Bursa Gemlik ’te askeri gorevini yerine getiren er Gokhan Kılıc, nobette annesiyle cep telefonuyla konuşurken Başcavuş Osman Hancı ’ya yakalandı. Hancı ’nın başına miğferle vurduğu 20 yaşındaki Kılıc, 54 gun kaldığı komanın ardından beyin kanaması gecirerek hayatını kaybetti.
Bu liste İsmail Saymaz ’ın Hurriyet ’de yer alan ozel haberinden derlenmiştir. Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
İSTANBUL Kucukcekmece ’de yaşayan, Ayşe ve Halis Kılıc ’ın 20 yaşındaki oğlu Gokhan Kılıc, 5 Mayıs ’ta askere gitmişti.
Sivil hayatta garson olan ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu ’nda askerliğini yapan Kılıc, 7 Ekim gunu saat 18.30 ’da nobette annesiyle telefonda goruşmuştu.
Olayın tek gorgu tanığı Kılıc ’ın nobet arkadaşı er Ahmet Kızılcan ’ın ifadesine gore,Kendisi de ellerini yıkamak uzere ceşmeye gitti. Donuşte “Ah” sesi işitti, Kılıc ’ın yerde, miğferin Hancı ’nın elinde olduğunu gordu.
Kızılcan, sonrasını ifadesinde şoyle anlattı: “Gokhan yerden kalktı. Başcavuş başlığı bana verdi. Surekli ‘Yasak olduğunu bilmiyor musun ’ diyordu. Boluğe doğru yuruduk. Gokhan kafasının sol tarafını okşuyor, ‘Başım ağrıyor ’ diyordu. ‘Ne oldu? ’ diye sordum. ‘Başcavuş telefonla konuştuğumu gorunce kompozitle başıma vurdu ’ dedi.”
Kızılcan ’ın anlatımına gore nobet bitiminde Kılıc, koridorda comelerek, “Başım ağrıyor, cok kotuyum” dedi.
Kızılcan haber vermek icin Hancı ’ya gitti. Hancı ise “Bir şeyi yoktur. Elini yuzunu yıkasın. Uyusun” dedi.
“O bir şey yapmayınca koşarak boluğe geldik. Gokhan ’ı lavaboya goturduk. Elini, yuzunu yıkadık. Sorulara cevap veremiyordu. Kekeliyordu. Arkadaşın kucağına kafasını koyup o şekilde dururken Osman başcavuş geldi. ‘Ambulansa haber verin ’ dedi…”
Bursa Devlet Hastanesi ’ne kaldırılan Kılıc ’ın beyin kanaması gecirdiği ortaya cıktı. 54 gun komada kalan Kılıc, 29 Kasım ’da hayata veda etti. Aynı gun Hancı ‘Olume sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama ’ sucundan tutuklandı.
Hancı ifadesinde ise sadece surttuğunu belirtiyor. Daha once de iki eri sopayla dovduğune dair soylentiler de var. “Beni fark edip panikledi. Silahına asılı kompozit başlığını elime almadan, yanından ittirerek sol kulağının ustune dokundurdum. Kompoziti yerinden cıkarmadan başına doğru surttum”
BABA Halis Kılıc, oğlunun yaralandığı akşam saat 23.00 ’te “Gokhan duştu” diye haber verilmesi uzerine Bursa ’ya gittiklerini, gerceğin kendilerinden saklandığını ileri surdu.
Baba Kılıc, Berna Kılıc ’ı arayan askerlerin “Gokhan duşmedi. İşin peşini bırakmayın. Osman başcavuş daha once bir arkadaşımızın kolunu kırdı” diye haber vermesi uzerine gerceği oğrendiklerini soyluyor.
“Davulla zurnayla askere gonderdim”
Ayrıca Kılıc, ‘adli vaka ’ olduğu gerekcesiyle oğluna ‘şehit ’ denilmediğini ve mezarlık verilmediğini belirtti. “Ben bayrakla, davulla, zurnayla gonderdim. Ama oldukten sonra ‘Alın cenazenizi, goturun ’ dediler. Bu beni cok kırdı. Failin ceza almasını, oğlumun şehitlik mertebesine alınmasını istiyorum” dedi
Eşi Berna Kılıc ise;
“Hicbir şeyi acımı hafifletmez. Gokhan ’la konuştuğumda bu adamın başka cocukları dovduğunu anlatıyordu. Bu, o adamın birinci vakası değil. En ağır cezayla cezalandırılsın” diyor.