Cocuk istismarı ulkemizde maalesef başlıca bir sorun. Ozellikle 18 yaşından kucuk kız cocuklarının rızası var bahanesi ile kendisinden buyuk koca adayları ile evlendirilmesi maalesef hala ulkece aydınlatamadığımız bir karanlık.
Sosyal medyada bircok unlu ismin cocuk istismarına karşı sadece idam yazıp ardınan geri cekilmesine şahit olmuştuk. Fakat işin uygulamaya dokulduğunde nasıl etkili olabileceğine bir başka olayla belki de şahit oluyoruz. Onur Albayrak adlı fotoğrafcı cağrıldığı duğunde etliye sutluye karışmadan işini yapıp gidebilirdi. Fakat o bir cocuğun evlendirilmesine karşı tepkisini iş bırakarak ‘Onurlu ’ şekilde, “Ben cocuk gelin fotoğrafı cekmem” diyerek gosterdi.
Yine de yorum sizlerin;
Dun sosyal medyada gundem olan konulardan biri de “Fotoğrafcıdan damada anlamlı dayak” başlıklı haberdi
Habere gore Malatya ’da duğun fotoğrafcılığı yapan Onur Albayrak, bir duğun icin fotoğraf cekimine gittiğinde yaşı kucuk gorunen geline yaşını sordu
“15” cevabını alınca da “cocuk gelin fotoğrafı cekemem” diyerek duruma tepki gosterdi. Bunun uzerine damat, anlaşmayı bozduğu gerekcesiyle fotoğrafcı Albayrak ile tartışmaya başladı
Israrla cekimin yapılmasını isteyen damat ile fotoğrafcı arasında yaşanan kavgada damadın burnu kırıldı
Fotoğrafcı Onur Albayrak ise haberi paylaştığı Facebook postunda doğruladı “İki gundur bu haberi gorup gerek arayan gerek mesaj yazan tum dostlara teşekkurler. Evet maalesef durum bu keşke yaşanmasaydı ama yaşandı bir daha olsa gene cekmiyorum dermiyim evet derim kimse kusura bakmasın cocuk gelin de cocuk istismarıdır benim gozumde ve hic bir kuvvet bana o cocuğun gelinlikle fotoğrafını cektiremez cocukların sacına duvak takılmaz kır cicekleri ile suslenmiş taclar takılır ancak saygılarımla”
1. Onur Albayrak ’ın bu “Anlamlı dayağı” sosyal medya gundemine de oturdu Teșekkur ederim bu duyarlılığın icin Onur Albayrak.. https://t.co/jkefm8SwQk
— AKVERAN? (@aysen14den) July 9, 2018
2. Malatya'da duğun fotoğrafları ceken Onur Albayrak, gelinin 15 yaşında olduğunu oğrenince "ben cocuk gelin cekmiyorum" demesinin ardından damat ısrar edince Albayrak damadı dovdu. pic.twitter.com/haHNtrNMEq
— metinyoksu (@metinyoksu) July 9, 2018
3. Gelinin 15 yaşında olduğunu oğrenince "Ben cocuk gelin fotoğrafı cekmem" diyen Onur Albayrak'a selam olsun pic.twitter.com/fiGuKTxX2Y
— NorvecKurdu (@NorvecliKurd) July 9, 2018
4. Onur Albayrak
Benimle evlen https://t.co/d7JfH10byx
— canı sıkılan (@canisikiIan) July 9, 2018
5. Şiddete karşıyım. Onu ayrıca tartışmak gerek. Burada para kazanmaktan vazgecip toplumsal bir konuda etik bir tavır sergileyen Onur Albayrak'ı tebrik ederim. #onuralbayrak #cocukgelin #subyancılık pic.twitter.com/G5qn0nyvf3
— bulent fidan (@bulentfidan) July 8, 2018
6. yahu bu nasil arzu ettiğimiz bir insanlik.. yaşa var ol sen onur albayrak.. seni doğuran ananin elleri dert gormesin.. yaptıkların, insanlara cesaret versin, actığın yoldan gidilsin be yiğidim.. pic.twitter.com/kWT0cGYDKK
— Azuth Kanadikirik (@Azuth) July 9, 2018
7. Onur Albayrak diye bir adam var bu ulkede umudu kesmesin kimse…
— Tugay Can (@tucanarat) July 8, 2018
8. Malatyalı fotoğrafcı Onur Albayrak, seni yerim! ?❤️
— valerie kozmonovic (@adueffect) July 9, 2018
9. icimizin yağlarını eriten haberler de bugun. #onuralbayrak pic.twitter.com/UYp7n4Vwan
— mavi huydur bende (@aycaduygu) July 9, 2018
10. Bu haber kesinlikle okunmalı!!!
15 yaşındaki Cocuk gelin icin,
Damada hediye olarak Dayak atmış…
Işte bu dayağı desteklerim?
Ellerin dert gormesin Onur Albayrak ..
Herkese ornek olmalı.
Cocuk gelinlere susanlara
Ve ticari olarak bakanlara… pic.twitter.com/nUZxLYf4Vv
— Yasemin Guneş (@tulughangunes58) July 9, 2018
11. Bravo Onur. Bravo kardeşim, kendi cıkarını, ekmek parası kazandığın işini bir kenara koyup, "gelinlik giydirilmiş 15 yaşında bir kız cocuğunun fotoğrafını cekmem" dediğin icin,
Kırılan burun, yukseltilen onur icin bravo. https://t.co/h0rXjUpOYQ
— Evren Barış Yavuz (@evrenbarisyavuz) July 9, 2018