Coğu zaman haberlerde duyduğumuz haberler karşısında donup kalıyoruz. “Bu kadarı da olmaz” diyerek olanlara inanamıyoruz. Ancak izlediğimiz her şey yaşanıyor, tum bu hikayeler ardından buyuk acılar saklıyor. Muge Anlı ise programında bu acı dolu hikayelerdeki sır perdesini aralamaya calışıyor. Ancak 10 yıllık yayın hayatı boyunca ilk defa hayatının en zor programı olmasına neden olan bir olayı aydınlatıyor. Bir aydır kayıp olan Abdullah Gazi A. ve onu arayan eşi, kızları…
Muge Anlı her gecen gun bir kan donduran olayı aydınlatmaya devam ediyor. Son olarak Palu Ailesi gunlerce gundemden duşmemişti
Bugun ise programda oldukca zor anlar yaşandı. Gunlerdir Afyonkarahisar ’da en son 18 Ocak ’ta gorulen ve sonrasında kayıplara karışan Abdullah Gazi A. aranıyordu
Abdullah Gazi A ’nın bulunması icin programa eşi Kıymet Hanım, kız kardeşi Guldane Teker ve erkek kardeşi Fırat Akbıyık katıldı
Anlatılanlara gore 18 yıllık eşine ve onceki eşlerine de şiddet uygulayan Gazi A, 18 Ocak gunu henuz 4 gun once cezaevinden cıkmışken evine gitti
Karısına aralarındaki iş kavgası nedeniyle kiralık katil tuttuğunu soyluyor ve zorla 40 bin TL tutarında olduğu soylenen senetleri imzalatıyor
Eşi Kıymet Hanım eşinin o gun evden cıkıp gittiğini, kameralara yakalanmamak icin arka kapıdan cıktığını soyluyor. O sırada evde bulunan iki kızının ise olayla ilgisi olmadığını belirtiyor
Ancak programa katıldığı ilk gunden beri Muge Anlı ve Gazi A ’nın kardeşleri Kıymet Hanım ’dan şuphelenerek gercekleri itiraf etmesini istiyor
15 Şubat gunu ise gercekler ortaya cıktı. Muge Anlı “Hayatımın en zor programı” diyerek yaşananları anlattı. Bir onceki gun yayından sonra Kıymet hanım Muge Anlı ’yla konuşmak istediğini belirtip her şeyi anlatmıştı
Olayın ardından aslında buyuk bir aile dramı da yatıyordu. Muge Anlı yaşananları şoyle anlatıyor:

“Yayından sonra Kıymet Hanım ‘Sizinle goruşmek istiyorum ’ dedi. Goruştuk ve hic beklenmedik bir şey ortaya cıktı. Kıymet Hanım ve geldiği gunden beri yanında bulunan buyuk kızı benimle konuşurken ortaya cıktı ki, Abdullah Gazi ’yi 18 Ocak gecesi buyuk kızı oldurmuş…”
“…genc kız o silahla babasını olduruyor istemeden de olsa…”

“‘Hayatının en zor programı, en cok etkileyen konu neydi? ’ diye sorarlardı. Artık onun cevabı var: Guzeller guzeli bir kız cocuğu universite sınavına hazırlanıyor. Gercekten cok guzel. 18 Ocak gecesi bir yere kadar anlatılanlar doğru. Eve alkollu şekilde geliyor baba, annesine senedi imzalatmak istiyor. Ve genc kızın anlattığına gore annesinin olduruleceğini duşunen genc kız o silahla babasını olduruyor istemeden de olsa…”
“Kendi aralarında anlaşıyorlar. Evin yakınında bir ocak var, onu oraya atıyorlar. Ve cesetten de bu şekilde kurtuluyorlar. Evde 15 yaşında bir kız cocuğu daha var…”

“Diyorlar ki ‘Eğer her şey ortaya cıkarsa annem ustlenecek ’. Dun Kıymet Hanım yayından sonra konuşacağım dediğinde 15 yaşındaki cocuğun da ifadesi alınıyor. Cocuk, anlaştıkları gibi annesinin oldurduklerini ifade ediyor. Ama aslında olayı ic yuzunde kızını korumaya calışan bir anne var. Kız her şeyin ifadelerde ortaya cıkacağını duşundu.”
Cinayeti işleyen buyuk kız Gizem A ’nın ifadesi ise şoyle: “Alkollu şekilde eve geldi. Sonra bir senet cıkarttı, annem ‘İmzalamayacağım ’ dedi. Sonra vurdu, annem imzalamak zorunda kaldı. Sonra kavga etti, dovmeye başladı. Sonra ben araya girdim, silah patladı. Kime geldiğini anlayamadım, silah babamın elindeydi. Baktım, babam birden yığıldı, o vurulmuş, sonra oldu. Annemle birlikte aldık, kardeşimi de cağırdık. Goturduk evin arkasında. Orada ekmek yaptıkları bir yer var, orada yaktık. Kucuk kardeşime ‘Olay cıktı vuruldu ’ dedim. Ona biz tembihledik, ‘Eğer bir gun ortaya cıkarsa annem yaptı diyelim ’ dedik. Annem bize annelik yaptı, babalık yaptı. Anneme bir şey olsun istemedim ben. Eğer anneme vurmasaydı, dovmeseydi, silah zoruyla bir şeyler yaptırmaya calışmasaydı boyle olmazdı.”
Muge Anlı olayı programda bu şekilde anlattı…