Turkiye ’de neredeyse her gun bir kadın cinayete kurban gidiyor. Gectiğimiz gunlerde Kırıkkale ’de eski eşiyle bir kafede buluşan Emine Bulut, eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gozleri onunde defalarca bıcaklandı. Bulut ’u bıcaklayan eski eşi olay yerinden kacarken, genc kadın ise cevredekilerden yardım istedi. Emine Bulut ’u kızlarının onunde bıcaklayan eski eşi Fedai Baran polis tarafından yakalanarak tutuklansa da maalesef Emine Bulut hayatını kaybetti. Bulut ’un 10 yaşındaki kızının dun yayınlanan son goruntuleri ise Turkiye ’nin gundemine oturdu. Goruntulerde genc kadının “Olmek istemiyorum” kızının ise “Anne lutfen olme” demesi yurekleri yaktı. Pek cok kişi ise yaşanan bu olaya sosyal medya uzerinden tepki gosterdi.
38 yaşındaki Emine Bulut, 43 yaşındaki eski eşi tarafından kızlarının gozu onunde bıcaklanarak vahşice olduruldu
Genc kadının cekilen son goruntuleri ise tum Turkiye ’yi ağlattı. “Olmek istemiyorum” derken, 10 yaşındaki kızının ise “Anne lutfen olme” dediği goruluyor
1. Olay kısa surede sosyal medyanın gundemine oturdu. Pek cok kişi zanlı işin ağır cezaların uygulanmasını isterken siyasi ve unlu isimler de yaşanan bu korkunc olaya tepki gosterdi "Olmek istemiyorum" diyen bir anne
"Anne nolur olme" diyen gozleri yaşlı bir cocuk…
İsyan etmek,tepki gostermek artık yetmiyor. Kadın cinayetlerine son vermek icin Devletimizin ilgili tum organlarını gercek anlamda radikal kararlar almak icin sorumlu davranmaya davet ediyorum. pic.twitter.com/Qc7lp5JUQw
— Yılmaz Buyukerşen (@Y_Buyukersen) August 23, 2019
2. Caniliği meşrulaştırınların, ceza indirimi verenlerin kulaklarından sesin eksilmesin #EmineBulut
— Mert FIRAT (@mert__firat) August 23, 2019
3. Kutsal olan aile değil,insan yaşamıdır!Engellemeniz gereken boşanmalar değil kadın cinayetleridir!Erkek terorune de erkek teroru denir,bunu tartışmaya acamayacak kadar cok kayıp verdik!O kucucuk kızın gozyaşlarında boğulun..Durdurun bu cinayetleri artık! #EmineBulut
— Hazal Kaya (@HazalKaya110) August 23, 2019
4. Seni biz el birliğiyle; sessizliğimizle oldurduk. pic.twitter.com/eUxYyGoHGo
— ahmet mumtaz taylan (@taylan1789) August 23, 2019
5. Cok uzgunum..Bu vahşete sessiz kalmamalıyız!!!
kadın cinayetlerinin faillerinin en ağır cezalarla yargılanmasını ve şiddetin
her halinin artık son bulmasını diliyoruz!#EmineBulut
— Oğuzhan KOC (@oguzhankoc) August 23, 2019
6. “Yaşanan bu vahşete sessiz kalmıyoruz! Bu pislik en ağır cezayı alana kadar susmayacağız!” #EmineBulut pic.twitter.com/pzf5ibXFxO
— İbrahim BUYUKAK (@ibrahimbuyukak) August 23, 2019
7. Nasıl bakabildinz videoya ben bakamadım😞😞hafızamdan cıkmaz .. Allah kotu insanları cehennemden once burda yak! Rabbbim nasıl bi sabır verecek o cocuga😔
— Demet Akalin (@DemetAkalin) August 23, 2019
8. Su kiyamet kopsun artik! Gerci ne farkimiz kaldi ki? Her gun kadin,cocuk,hayvan,agac… ben insanligimdan utaniyorum artik… gormez olaydim gencecik kdin,feryat figan icinde bir cocuk… ALLAH BELANIZI VERSIN BE!
