Cumhuriyet gazetesi davasının 3. gununde duruşmada gazeteci Ahmet Şık ’ın savunmasına gecildi. Yaptığı savunma ile kısa zamanda sosyal medyada gundem olan gazeteci “Cubbelerinizin insanların canından ve ozgurluğunden yapıldığını bilin” sozleriyle de takdir topladı.
Sosyal medyada konuşulan olayda Ahmet Şık ’a destek de gecikmedi. Şık, konuşmasını “Kahrolsun İstibdat Yaşasın Hurriyet” sozleriyle bitirdi. Kullanıcılar da #KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet başlığı altında savunmayı konuşmaya devam ediyor.
Sosyal medyada en cok konuşulan tepkilerden biri bu oldu. Ahmet Şık ’ın savunmasının yazılı metni de paylaşıldı. Başkan: Mit Tırları haberi ile ilgili ne diyorsunuz?
Şık: Gurur duyuyorum. pic.twitter.com/IAJCtm8Nr2
— Cumhuriyet Savunması (@CumhuriyetAv) July 26, 2017

Ahmet Şık ’ın savunma metninin bir kısmı bu şekilde;
“Ortalıkta yok edilecek duşman kalmadığına kanaat getirince, devletin sahibinin kim olacağı kavgasına tutuşarak birbirlerini hedef aldılar. Evet ortalığı pislik goturdu, goturuyor. Gorunen o ki bir sure daha boyle olacak. Dinin, etik değerlerin alet edildiği bu savaşta tarafların ihtiyaclarını karşılayan yalanlar, tarafları nezdinde gerceklerden daha itibarlı. Bu yuzden yapılan savunmalara kimse aldanmasın. Bu savaş, ne demokrasi ve temiz toplum ne de birilerinin iddia ettiği gibi barış ya da sivilleşme icin yaşanıyor. Sadece devletin sahibi kim olacak diye savaşılıyor.”
Devamını buradan okuyabilirsiniz.
1. Sosyal medyada konuşulanlar ise bu şekilde Bir gun Ahmet Şık'ın savunması cerceve icinde bu ulkenin adalet bakanlığında makam odasında sergilenecek.#KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— irfan değirmenci (@degirmencirfan) July 26, 2017
2. ahmet şık bu ulke gazeteciliğinin gururudur#KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— mustafahos (@mustafahos) July 26, 2017
3. "Benim bayrağın arkasına gizleyecek bir sucum, dinin arkasına gizleyecek bir gunahım yok!" Ahmet Şık. pic.twitter.com/Th7cWhbZp8
— Ahmet Umit (@baskomsernevzat) July 26, 2017
4. #AhmetŞık'a uye hakim yer de değiştirelim mi dedi. Ahmet, siyasal iklime bağlı belli olmaz dedi.
— Efkan Bolac (@efkanbolac) July 26, 2017
5. Ahmet Şık'ın savunmalarını Nutuk gibi okullarda okutacağız. Hukuk fakultelerinin girişine asacağız. Adını dağlara taşlara yazacağız
— Abdurrahman Uyan (@ApoUyan) July 26, 2017
6. Ahmet Şık: cubbelerinizin insanların canından ve ozgurluğunden yapıldığını bilin (hakim ve savcılara)
— akcay taşcı (@baytasci) July 26, 2017
7. Ahmet Şık savunma yaparken birinin telefonu caldı.
Şık: "Beni arıyorlarsa meşgul de"
— Cumhuriyet Savunması (@CumhuriyetAv) July 26, 2017
8. Ahmet Şık hic kuşku yok ki şu an bu ulkedeki en cesur, en yurekli, en vicdanlı adam
Bir santim dahi geri adım attıramadılar, atmadı
— Agente Increíble (@delininsopasi) July 26, 2017
9. Ahmet Şık, arkadaşın olmaktan gurur duyuyorum. Ahmet cıkacak, yine yazacak!
— Ozgur Mumcu (@ozgurmumcu) July 26, 2017
10. Ahmet Şık:"Gunahlarını Gulen cemaatine yukleyerek kendi suclarını gizlemeye calışıyorlar; en buyuk sorumlu Erdoğan"diyeli birkac saat oldu pic.twitter.com/AiA4J1Y5IW
— Kac Saat Oldu? (@kacsaatollducom) July 26, 2017
11. Ahmet Şık'ın cesareti bulaşıcıdır…#KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet pic.twitter.com/zXwlJgMRCW
— Can Soyer (@can_soyer) July 26, 2017
12. Ahmet Şık'ın bu ulkenin bugununde, geleceğinde insanlık adına gorevi var, ona sıkı sıkıya sarılalım. #KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— Melda Onur (@meldaonur) July 26, 2017
13. Guzel gunler icin umutla mucadeleye devam #KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— Barış Atay (@barisatay) July 26, 2017
14. 100 yıl sonra insanlar Ahmet Şık'ı buyuk hurriyet kahramanı olarak anacak. Tarihe mal olmak boyle bir şey. #KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— St. Révolutionnaire (@SituationRev) July 26, 2017
15. Ahmet Şık cesareti bulaşsın herkese #KahrolsunİstibdatYaşasınHurriyet
— ☁ (@kuresellayf) July 26, 2017
16. Ahmet Şık'ın kahramanca tavrı ve sozleri bir anda ustumuzdeki olu toprağını kaldırmışsa benziyor #kahrolsunistibdatyaşasınhurriyet
— KaNgReN 2.0 (@KaNgReN_7) July 26, 2017