Her gun bir başka gozaltı haberiyle uyanıyoruz. Bugun ise sabaha damgasını vuran isim Adnan Oktar oldu. Bazıları onu cok iyi tanıyor, bazıları adına aşina bazıları ise goruntusunden ve programından tanıyor… Yaptığı farklı konseptteki programla cok konuşulan, programda her soylediğiyle olay olan Adnan Oktar gercekten kim, biliyor muyuz?
2 Şubat 1956 ’da Ankara ’da doğan, araştırmacı ve yazar Adnan Oktar ’ın bir cemaati olduğu iddia edilir. Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı goruşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır
Hazırladığı kitaplarda ise Harun Yahya mahlasını kullandığı biliniyor.
1979 yılında İstanbul ’daki Devlet Guzel Sanatlar Akademisi İc Mimari bolumune giren Oktar Bir sure sonra okuldan ayrıldı. Daha sonra İstanbul Universitesi Edebiyat Fakultesi Felsefe ve Tarih Bolumu ’ne girdi ancak bu bolumu de yarıda bıraktı
Gercek adının Adnan Arslanoğulları olduğu iddia edilen Adnan Oktar ’ın Millî Gazete ve Akit gazetesinde bir donem yazıları yayımlandı
Aynı zamanda Bilim Araştırma Vakfı (BAV) ’nın kurucusu ve bu vakıf “Dunya capında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak” amacını taşıdığını iddia ediyor
Adnan Oktar grubuna bağlı internet sitelerinde ve A9 adındanki kendi televizyon kanalında başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa ’nın donuşu gibi konularda yayın yapıyor
Turkiye de onu bu kanalda yaptığı programlarla tanıdı. Programların konseptinde “kedicikler” adını verdiği hepsi birbirine benzeyen kadınlarla oldukca ilginc sohbetler gercekleştiriyordu
Programda soyledikleri nedeniyle defalarca RTUK tarafından para cezası verildi. Ayrıca Adnan Oktar ile sert bir polemiğe giren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A9 kanalının kapatılması icin RTUK ’u goreve cağırmıştı
Tum bunların ardından bugun yani 11 Temmuz sabahı Adnan Oktar ’ın evine bir operasyon duzenlendi ve gozaltına alındı. İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suc orgutu uyesi oldukları iddiasıyla haklarında gozaltı kararı cıkartılan 235 kişinin yakalanması icin operasyon başlatıldı.
Emniyet Mudurluğu ’nun yaptığı acıklamaya gore şu ana kadar 79 kişi gozaltına alındı. Orgute yoneltilen suclamaların listesi ise oldukca kabarık…
Orgut uyelerine yonelik soruşturma, “suc işlemek amacıyla orgut kurma, cocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cocuğun kacırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hurriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanc ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suctan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, ozel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terorle Mucadele Kanunu ’na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suc uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kacakcılıkla Mucadele Kanunu ’na muhalefet, Vergi Usul Kanunu ’na muhalefet, ruşvet, eğitim ve oğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Onlenmesine Dair Kanun ’a muhalefet” suclarını kapsıyor.
Ayrıca Diken ’de yer alan habere gore Adnan Oktar gozaltına alınmasının ardından “Bu operasyondan Tayyip beyin de icişleri bakanının da haberi olduğunu duşunmuyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım” dediği iddia edildi
“İngiliz istihbaratı uzun suredir bize operasyon yapılmasını istiyor. Bu konuda Turkiye ’ye heyet gonderildi. Tayyip beyin İngiltere ziyareti sırasında da bu talep kendisine iletildi. Secimlerde Tayyip Erdoğan ve AK Parti ’yi destekledik. Biz vatanına milletine bağlı insanlarız. PKK ’ya, vatan millet duşmanlarına operasyon yapılaması gerekirken bize yapılıyor. Bu operasyondan Tayyip beyin de icişleri bakanının da haberi olduğunu duşunmuyorum. Kırgın değilim ama şaşkınım.”
Adnan Oktar ’ın “kedicikler” olarak bilinen muritleri ise Twitter ’da bu operasyonun buyuk bir yanlış olduğunu ve İngiliz derin devletinin komplosunu olduğunu iddia ediyorlar Sayın Cumhurbaşkanımı buradan bilgilendiriyorum şu anda yine İngiliz derin devletinin bir komplosuyyla karşı karşıyayız Adnan Oktar Bey ’in ve arkadaşlarının bulunduğu evkere polis baskını oluyor komplolara karşı mudahalesini istirham ediyorum @tcbestepe @RT_Erdogan @EmineErdogan
— Selda Goktan (@SeldaGoktan) July 11, 2018
1. Adnan Oktar ’ın gozaltına alınırken cekilen fotoğrafı ve haber kısa surede sosyal medyada gundem oldu… Ortadaki şahış “AKP ’ni destekledik..bu tutuklamadan RTE ’nin ve S.Soylu ’nun haberi yok galiba..biz terore karşıyız..” demiş ama cevresindeki “kedicikler” gibi 235 “kedi” ile birlikte kuyruğu kıstırılmış.
Serbest kalırlar..”terore karşı savaşanlara” bu halk sahip cıkar! pic.twitter.com/vt4ozCQFSm
— orhan aydın (@orhanaydin6) July 11, 2018
2. Adnan Oktar 'ın nezarethanedeki ilk goruntuleri ? pic.twitter.com/WqlcEWlOQf
— Cem Şenyayla ?? (@cemsenyayla) July 11, 2018
3. Şu tipleri hoca yerine din adamı yerine koyan insanların pisikiatriste ihtiyacı olduğunu duşunuyorum..!
Adnan Oktar tutuklanınca ben ))
pic.twitter.com/QUR4j8WxEP
— Halit İkbal (@halitikbal34) July 11, 2018
4. Adnan Oktar ve kedicikler gozaltına alınmış,
Bir cok silÂh ve celik yelek bulunduğu soyleniyor.
"Ankara'nın bağları" eşliğinde gobek atarken, silah ne işe yarıyor, anlamadım !
— Levent Ozeren (@lvntozrn) July 11, 2018
5. Adnan Oktar ve kediciklerini toplamışlar. Bu başkanlık muazzam bir şey.
— Heideggel (@Geworfenheit) July 11, 2018
6. Hakim: Neye guluyosun?
Adnan Oktar: Arkanızdaki “Adalet” yazısına
-Neden?
-Adı Aletmiş…
(duruşma salonunda kediciklerin kahkahası yukselir)
Hakim: Yaz kızım, sanık ve kediciklerinin kısırlaştırılmasına karar verilmiştir !
— Aykut Elmas (@onudabitirin) July 11, 2018
7. Adnan Oktar ’ın evine yapılan baskında cıkması muhtemel eşyalar: kedi kumu,kırbac,estetik cerrah,bol miktarda tayt,maşallah hocam yazılı tarihi tablolar,oyun havası yuklu flash bellek ve cok sayıda aksiyon kamerası.
— Fatih YILDIRIM (@kedimbileyok) July 11, 2018
8. Adnan Oktar ile ilgili cıt cıkarmayanlar bugun şakıyor. Ben Adnan Oktar ile ilgili haber yapıp mahkeme kapılarında surunduğumde tek biriniz yanımda yoktunuz neden cunku gucluydu. Ben ise o anne babalar icin 8 yıl once mucadele etmiştim. Operasyon oldu diye sesi cıkanlara itafdır
— Alev Gursoy (@gazetecialev) July 11, 2018