— merve ozbey (@mervezby) August 23, 2019
9. Allah bin belanizi versin! #EmineBulut
— merve ozbey (@mervezby) August 23, 2019
10. #EmineBulut pic.twitter.com/6XiZZTucWd
— Celil Nalcakan (@celilnalcakan) August 23, 2019
11. Bu ulkede kadın olmak!
Cocuk olmak!#EmineBulut ile ilgili tum twitlerinizi okudum. @av_turgayozcan ve ekibi ile birlikte katil ’e en ağır ceza verilmesi icin uğraşacağız.
Emine ’nin evladı artık bizim evladımızdır!
Ahbap ’lar olarak ne gerekiyorsa yapacağız.
— Haluk Levent (@haluklevent) August 23, 2019
12. Benim soyleyecek sozlerim tukendi. Bu sapık katillerin en ağır cezayı almasını İS-Tİ-YO-RUM! #EmineBulut pic.twitter.com/3cirnEphFi
— HADISE ACIKGOZ (@Hadise) August 23, 2019
13. Anne lutfen olme…..
Olmek istemiyorum #EmineBulut pic.twitter.com/G81rLeeVTv
— Armagan Cağlayan (@Armagan_caglaya) August 23, 2019
14. İnsan kelimesine utanc ilave eden ciğersiz değersiz katil
#EmineBulut ‘un canına kıydı.
İnşallah “ normal “ gelmiyordur memleketime!
— Ceyhun Yılmaz (@ceyhunyilmaz) August 23, 2019
15. Anne lutfen olme… #eminebulut
— Gonca Vuslateri (@gonca_vuslateri) August 22, 2019
16. Kırıkkale ’de eski eşi tarafından kızının yanında vahşice olduruldu #EmineBulut …
Bir annenin caresizliği ve evladının gozlerindeki korkunun tarifi mumkun değil.
Kadına yonelik cinayetleri durdurmak zorundayız. Katilin bir an once gerekli cezayı almasını diliyorum. pic.twitter.com/MSme2D9kNm
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) August 23, 2019
17. Bu sabah #EmineBulut ’un videosunu gordum maalesef. O yalvarışı, kızının yakarışı, eli kolu bağlı izleyişimiz, sozde insanlığımız(!) ne desek artık boş….Son soz Umberto Eco ’nun;
“Ne yani, boylesi korkunc bir dunyanın bir de cehennemi mi var?”
— Ozan Bingol (@ozanbingoll) August 23, 2019
18. Kafa kesen İŞİD, bizim icimizde. Karısının boğazını kesen bir yaratıktan bahsediyorum. Ustelik bunu 10 yaşındaki yavrusunun gozu onunde yapacak kadar vicdan fukarası. Kadına şiddete karşı yaptırımların ağırlaştırılması icin kanun teklifi hazırlıyoruz. #EmineBulut
— Lutfu Turkkan (@LutfuTurkkan) August 23, 2019
19. Bir anne, 10 yaşında evladının yanında canavarca cinayete uğruyor.
Kucuk "Anne olme" diye feryat ederken, son sozleri "Olmek istemiyorum" oluyor.
İnsaf ve merhamet sahibi herkesi isyan ettirecek bir vahşet.
Kadına karşı şiddete artık son vermek zorundayız! #EmineBulut https://t.co/0wvgUjvFZt
— Gursel Tekin (@gurseltekin34) August 23, 2019
20. İnsan denen acımasız mahluk her gecen gun daha cok cehenneme ceviriyor hayatı. #EmineBulut pic.twitter.com/hKkybsdiwY
— Ahmet Umit (@baskomsernevzat) August 23, 2019
21. #EmineBulut boşandığı erkek tarafından kızının onunde bıcaklanarak olduruldu.
Kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine, “ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz” diye meclis komisyonları kuranlar, boşanmayı tabulaştıranlar bu cinayetten ders alsın. pic.twitter.com/76OQe310ef
— melis alphan ♀ (@melisalphan) August 23, 2019
22. “Olmek istemiyorum”
Bugune kadar cinayete kurban giden tum kadınların cığlığıydı aslında.
“Anne lutfen olme”
Oksuz kalan tum evlatların gozyaşları…#EmineBulut ’u erkek şiddeti nedeniyle kaybettik. Şiddetle mucadelede kadın ve cocukların yanındayız, olmaya devam edeceğiz.
