Kim olduğunuza bakmadan, yaptığınız her hataya rağmen, kusurlarınızla, sizi koşulsuz seven kac kişi var hayatınızda? Birden fazla ise cok şanslısınız, sadece bir kişiyse ve o kişi annenizse daha da şanslısınız ve O ’na sımsıkı sarılmalısınız. Anne yureğinin ne kadar buyuk olduğunu ve evladını icine sahip olduğu her şeyle nasıl sığdırabildiğini hatırlatan hikayemize buyurun.
En buyuk destek anneden
Deborah Engel Kollin bundan 6 yıl once, o zamanlar 12 yaşında olan oğlu Yoni ’nin eşcinsel olduğunu oğrendi. Dort yıl sonra, Yoni, ne erkek ne de kadın, cinsiyetsiz olarak tanımladı ve tercihini acıkladı. Engel Kollin, cocuğunun gecirdiği bu yolculu anlamadığı halde destek Yoni ’ye destek oldu. “Bunu bir zorluk olarak gormuyorum. Bunun her şeyden cok bir fırsat olduğunu duşunuyorum” diyor Engel Kollin sureci anlatırken. “Ve bana gore cocuklarıma karşı duyduğum sevgi koşulsuz ve insanlığı onemseyen, iyi ahlaklı insanlar oldukları ve toplumun olumlu, uretken bireyleri oldukları surece kendilerini nasıl tanımladıkları ve kim oldukları onemli değil.”
Destek olmakla kalmayıp Yoni ’yi onurlandırdılar
Engel Kollin ve kocası Dani ’nin bakımını ustlendikleri ve Temple Beth Am Sinagogu ’na kayıtlı olan 16 yaşındaki kızları da dahil olmak uzere dort cocukları var. 18 yaşında lise son sınıf oğrencisi olan ve cinsiyet zamiri olarak “onlar”ı tercih eden Yoni, şiire tutkuyla bağlı olan bir sanatcı aynı zamanda. Gecen ay Los Angeles ’ta LGBTQ Yahudilerine hizmet veren bir orgut olan JQ International, duzenledileri bir oğle yemeğine boyalı saclar, goz makyajı ve cicekli ustler ile katılarak Kollin ’i onurlandırdılar. Kabul konuşmasında Yoni ancak annesi de JQ yonetim kuruluna katıldığında gercekten gorunur hissettiğini soyledi.
En buyuk endişesi cinsel kimliği değil
Şu an JQ International ’da yoneticilik yapan Engel Kollin ’in bir anne olarak Yoni ’nin eşcinsel olduğunu oğrendikten sonra yaşadığı en buyuk endişesi, torun sahibi olamayacak olması değil, Yoni ’nin cinsel kimliğinin onların Yahudi cemaatinden dışlanmasına sebep olacak olmasıydı. Engel Kollin, “Yoni ’nin eşcinsel olmak ile Yahudi olmak arasında secim yapmak zorunda kalmasını istemedim ve cinsel tercihini ilk acıkladığında bunun yapılması gereken bir tercih olduğunu duşunuyordu” dedi. “Ve [JQ ’nun] JQSA ’sı sayesinde, bu secimi yapmak zorunda olmadığını gordu.”
Bağları artık daha guclu
Engel Kollin ve Yoni arasındaki ilişki her zaman yakın olsa da JQ ile ortak bağlarının ilişkilerini guclendirdiğini soyluyor anne Kollin. “JQ bize bağ kurmamız icin başka bir yol sundu. Hem ikimiz de JQ ile ilgiliyiz hem de birlikte bircok şey yapabiliyoruz.” Engel Kollin kendisi infertilite ile mucadele ettiği ve 21 yaşındaki kızlarını evlat edinmek zorunda kaldıkları icin, “Belki de bu yuzden Yoni ’nin eşcinsel olması konusunda hicbir sorun yaşamadım, cunku eninde sonunda bir şekilde ebeveyn olabilirsiniz. Torun sahibi olamayacağım diye duşunmedim hic, evlat edinebilirler diye duşundum. Anne baba olmanın bircok yolu var sonucta” diyor. Yoni gelecek yıl Cal State Long Beach ’e kabul edilmeyi ve grafik tasarım okumayı umuyor. Engel Kollin ise bir anne olarak, Yoni ’nin takı takmayı ve makyaj yapmayı sevmesi dolayısıyla alabileceği tepkilerden cok kampuste karşılaşabileceği anti-Semitist tavırlar konusunda endişeli.
Kimsenin inancı, cinsiyeti ve giyim tarzı yuzunden yargılanmayacağı, anne sevgisi kadar olmasa da koşulsuz kabul goreceği bir gelecek dileğiyle.
En cok da, her halimizi bağırlarına basan, koşulsuz seven annelere sevgilerimizle.
Kaynak 1