MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, bugun (8 Ocak) taptığı acıklamalarda MHP ’nin Cumhurbaşkanı adayı gostermeyeceğini duyurdu. Devlet Bahceli ifadelerinde bunun yanında Yenikapı ruhu ile Cumhurbaşkanlığı secimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ’ı destekleyeceklerini de belirtti.
Bahceli, “Benim aklım hep Turkiye ’dir arkadaşlar. MHP ’nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur. Genel başkan aday olmayacaktır. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği secimlerine girer, cumhurbaşkanlığı secimlerinde ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan ’ı destekleme kararı alır. Bu kadar nettir” dedi. Ote yandan Bahceli, ulkuculere sokak uyarısı yaparak “Ulkuculer kesinlikle sokakta olmamaları gerekir. Bu kesin bir talimattır” dedi. Bahceli, eliyle gostererek “Bu işaretin burnu dik olursa ulkucu olur, boyle olursa heavy metalci olur” diye acıklamalarda bulundu.
Devlet Bahceli ’nin bu acıklamaları sosyal medyada yerini aldı.
Devlet Bahceli ’nin acıklamaları bu şekilde MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, Başkanlık seciminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ı destekleyeceklerini acıklayalı cok olmadı. pic.twitter.com/f6DpKEAbr1
— Kac Saat Oldu (@kacsaatoldutv) January 8, 2018
1. Sosyal medya tepkileri ise bu şekilde Bence Devlet Bahceli ve Erdoğan, gizli bir sosyal deneyin urunu olabilirler. Birinin insanı Milliyetcilikten, diğerinin de insanı Muslumanlıktan bu kadar soğutmaya calışması, bunu da ısrarla surdurmesinin başka bir acıklaması olmadığını duşunuyorum.
— august landmesser (@azyazarozyazarr) January 8, 2018
2. Devlet Bahceli'nin soyledikleri karşısında şaşkınlığımı koruyamıyoruuuum
— Merve Kırca (@dkny_ms) January 8, 2018
3. Devlet Bahceli'nin bu sabahki acıklamaları gosterdi ki MHP oy kaygısı guden bir parti değildir , memleketin dirliği birliği icin secimlere 1.5 yıl varken aday gostermeyecez diyerek , tum tartışma ve ayrışmalara kapıyı kapatmıştır.
Milliyetcilik budur
Alkışlar sayın Bahceli'ye??
— Mufettiş (@Zengin_Bey) January 8, 2018
4. Iyice yalama oldun sayın "Devlet Bahceli derdin neydi ki sadece bir koltuk mu
— Green Man (@Green_Man1905) January 8, 2018
5. Devlet Bahceli "Cumhurbaşkanı adayı gostermeyeceğiz, 2019'da Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" demiş. Ellerinde Bahceli ’nin nasıl goruntuleri varsa artık, Gecmişte soylenen butun bu sozleri hazmetmiş! Kimle ne ceşit bir kasedin varsa cık soyle Bahceli; Hepimiz “seks” yapıyoruz.. pic.twitter.com/E0kmjwheMB
— Siyasi Fenomen (@siyasifenomen) January 8, 2018
6. Devlet Bahceli'nin partisi MHP'yi getirdiği durum tam da budur. pic.twitter.com/Sc9dXbuEse
— Darbukator Baryam (@DarbukatorBarym) January 8, 2018
7. suan olumune "Devlet Bahceli" dıyen kişilerin coğu eskıden mhpliydim ama akp ye oy verıyorum dıyenler zaten 🙂 devlet bahcelıye şuan sahıp cıkan akpliler ekmelettın vakaasında haın dıyordu ) pek şey yapmamak lazım
— NikotiNali© (@NikotiNali) January 8, 2018
8. Devletin başına devlet gelecek diye bağırıyorlardı,şimdi aday bile cıkartamıyorlar..
Devlet Bahceli
— KEMALİST (@CCC90) January 8, 2018
9. Selahattin Demirtaş, Erdoğana:
“İlla bir devlete başkan olucam diyorsan Devlet Bahceli ’ye başkan ol” demişti. Bahceli başkanını ilan etti. Demirtaş yine haklı cıktı her zaman ki gibi ! pic.twitter.com/XOzkJiwWIT
— bahar demir (@bahardemir123) January 8, 2018
10. Devlet Bahceli
Kendine oy vermeyecek olan bir liderin işaret ettiği yere oy vermek, kendine oy vermeyecek adama lider diyebilmek de değişik bir duygu olsa gerek…
— HAYIRETDİN YOLYABDI (@YOLYABTI) January 8, 2018
11. MHP'yi hic bir yere taşıyamayan Devlet Bahceli, bari kendime koltuk bulayım yemişim partisini diye duşunmeye başladı anlaşılan. Yanarım da yıllarını MHP'ye harcayan insanlara yanarım.
— Memleket Meselesi (@Edepsiz_Biri) January 8, 2018
12. Yıl 1991
Alparslan Turkeş:
"Oyunuzu Refah Partisine, Necmeddin Erbakan'a vermenizi istiyorum"
Yıl 2018
Devlet Bahceli:
"2019'da Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, kendisini destekleyeceğiz" pic.twitter.com/nwMJ5kYzgT
— ?? soner ben ?? (@BakBunuYazdim) January 8, 2018
13. Lider Devlet Bahceli, Cumhurbaşkanlığı sistemine gecişi tartıştırıp, noktayı koyduğu gibi, ittifak konusunda da tartıştırıp, noktayı koydu. Lider Devlet Bahceli, Turkiye ’nin geleceğine şekil vermeye devam ediyor!
Unutmayın ki, bundan donuş yok ve kazanan Turkiye olacak…
— Cengiz KORKMAZ?? (@CKorkmaz32) January 8, 2018
14. Devlet Bahceli bugun yaptığı acıklama ile ERKEN SECİM icin hazırız demek istedi.
Hadi hayırlısı… #SONDAKİKA #DevletBahceli #ErkenSecim
— Durul TURKMEN (@DurulTurkmen) January 8, 2018