Acil cağrı hattı calışanları her gun yuzlerce kez kucuk cocukların şaka aramalarıyla uğraşıyordur muhakkak. Cocuk işte, ne kadar kızabilirsiniz ki? Buna benzer bir durum olsa da alışılmışın oldukca dışında bir haberle karşınızdayız. Sabah‘ın haberine gore bir vatandaş, gectiğimiz yıl boyunca tam 45 bin kez 155 ’i aramış. Ancak kendisi bir cocuk değil, arama sebebi de şaka değil.
55 yaşındaki Şeref Can, İstanbul ’un Bayrampaşa ilcesinde ikamet ediyor. Kendisi şu anda 5 yıla kadar hapis istemi ile karşı karşıya
Şeref Can ’ı hakim karşısına duşuren suc ise, 155 ’i gereksiz yere arayıp meşgul etmek
“Bunun icin 5 yıl hapis mi yatılır” diye duşunuyor olabilirsiniz. Fakat şoyle bir detay var; bu abimiz yaklaşık 1 yıl icinde bu eylemi tam 45210 kez gercekleştirmiş
Haberdeki bir diğer onemli nokta ise Şeref Can ’ın boyle garip bir iş yapmasının sebebi. Kendisi 2 yıl once eşinden boşanmış ve kendisini alkole verip tamamen dibi gormuş
Konuşacak kimsesi olmadığı icin polisi aradığını soyluyor. Cok pişman olduğunu ve bir daha yapmayacağını da ekliyor. Ne diyelim, 1 değil, 2 değil; 45210 kez yapmış olmasa soyledikleri biraz daha makul gelebilirdi kulağa herhalde
Bu fantastik haber sosyal medyada da cokca konuşuldu bugun 1 gunde 1440 dakika var desek bu 1 yılda 525.600 dakika eder.
Kardeşim 11 dakikada bir polis mi aranır?
Bu nasıl bir ruh halinin urunudur?
— Dursun KURT (@MrWolf5757) October 22, 2018
Ben de 7-8 yaşlarındayken acil servisi arardım hep. Abi, polisler yerini tespit etti seni almaya geliyorlar deyince cok korkmuştum ?
— Nursen Cakır (@fahrihemsiire) October 22, 2018
İyi bari cezaevinde arkadaş edinir ?*♂️?*♂️?*♂️
— gkn ♉️ (@gokgfb) October 22, 2018
Yılda 45 bin mi ? Tamam yalnızsın anladıkta bu kadar aramak karşı tarafı soğutabilir ama yine de sen bilirsin.
— Dino Siffredi (@DinoSiffredi) October 22, 2018