Haluk Dincer Biyografisi 10 Haziran 2014 tarihinde TUSİAD'ın 16. Başkanı secilmiştir. Sabancı Holding'in Perakende Grup Başkanı ve CarrefourSA, TeknoSA, AvivaSA ve Aksigorta şirketlerinde de Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapmaktadır.
Haluk Dincer, 1962 yılında istanbul ’da doğmuştur. Kardeşi Kemal Dincer, annesi Seckin Dincer, babası eski milli basketbolcu Altan Dincer ’dir. Sakıp Sabancı eşinin amcasıdır. İlkokuldan sonra ortaokul ve liseyi İstanbul ’daki Saint Joseph Fransız Lisesi ’nde okuyup mezun oldu. Haluk Dincer, 1985 yılında “University of Michigan” universitesinden makine muhendisliği lisans ve 1988 yılında da işletme dalında yuksek lisans MBA derecelerini aldı.
Haluk Dincer kariyerine 1985 yılında ABD ’de General Motors Technical Center bunyesinde proje muhendisi olarak başladı. Ardından gelen on yıl boyunca, Turkiye ’de ve yurt dışında ceşitli sektorlerde calıştı.
1995 yılında Sabancı Grubu ’na katılan Dincer, altı yıl sureyle TemSA Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak gorev yaptı. 2001 yılında Gıda ve Perakende Grubu Başkan Yardımcısı, 2002 yılında ne atandı.
Haluk Dincer 2004 yılından bu yana Perakende Grup Başkanı ve gruba bağlı CarrefourSA (gıda perakende zinciri), DiaSA (indirim marketleri zinciri) ve TeknoSA (elektronik perakende zinciri) şirketlerinin Yonetim Kurulu Başkanı olarak gorev yapmaktadır. 2011 yılından itibaren de bunlara ilave olarak Aksigorta ve AvivaSA şirketlerinin yonetim kurulu başkanlığını da yapmaktadır.
4 Haziran 2014'de Turk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) başkanlığından istifa eden Muharrem Yılmaz ’ın yerine 10 Haziran 2014 tarihinde Olağanustu Yonetim Kurulu toplantısında yapılan secimle (TUSİAD başkanı olarak Haluk Dincer secilmiştir.
Haluk Dincer, Erol Sabancı ’nın kızı Suzan Sabancı ile evlidir. Haluk Akay Dincer (d.1996) ve Ceyda Dincer (d.1998) adlarında 2 cocuğu vardır.
22 Ocak 2015 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olmadı ve yapılan secimde yerine Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes TUSİAD'ın 17. başkanı olarak secilmiştir.