Harun Kolcak Biyografisi Turk pop muziği sanatcısı.
Harun Kolcak,cocuğu olarak İstanbul'da dunyaya geldi. Annesinin adı Ozcan Kolcak. Babası Eşref Kolcak'ın unlu bir sinema sanatcısı olması, sanatla icice buyumesine neden oldu. Muziğe olan ilgisi cok kucuk yaşlarda başladı. Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi'nde ortaoğrenimine devam ederken bas gitar calmayı oğrendi. Profesyonel muzik yaşantısına, Erkin Koray ile calışarak başladı. Bas gitarist olarak Ferdi Ozbeğen ve Zulfu Livaneli'nin studyo kayıtlarına girdi. Bir sure sonra da arkadaşlarla birlikte bir grup kurdu ve Galata Kulesi ’nde calmaya başladı. 1978 yılında Nukhet Duru ve Rıza Silahlıpoda ’nın orkestrası olan Ritm 68 Orkestrasına bas gitarist olarak katılan Harun Kolcak, askerlik donuşu caz muziğine yoneldi. Bu donemde Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nukhet Ruacan, Erol Pekcan gibi unlulerle calışan ve deneyimini artıran sanatcı, bir cok unlu ismin de yer aldığı Onno Tunc Orkestrası'na katıldı. Onno Tunc ’un orkestrası da Sezen Aksu ’ya eşlik ediyordu ve bu şekilde Sezenle tanıştı. Sonra Aşkın Nur Yengi katıldı orkestraya. Burada, yedi yıl boyunca bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Orkestranın dağılmasının ardından bir sure vokalist olarak calıştı. Bu arada, 1987 yılında katıldığı ve birinci olduğu yerel bir şarkı yarışmasında yaptığı duet ile buyuk beğeni topladı.
Harun Kolcak'ın cıkış yapması 1991 yılında Onno Tunc ile ortak yaptıkları "Gir Kanıma" isimli albumle oldu. Bu buyuk cıkıştan sonra muzik tarihine adını onaylamasına neden olan ikinci album "En Buyuk Aşk" takip etti. Onno Tunc'un vefatından sonra İskender Paydaş ile calışmaya başlayan sanatcı "En Buyuk Aşk", "Derman Olayım", "İnsan Gulerken Ağlar" gibi bir cok parcada beraber calıştı. Daha sonra 1995 yılında "Yanımda Kal" adını taşıyan ucuncu albumunu muzikseverlerin beğenisine sundu. Albumde coğunun soz ve muziği Harun Kolcak'a ait on şarkı yer aldı. Duzenlemelerini İskender Paydaş'ın yaptığı albumden iki şarkının soz ve muzikleri Adnan Ergil imzasını taşıyordu. "Korkuyorum", "Dualarım Yoluna" ve "Yanımda Kal" gibi şarkılar unutulmaz Harun Kolcak şarkıları arasında yerini aldı.
Harun Kolcak, uc yıl sonra 1998 yılunda cıkardığı dorduncu albumunde bambaşka bir gorunumle cıktı. "Teslim Oldum" adını taşıyan albumde, kendi cizgisinin yanı sıra pop-rock tarzının one cıktığı dikkatleri cekti. Albumde yine kendi soz ve besteleri ağırlıkta olmakla birlikte İskender Paydaş, Eda Ozulku, Metin Ozulku, Eser Taşkıran, Gunay Coban gibi isimler de yer aldı. "Gunahım Boynuna" albumun cıkış parcası olurken, sozlerini Sezen Aksu'nun, bestesini Uğur Başar'ın yaptığı "Yeniden" adlı parcayı Aşkın Nur Yengi ile birlikte seslendirdi.
2000 yılına gelindiğinde Harun Kolcak'ın "Yaşasın" adlı albumu muzik marketlerdeki yerini aldı. Sanatcı bu albumde eser duzenlemeler icin Emre Irmak ile calışırken kendi bestelerinin dışında diğer parcalarda da Şehrazat (muzisyen), Gunay Coban, Umit Sayın, Ercument Vural gibi değerli insanlarla beraber calıştı. Bu albumde "Yaşasın", "Kal Benimle", "Derbeder Sevdalı" ve "Ruyalar" one cıkan parcalar oldu.
Harun Kolcak'ın, ulusal duzeyde kazandığı bircok odulun yanı sıra bir de yurtdışı başarısı bulunuyor. 1996 yılında Litvanya'da 13 ulkenin katılımıyla gercekleştirilen "Muzikos Festivalis Nerinos Vasara 96" yarışmasında ulkesini başarıyla temsilsure ara veren sanatcı 2006 yılında "Muzisyen" adlı albumu ile muzik dunyasına iddialı bir donuş yaptı.
Harun Kolcak, vejeteryan, hayvansever ve doğa tutkunu biri olarak tanınmakta. İnsanları duyarlı hale getirmek misyonunu ustlenen sanatcı, aktif olarak pek cok faaliyetin de icinde bulunuyor. Aynı zamanda Kolcak, meditasyon, parapsikoloji ve zen-budizm ile de yakından ilgilenmektedir.
2013 yılının Ekim ayında "Harun Kolcak ve Rock Off" isimli grup kurmuştur.
2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat oldu. 22 Haziran 2016 tarihinde hastalığı yeniden nuksetti ve yeni bir ameliyat gecirdi. Aylardır hastanede prostat kanseri tedavisi goren Harun Kolcak, 11 Eylul 2016 gunu taburcu oldu.
Bir suredir prostat kanseri tedavisi goren Harun Kolcak 19 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul'da Maslak Acıbadem hastanesinde 62 yaşında vefat etti.
Albumleri :
1991 - Beni Affet
1993 - En Buyuk Aşk
1995 - Yanımda Kal
1998 - Teslim Oldum
2000 - Yaşasın
2006 - Muzisyen
2012 - Yeniden Doğuyorum

Tekli :
1994 - Biz (Bendeniz ve Harun Kolcak)
2007 - Aşk Beni Hep Değiştirecek

Filmleri :
Oyuncu :
1999 - Aile Bağları (TV Dizisi)
2006 - Yalancı Yabancı (TV Filmi)
2002 - Reyting Hamdi (TV Dizisi)
2002 - Kurşun Asker (TV Dizisi)
2008 - İcimdeki Yabancı - Seni Seviyom (TV Filmi)
2012-2013 - Pis Yedili - ( Hurşit Van Beenhoven)(TV Dizisi)