelmiş belletmenlerdi.
2016 ’da gelen mektupla birlikte soruşturma başlatan mufettişler acı gercekle başbaşa kaldılar. Maalesef ihbar doğruydu.
Tacize uğrayan mağdur cocuklardan H.S.K. cocuk izleme merkezinde alınan ifadesinde maruz kaldığı iğrencliklere tanım bulamıyor ‘kotuluk ’ olarak nitelendirebiliyordu.
“2014 yılı yaz aylarında hafızlık eğitimi icin Kuran kursuna başladım. Kursta yatılı olarak bulunduğum sure icinde belletmen olan ağabeylerimiz bana kotuluk yaptılar. Kimseye bir şey anlatmadım. ŞikÂyetci de olmadım.”
Tacize uğrayan cocuklardan Y.G. de “10 yaşımdan 12 yaşıma kadar bu yurtta yatılı olarak eğitim aldım. 2015 ’te yurttan ayrıldım. Ben yaşadığım bu olaylar nedeniyle şikÂyetci olmadım” diyor.

Cocuk ongoruşmede korkusundan ve utanmasından dolayı hicbir bilgi vermiyor. Fakat ozel goruşmede yaşadığı kotu olayları bir bir anlatıyor.
Tacize uğrayan bir başka cocuk Ş.K. “Yaklaşık 1 yıl bu kursta yatılı olarak kaldım ve hafızlık calıştım. Yurtta bize belletmenlik yapan E.A ve S.A. bana sapıklık yaptı. Bir sure sonra S.A. ’nın trafik kazasında olduğunu duydum. Kimseden şikÂyetci olmadım” diyor.
4 sanığın 3 yıldan 15 yıla kadar hapisleri isteniyor. 4. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde 23 Haziran ’da 3 ’uncu kez hÂkim karşısına cıkacaklar. Sanık 1 belletmen ise trafik kazasında hayatını kaybetmiş.
Bu arada belirtelim bu 4 sanık tutuksuz yargılanıyor. Kısaca Haziran ’a kadar serbest şekilde ellerini kollarını sallayarak dolaşabilirler.
Kaynak: 1,