Kuşkusuz Turkiye ’de yaşamak, bazen kendimizi acaba distpoik bir filmin bir senaryosunda mıyız diye sorgulamamıza sebep oluyor.
Bugun Dunya Guvenli İnternet Gunu etkinlikleri kapsamında Ankara ’daki Bilim Teknolojileri Merkez Yerleşkesinde gercekleştirilen oturumda, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, kendisine yavaş konuşması gerektiğini soyleyen Robot Sanbot ile adeta tartıştı.
Belki de dunyada ilk robotla tartışan bakanı olarak tarihe gececek olan Arslan, kısa zamanda sosyal medyanın gundemine oturdu
Dunya Guvenli İnternet Gunu etkinlikleri kapsamında konuşmak icin kursuye cıkan Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ’a konuşma sırasında Sanbot ”Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi
Sanbot daha sonra da ”Neden bahsediyorsun ’ deyince Bakan Arslan kızdı ve “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol gorevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lutfen” dedi.
Yaşanan bu kısa tartışmanın ardından Sanbot uzaktan kumanda ile sahneden indirildi
1. Robotla yaşanan bu kısa sureli tartışma sosyal medyanın gundemine oturdu Ulaştırma Bakanı Arslan, Guvenli İnternet Gunu programındaki konuşması sırasında programı sunan robotun sık sık sozunu kesmesi uzerine sinirlenince "Robotu kim kontrol ediyorsa onun gereğini yapın lutfen" diyerek konuşmasına devam etti. #gig2018 #GuvenliİnternetGunu #SID2018 pic.twitter.com/FlmeJOS9z9
— Mert S. Kaplan (@mertskaplan) February 6, 2018
2. Bakanın konuşmasına mudahale etmemesi icin once mikrofonu kapatılan sonra da formatlanarak etkisiz hale getirilen hain robota TRT ulaştı. pic.twitter.com/4r1NIGF27U
3. Bakana yavaş konuşması gerektiğini soyleyen robot Sambot'u formatlıyorlar. ?? pic.twitter.com/8gyqFUpVLJ
4. Robot hakkında soruşturma acacak savcılar, onu FETOcu ilan edecek Aktroller, robotun milli ve yerli olmadığını ifade edecek bir Bahceli ’miz var! Hamdolsun…. https://t.co/BIS8NdjdHc
— Fidel OKAN (@FidelOKAN) February 6, 2018
5. Bu robot ne yapmak, nereye varmak istemektedir! https://t.co/7A2JVI1lyY
— nevsin mengu (@nevsinmengu) February 6, 2018
6. Şu cumleye gulup duruyorum. Harika bir “distopik kısa oyku” bence: “Bunun uzerine robot uzaktan kontrol edilerek sahneden uzaklaştırıldı.”
— Yekta Kopan (@yektakopan) February 6, 2018
7. gozaltına aldınız mı robotu????
Robot, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ’ın konuşması sırasında sık sık araya girince Arslan, gorevlilere seslenerek, “Robotun kafası karıştı. Robotu kim kontrol ediyorsa gereğini yapın lutfen” dedi. pic.twitter.com/d438aEsvhm
— ali haydar celebi (@ali_Haydar_1) February 6, 2018
8. Lutfen gereğini yapın! ? pic.twitter.com/fYw1VAmtOo
— VOLKAN (@volkan_snsy) February 6, 2018
9. Sevgili vatandaşlarım şu gormuş olduğunuz Cehape zihniyyetinin urunu şahıs bana adamlık dersi vermeye kalkıyor. Benim milletim bu tip oyunlara gelmez. #GereğiniYapın. pic.twitter.com/8cpdIyrhoN
— Torsten Gutschow (@Eyvkardesim) February 6, 2018
10. Nasıl da dokunuşları kurşun gibi işliyor goğsune, uzuldum. Oyle Ozgur Demirtaş'ın gazına gelip artistlik yaparsan sikiverirler robot kardeş. pic.twitter.com/sfSZWFRGFq
— Tevbe?️Knoblauch (@spleendistanbuI) February 6, 2018
11. Alın iceri,robot Fetocuydu dersiniz olur biter.. pic.twitter.com/cyTs0Z3DMj
— Ali Baysal (@Baysal048) February 6, 2018
12. Hahahahahhahhahhhhh gobeğimi hoplatarak guldum )))) pic.twitter.com/GI1cLg2NZB
— SirAleksKumdagezen (@SirAleks_) February 6, 2018