Malum kış ayları geldi ve soğuklar etkisini hissettirmeye başladı. Her ne kadar ulkemizin farklı kesimelrinde bahardan kalma gunler yaşansa da bazı kesimlerinde ise kara kış yaşanıyor.
Kuşkusuz yokluk hepimizin başına gelebilecek bir durum ve kış aylarında varlığını bir hayli fazla hissettiriyor. Bu durumu yaşayanlardan biri olan Ali Meşe adlı 83 yaşındaki amcamız ıslak odunları tutuşturmak icin benzine ihtiyac duymuş. Sonrasında kontrol altına alınamayan alevler buyuk bir yangına donuşmuş.
Ali Amca ise canı kadar cok sevdiği kucuk kedisiyle yuvasının kul oluşunu izlemiş… Bu fotoğraf bizlere Ali Amca ’nın kedisine olan şefkatini hem de yuvasının yitip gitmesine duyduğu uzuntuyu hissettiriyor…
Ali Amca ve minik kedisine gecmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Bolu ’nun Mudurnu ilcesine bağlı Ordular koyunde yaşayan 83 yaşındaki Ali Meşe, tek katlı ahşap evinde bulunan sobayı odunların yaş olması nedeniyle benzin dokerek tutuşturmak istedi
Bu sırada alevlerin birden parlaması uzerine cıkan yangını goren koy sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen ekipler, yangını kısa surede kontrol altına aldı
Meşe, “Sobaya benzin dokmuştum ve sobanın parlamasıyla dışarı kactım. Dumanlar icinden eşim ve iki oğlum da evden cıktı. Evin bodrumunda bulunan 14 tavuktan 13 ’u telef oldu” dedi.
Fakat yangından cok Ali amcanın kedisine sarılarak evinin yanışını izlediği bu şefkat ve huzun dolu fotoğraf konuşuldu of ne mukemmel bir fotoğraf kalbimden vuruldum. evi yanan birinin onca hengamenin, sıkıntının icinde kedisine sımsıkı sarılması cok rastlanan bir goruntu değil. inşallah sığınacak yer bulmuşlardır ? pic.twitter.com/AVej5LLstq
— Siminya (@siminya) January 17, 2018
Baktıkca icime uşume geliyor ve sonra kediyi sıkıca tutan adamın merhameti icimi ısıtıyor.
Islak odunlarla soba yakmak isterken kullandığı benzin nedeniyle evini kaybeden 83 yaşındaki Ali Meşe ve kedisi.
Fotoğrafı AA'dan İlhami Cetin celmiş. pic.twitter.com/W8EDI51bJy
— Evren Barış Yavuz (@evrenbarisyavuz) January 17, 2018
Ali Meşe 83 yaşında… Isınmak icin sobayı yakmaya kalkarken gecekondusu yandı. Kendisi ve kedisini kurtardı. Ali Dede şimdi kedisiyle sokakta. Fotoğraf da cok anlamlı. pic.twitter.com/T435wUOhO7
— Erdem ATAY (@medreyata) January 17, 2018
Sobasını yakmak isterken cıkan yangında evini kaybeden Ali Meşe amcamız icin hemen devreye girdik. Her turlu ihtiyacı giderilecek. Ali amcamızın evini onaracağız, o gune kadar da Bolu İl Mudurluğumuz tarafından misafir edilecek. Kendisine gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
— Dr.Betul Sayan Kaya (@drbetulsayan) January 17, 2018
Ali amca icin şimdiye kadar devletten yardım isteyeni gormedim ya Haluk abinin adını yazıyorlar yada ahbap platformuna.Bu yardım cağrılarına bakarak devletin ne kadar boktan bir halde olduğunun gostergesidir.Devlete guven sıfır.Ne yaparsak gene biz halk olarak yapacaz. pic.twitter.com/WQo580FZUS
— Amelelerin Amelesi (@amelyusss) January 17, 2018
Ali amca tam 83 yaşında.. Bu sabaha karşı islak odunlarını yakmak icin benzin kullandı ve evini yaktı. Fotoğrafa lutfen dikkatli bakın. Yuzunde ki caresizlik ve kedisini kurtarmanın verdiği mutluluğu gorebilirsiniz. Allah kimseyi yanlız birakmasın. pic.twitter.com/nNJPdMEahw
— Aykut Coban (@aykutcobannn) January 17, 2018
Kısa surede sosyal medyadan Ali Meşe ’ye yardım etmek isteyenler de oldu Resimdeki adam'ın yangında evi kul olmuş. Destek icin ulaşabileceğimiz birileri var mıdır?
Mudurnu/Bolu da yaşıyormuş. pic.twitter.com/uLgQoVnlqT
— Bonanza (@bonanzabet) January 17, 2018
Hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Sozcusu İbrahim Kalın, konuyla ilgili Bolu Valisi ile goruştuğunu belirterek Twitter hesabından “Ali Meşe amcanın ihtiyacı giderilecek inşallah. Ne amcamız ne de kedisi uşusun…” Mesajını paylaştı… Bolu Valimizle goruştum. Ali Meşe amcanın ihtiyacı giderilecek inşallah. Buyuk gecmiş olsun. Ne amcamız ne de kedisi uşusun… https://t.co/5EuaIA8MYk
— Ibrahim Kalin (@ikalin1) January 17, 2018