Eskişehir Osmangazi Universitesi Meşelik Kampusu ’nde silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Olenlerin universite personeli olduğu belirtildi.
Henuz yeni gercekleşen olay sosyal medyanın gundemine oturdu. İlk bilgilere gore Osmangazi Universitesi Eğitim Fakultesi ’ndeki bir araştırma gorevlisi, dekan yardımcısı, fakulte sekreteri, oğretim uyesi ve okutmanı oldurdu.
Bugun saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Universitesi ’nin Meşelik Kampusu ’ne gelen oğretim uyesi, dekan yardımcısı, fakulte sekreteri, oğretim uyesi ve okutmanı oldurdu. Araştırma gorevlisinin silahlı saldırısında hayatını kaybedenlerin dekan yardımcısı, oğretim gorevlisi, fakulte sekreteri ve okutman olduğu aktarıldı. pic.twitter.com/S75CO92j0a
— dokuz8HABER (@dokuz8haber) April 5, 2018
Yakalanarak gozaltına alınan saldırgan, sorgulanmak uzere Emniyet Mudurluğu ’ne goturuldu. Saldırının nedeni henuz bilinmiyor
Eskişehir Osmangazi Universitesi (ESOGU) Rektor. Prof. Dr. Hasan Gonen ’den ilk acıklama bu şekilde;
“Volkan ismindeki bir araştırma gorevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadufen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve ust katta 2 araştırma gorevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra guvenlikcilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 olumuz var. Başımı sağ olsun. Osmangazi Universitesi camiası olarak inşallah bu tur hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun”
1. Bu acı olay sosyal medyada kısa zamanda gundem oldu Universitede katliam!
Eskişehir ’de 4 oğretim uyesi olduruldu.
— Alper Altun (@alperaltun) April 5, 2018
2. Osmangazi Universitesi (ESOGU) Eğitim Fakultesi'nde silahlı saldırı gercekleşti. 4 oğretim uyesi olduruldu, yaralılar da var. Gecmiş olsun guzel Eskişehir gercekten olacak iş değil.
— Ata Benli (@atabenli) April 5, 2018
3. Osmangazi Universitesi'deki 4 hocamız silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş. Allah rahmet eylesin, Rabbim yakınlarına sabır versin..
— Oğuz ?? (@oguzlarbeyi) April 5, 2018
4. 4 yıldır her gun gittiğim okulumu CNN Turk'te Son Dakika Eskişehir Osmangazi Universitesi'nde silahlı saldırı haberi olarak izliyorum. Tuylerim diken diken…
— S. Nur (@sarenurdemirkol) April 5, 2018
5. Eskişehir Osmangazi Universitesi (ESOGU) Eğitim Fakultesi'nde bir oğretim gorevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 oğretim gorevlisi hayatını kaybetti, şupheli oğretim gorevlisi polis tarafından yakalandı… pic.twitter.com/HjM42qGraI
— Orhan Sarıkaya (@SarikayaOrhan01) April 5, 2018
6. Eskişehir'deki olay korkunc. Universite camiasının başı sağolsun.
— Cem Say (@say_cem) April 5, 2018
7. "Osmangazi Universitesi" vahşetin dibi
— pervane (@eadnes) April 5, 2018
8. Eskişehir Osmangazi Universitesi Eğitim Fakultesindeki silahlı saldırıda dort oğretim gorevlisi hayatını kaybetmiş. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin
— Vural Aksankur (@nvaksankur) April 5, 2018
9. Pes! Tuş oldu Turkiye. Osmangazi Universitesi
— Burcin Razi (@burcinrazi) April 5, 2018