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 23, 2019
23. Hangi soz, hangi kelime dindirir ki bu ofkeyi, bu acıyı?
Lanet olsun lanet, sadece kadına gucu yeten gucsuzlere, şerefsizlere…#eminebulut pic.twitter.com/UzkBI2SHzP
— Ertem Şener (@ertemsener) August 23, 2019
24. “Anne lutfen olme”. Bir cumle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı. Annelerimizi bu katillerin eline bırakmayacağız. Bugun yeri goğu inletmeyeceksek, tepki vermeyeceksek ne zaman yapacağız! #EmineBulut
— Cedi Osman (@cediosman) August 23, 2019
25. pic.twitter.com/NZKeBgf7SR
— okan bayulgen (@okanbayulgen) August 23, 2019
26. Cocuk ve Kadın Cinayeti ve İstismarı konusunda artık Devletimiz cok cok sağlam,kesin ve sert kararlar alıp uygulamalıdır.
Sadece bu kınamaları yapıp geciyoruz fakat her gecen gun daha ağırlaşıyor. Bir saniye durup Şu olanın sizin başınıza geldiğini duşunsenize? #EmineBulut
— Gokhan Ozoğuz (@gokhanozoguz) August 23, 2019
27. Allahım bu nasıl bir vahşet?! ve o yavrunun " anne" cığlıkları…. Annenin "olmek istemiyorum" cığlıkları! https://t.co/43UinIGOce
— didem soydan (@didem_soydan) August 22, 2019
28. Erkek devletine son!
Kadın cinayetlerine son !
#EmineBulut
— Alper Taş (@alper_tas) August 23, 2019
29. Kadınların ozgurce yaşayacağı şehirler inşa edeceğiz. Cocuklar cinayetlere değil guzel gunlere uyanacak. Bir insan, bir baba, bir belediye başkanı olarak uzerime duşenden fazlasını yapacağım. Herkesi bu cinayetlere karşı tepki vermeye davet ediyorum. #EmineBulut pic.twitter.com/rCz7gCwZBJ
— Tunc Soyer (@tuncsoyer) August 23, 2019
30. Kadın bedeni uzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ulkemizi getirdiği nokta;
10 yaşındaki evladının gozleri onunde vahşice katledilen bir anne, #EmineBulut.
Takipcisi olacağız. pic.twitter.com/9lXP0eImpS
— Meral Akşener (@meral_aksener) August 23, 2019
31. Artık yeter! Bu vahşete sessiz kalmayacağız! #EmineBulut pic.twitter.com/g2TOtjC5UK
— Olcay.sahan10 (@olcay_sahan10) August 23, 2019
32. Bu cinayetleri lanetlemek icin kelime bulamıyorum artık. Canım yanıyor, utanıyorum, ofkeleniyorum… “Kan golu icinde bunaldım kaldım.” #eminebulut pic.twitter.com/PBRwJI0h5a
— Zulfu Livaneli (@LivaneliZulfu) August 23, 2019
33. Kucuk kızın sadece annesi #EmineBulut değil. Dunu, bugunu ve yarını da oldu. Kadın cinayetlerine alışmayacağız, susmayacağız!
— Cengiz Under (@cengizunder) August 23, 2019
34. İzleyemiyorum… nefes alamıyorum… goğsume, ruhuma bir ağırlık, bir dağ cokuyor.. Şeytanın bile utanacağı bu kotuluğun, bu şiddetin adaleti obur dunyaya bırakılmamalı… #EmineBulut
— Ferhat Gocer (@ferhatgocer) August 23, 2019
35. Bir kadının daha yaşamı, bir cocuğun daha cocukluğu elinden alındı! Bu vahşet artık son bulsun!#EmineBulut pic.twitter.com/aAAwLohEYC
— Okay Yokuşlu (@Okayokuslu) August 23, 2019
36. O kız cocuğunun omru bitti. Annesi kanlar icinde babası tarafından katledildi. #EmineBulut @KadinCinayeti pic.twitter.com/4jxzy6IxRr
— Gulben Ergen (@gulbenergen) August 23, 2019
37. “Olmek istemiyorum” diyen tek bir kadın,”Anne lutfen olme” diyen tek bir cocuk kalmayıncaya kadar, yaşanan bu vahşet karşısında sessiz kalmayacağız❗️
“Ama”lara ve bahanelere yer yok
Hemen en ağır cezalara, en tavizsiz yasalara,ihtiyacımız var❗️#eminebulut pic.twitter.com/tpRbr19XVB
— Gokhan Zan (@gokhanzofficial) August 23, 2019
38. Aile, bir kurban kadınlar mezarlığıdır. #EmineBulut pic.twitter.com/sgokqiG3Oi
— Can Dundar (@candundaradasi) August 23, 2019
39. Olmek istemiyorum…
Anne lutfen olme…#EmineBulut ’un ve kızının feryatları kulaklarımızdan ve vicdanlarımızdan hicbir zaman silinmeyecek. Tıpkı cinayete kurban giden tum kadınlar gibi. Kelimeler kifayetsiz, yureğimiz yanıyor. pic.twitter.com/9Z2lHORDsy
— Muharrem İNCE (@vekilince) August 23, 2019
40. Eğitim falan diyoruz ya, yok kardeşim. Hani nasıl bazı hayvanlar eğitilemez, evcilleştirilemezse bazı insanlar da aynen boyle. Bu, kadını metalaştıran eril geleneklerin kacınılmaz sonucudur. Bunu toplumsal bir hareketle yok etmeliyiz. Yoksa daha cok #EmineBulut lar gider!
