Huner Coşkuner Biyografisi Huner Coşkuner, 1 Nisan 1963 tarihinde İstanbul'da altı cocuklu bir ailenin en kucuk cocuğu olarak doğmuştur. Huner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yonetimindeki Uskudar Cemiyeti'ne giderek cok buyuk bir birikime sahip oldu. Cok kucuk yaşta sanat hayatına atılan Huner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine cok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli'dir.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Huner Coşkuner, Losemili Cocuklar Vakfı başta olmak uzere Bedensel Engelliler, Dunya Şizofrenliler Derneği'nde gonullu olarak calıştı. Album ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bu vakıflara ve derneklere bağışladı. Bu faaliyetler uzun sure devam ettirdi. İlk albumunu 1987 yılında Selami Şahin'in muzik yapım şirketi Şahinler Plak'tan cıkaran Huner Coşkuner, ardından 1989 yılında Cacan Plak'tan cıkardığı Sakın Donme Geriye adlı studyo albumune imza atmıştır. Bu album muzik otoriteleri tarafından sanatcının en başarılı albumlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Sonra sırasıyla Beni Sevmeni İstiyorum, Gidemezsin, Haydi Tut Ellerimi, Gidiyor ve Olamaz isimli studyo albumlerine imza atmıştır. Yine 1993 yılında cıkan Gidiyor adlı album Huner Coşkuner'in onemli projelerinden biri olmuştur. 1995 yılında Elenor Muziğe transfer olan sanatcı Elenor Muzik etiketi altında 10 adet studyo albumune imza atmıştır. 2000 yılında cıkardığı Klasikler 2 adlı albumu deyim yerindeyse muzik dunyasını kasıp kavurmuştur.
2015 yılında sozleri ve muziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Gormem Lazım adlı albumu cıkarmıştır. Gerek sahne asilliğine gerekse sesine hurmeten cok kişi tarafından sevilip dinlenen sanatcı Turkiye'nin kadın Turk Sanat Muziği duayenleri arasında kabul gormektedir.
Huner Coşkuner, hic evlenmedi.
Huner Coşkuner ’e Nisan 2020'de hastanede kan hastalıkları bolumu tarafından değerlendirildiği, incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konuldu
İstanbul, Florence Nightingale hastanesinde yoğun bakıma alınan Huner Coşkuner, 4 Şubat 2021 tarihinde multiple miyelom (kemik iliği kanseri) nedeni ile 58 yaşında vefat etti.
Albumleri :
Doğuş (1987)
Sakın Donme Geriye (1989)
Beni Sevmeni İstiyorum (1990)
Gidemezsin (1991)
Haydi Tut Ellerimi (1992)
Gidiyor (1993)
Olamaz (1994)
Bir Evcilik Oyunu (1995)
Bir Huner Coşkuner Klasiği (1996)
Beni Tek Sen Anlarsın (1997)
Ben Olurum (1998)
İşte Duet Sevemem (Erol Buyukburc ile) (1999)
Klasikler 2 (2000)
Vurgunum Sana (2002)
Geleceksen Gelme Yar (2005)
Nerede (2007)
Klasikler 3 (2009)
Gule Gule Git (2011)
Yeşilcam Klasikleri (2013)
Seni Acele Gormem Lazım (2015)