Son Instagram ’da yurume muhabbetinden sonra adından bahsettirmeye devam eden Arda Turan son olarak Turkiye ’nin Makedonya macı sonrası ucakta gazeteci Bilal Meşe ’ye saldırmasıyla yeniden gundem oldu.
Avrupa Şampiyonası prim haberlerini yaptığı gerekcesiyle gazeteciye kızan Arda Turan, ucakta Bilal Meşe ’ye kufur edip boğazına yapışırken, Fatih Terim ve Yıldırım Demiroren ’e de dolaylı yollardan kufur etti. Daha sonra olayları Instagram paylaşımından acıklayan ve pişman olmadığını bildiren Arda Turan son olarak yaptığı basın acıklamasıyla milli takım kariyerini sona erdirdiğini acıkladı.
Bu olayların gelişmesinin ardından sosyal medyadan Arda Turan ’a tepkiler de gecikmedi…
Arda Turan ’ın olaydan sonra yaptığı Instagram paylaşımı.
(Savunma amaclı değil; bilgilendirme amaclıdır..)#tbt Yarın kalktığınızda muhtemelen haberleri goreceksiniz…Eleştiriler, kınamalar, koşe yazıları, hep beraber birbirlerine destek planları ve devamı…DEMİŞTİM!!! Islıklandıktan sonraki roportajımda olanları unutmayacağım diye (Euro 2016)…Dun ilk defa milli takım ucağında gordum o şahsiyetlerden birini aylar sonra. Onlar kim mi? Biz ulkemizin formasını terletirken ve sonrasında; yalanla, iftirayla, insanların onuruna laf soyleyerek, ailevi değerlerine dil uzatıp sonra buna gazetecilik diyen kişiler. Merak etmeyin 3-5 kişiler…Tabi alışmışlar bunları yapıp pişkince gezmeye…Neden? Cunku duzen boyle gazeteciler ya gazetecilik aylar gecince unutuluyor ya…Cocukları, gencleri, kaoslar ve krizle besleyenler; hayalleri başka yerlere taşıyanlar…Yok oyle insanın, karekterine, ailesine değerlerine laf atmak…Unutmayanı da var bunun! Benim futbolculuğumu eleştiren gazetecilere teşekkur etmişliğim vardır haklısınız diye…Cunku bu meslek olabilir…Ama aileme, değerlerime saldırmak olmaz; gucum yettiğince de buna izin vermiyeceğim…Dun yaptığım doğru muydu? Bilmem! Evine misafir olup, adam satıp, iftira atıp arkadan iş ceviren olacağıma, yuzune, bağırarak, saldırarak cevap beklerim…Belki doğru değil ama durustce, onurlu, şerefli bir davranış…Ha cevap aldım mı? YOK! Kıvırmaca…(klasik) Aylarca sayfa doldurdu ama karşımda iki kelime yok. Gerci yarın konuşurlar, arkamdan! Bu fotoğrafta gorduğunuz cocuk hayatta iyi veya kotu ne yaptıysa bedelini odedi; oder de..Allah'tan başka kimseden bir şey istemedi, beklemedi.. Hesabı da kimseye vermez…Arda Turan yola cıkarken İYİ FUTBOLCU, STAR, vs. olmak icin CIKMADI… Şerefli, onurlu bir adam olmak icin, ailesine sevdiklerine sahip olmak icin CIKTI…Her kim şerefime, aileme, onuruma laf etmeye kalkarsa; Allah'ın bana verdikleriyle, gucum yettiğince karşılığını alır…İyi geceler…
Arda Turan (@ardaturan)'in paylaştığı bir gonderi (5 Haz 2017, 19:36 PDT)

Milli takımı bıraktığı şeklindeki acıklama ise bu şekilde. Arda Turan'ın Milli Takımı bıraktığını acıkladığı basın toplantısı. pic.twitter.com/28RjGZ47bY
— kargamedia (@kargamedia) June 6, 2017
1. Arda Turan'ın milli takımı bırakması beni uzdu mu? Hayır, hatta şu an kuş gibiyim.
— Evseksisi (@Evseksisi) June 6, 2017
2. kız : milli takımları sevmiyorum
arda turan : pic.twitter.com/tkmqjmzH0u
— hd (@yellowred720p) June 6, 2017
3. Arda Turan: Yok kızım ne alakası var kendi isteğimle ayrıldım Milli Takım kampından pic.twitter.com/GxnQsZqL2g
— TV Medyası (@tvmedyasi) June 6, 2017
4. Arda Turan'ın A Milli Takımı bırakması ulke genelinde coşkuyla karşılandı. pic.twitter.com/AjVQ5rWSy0
— Osmanlıspor FK (@0smanlisporFK) June 6, 2017
5. kenan imirzalıoğlu, arda turan haberlerini boyle tiksinerek okuyordur, sinem kobal da sarılıyordur kenan'a, "iyi ki seni tanımışım" diye.
— Mithat Sonmez (@petekdoku) June 6, 2017
6. Barcelona'da oynayıp Bilal Meşe'ye saldırmak kadar buyuk vizyonsuzluk gormedim. Caksana abicim aylardır gardrobunu boşaltan El Mundo'ya.
— Alper Ocal (@alperocal) June 6, 2017
7. arda turan allahı iki dakika rahat bırak turkce oğren artık pic.twitter.com/7IkcDR3mCr
— Zıbın (@berkingham) June 6, 2017
8. Siz beni kovamazsınız. Ben zaten istifa ediyorum.
Arda Turan
— Berke AKGUN (@akgunberkee) June 6, 2017
9. Arda Turan milli takım kampından kovulmuş. Bir kariyer ancak bu kadar kotu yonetilebilirdi. seneye acun abisiyle survivor yapar artık.
— Levent (@fevrisosyolog_) June 6, 2017
10. Arda Turan haberlerini boyle takip etmiyolarsa ben bir şey bilmiyorum.. pic.twitter.com/3jA7ypMhuV
— Tutankhamun (@ankaralitutank) June 6, 2017
11. Allah diyerek her turlu magandalığı yapan tipik bir Akp'li Bayrampaşa comarı, milli takımdan kovulmuş. Survivor 2020'de başarılar Arda Turan
— Eren (@Subresyon) June 6, 2017
12. Arda Turan gibi surekli şereften haysiyetten namustan bahsedenlerin asıl yuzlerinin boyle boyle ortaya cıkması bana o kadar keyif veriyor ki
— Arda (@asipislik) June 6, 2017
13. Arda Turan:
Kenarısıya cekilmenin zamanı geldi. Instagramımı Ozan Tufan'a devrediyorum. pic.twitter.com/zi1CHc8ZQH
— pelin biminyondolar (@pelinasus) June 6, 2017
14. instagram milli takımına gecen Arda Turan ilk koşusuna başladı pic.twitter.com/jtpLW0YfT8
— kaan (@weedxndsex) June 6, 2017
15. Arda Turan milli takımı bırakmış; pic.twitter.com/h9UdFARF04
— Havadis-i Futbol (@HavadisiFutbol) June 6, 2017
16. Arda turan bir sonraki turda altın kemer icin A spor muhabiri doven volkan babacan'la karşılaşacak. Şimdiden başarılar iki tarafa
— ich Emre (@ich__) June 6, 2017
17. Milli takım kariyerine son veren Arda Turan onemli acıklamalarda bulundu.. pic.twitter.com/fKj04ITn1o
— Komutan Logar (@_KomutanLogar) June 6, 2017