— Atilla Taş (@AtillaTasNet) August 23, 2019
41. Boyle bir vahşetten sonra” yok goz altına alındı bilmem ne sebeple salıverildi” gibi bir haber duyarsak,artık biriniz ikiniz değil,alayınız istifa edip gidin,yonetebileceğiniz bir yerleri yonetin! #EmineBulut
— Tolga Cevik (@TolgaCevik) August 23, 2019
42. Ben idam cezasına karşıyım bu mahlukatı da asmayalım bunu iki metrekaralik hucreye koyup her gun ama hergun etlerini cımbızla yolsunlar her gun yalvarsın yapmayın diye #eminebulut pic.twitter.com/t1AvvrrbFe
— Cenk Eren (@cenkerenonline) August 23, 2019
43. Sakın, Allah ’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!Allah onları,ancak gozlerin dehşetle bakakalacağı bir gune erteliyor. #eminebulut
— Ece Erken (@eceerken) August 23, 2019
44. Kelimeler yan yana gelmiyor #EmineBulut
— ayse ozyilmazel (@ayseozyilmazel) August 23, 2019
45. “Olmek istemiyorum” diyen bir anne, “anne lutfen olme” diye haykıran bir kız, kadını gozumuzun onunde olume gonderen bir eril duzen… #EmineBulut pic.twitter.com/5MHHkSjtQA
— Barış Atay (@barisatay) August 23, 2019
46. “Yaşamak istiyoruz”
Yaşayacağız
Yaşatacağız
Erkek egemen politikalara ve erkek şiddetine son#Yaşamakİstiyoruz#EmineBulut pic.twitter.com/b24m0lMeoH
— Canan Kaftancıoğlu (@ccanannnnnn) August 23, 2019
47. Kadının yaradılış nedenini, erkeğin can sıkıntısını gidermek ve ona "uygun bir yardımcı" olmakla sabitleyen bakış acısını ve kadının, "saf ve iyi erkeğin cennetten kovulmasına neden olduğu"duşuncesini derhal terk etmeliyiz…Gercekten icim yanıyor #EmineBulut
— Demet Evgar (@dmtevgar) August 23, 2019
48. Saatlerdir duşunuyorum.
Bir ‘insan ’ nasıl boyle gaddar olabilir? Bir kadın nasıl boyle caresiz kalabilir? Ve bir cocuk nasıl bu acıyı taşıyabilir? Zihninde hep aynı sahne! Allahım sen yardımcısı ol.
Hangimize ne gorev duşuyorsa yeter artık yapalım. Bitsin bu vahşet!#EmineBulut pic.twitter.com/vnsCQVGIH4
— Pelin Cift (@ciftpelin) August 23, 2019
49. Ey hukuk, ey adalet!
Kadınlarımızın yanında dur da bu canilere hakettiği ağır cezaları ver artık. Daha kac can kurban gidecek hakkı, hesabı sorulmadan?#EmineBulut #TubaErkol pic.twitter.com/wTq2IGj4GU
— Tarkan (@tarkan) August 23, 2019
50. Ne soylenebilir ki bu vahşete! Kelimeler yetersiz! #EmineBulut
Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
Eli kanlı katilin en ağır şekilde cezalandırılacağına inanıyorum. pic.twitter.com/2Ed9ZGuawF
— Mevlut Cavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) August 23, 2019