Marmara Denizi Silivri acıklarında dun oğle saatlerinde meydana gelen 5.7 buyukluğundeki deprem herkesi korkuttu. Can kaybının olmadığı depremde, bazı yapılar zarar gordu. Uzmanlar ise vatandaşları geceyi hasar goren binalarında gecirmemeleri konusunda uyardı. Dun yaşanan deprem akıllara “Buyuk İstanbul depremi yaklaştı mı?” sorusunu getirdi. Uzmanlar ise yaptıkları acıklamalarda, deprem esnasında kırılan fayın buyuk İstanbul depreminin gercekleşeceğini duşundukleri fay olduğunu ancak, depremin net zamanını bilemeyeceklerini ifade ettiler. Yine de herkes tedbirli olmaya davet edildi.
Silivri acıklarında dun meydana gelen 5.7 buyukluğundeki deprem İstanbul ve cevre illerde hissedildi
Yaşanan depremin ardından bu sabaha kadar gecen surede ise 100 ’un ustunde artcı sarsıntı olduğu kaydedildi
Deprem sonrası ise sosyal medyada bazı spekulasyonlar yaşandı. “Gece 4 ’te cok şiddetli depremin olacağına” dair ses kayıtları Whatsapp ve benzeri uygulamalar uzerinden vatandaşlara yayıldı
AFAD, bu ses kayıtlarının gerceği yansıtmadığına dair acıklama yaptı. Ote yandan İstanbul Valiliği de ses kayıtları hakkında soruşturma başlattı Bir depremin gun ve saat verilerek onceden kestirilmesi gunumuz teknolojik imkanlarıyla mumkun değildir.
Vatandaşlarımızın sosyal medyada, ozellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi icin resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur.
— AFAD (@AFADBaskanlik) September 26, 2019
Ancak İstanbullular deprem korkusuyla geceyi tedirgin gecirdi. İşte depremi beklerken uyuyamayan İstanbulluların attığı tweetler; 2. son banyolarınızı yapın, aile uyeleriyle aynı odada oturun… telefonlar, powerbankler şarjda, deprem cantaları yanımızda. başı ve enseyi koruyoruz… see you another life
— ezgi (@deglutiat) September 26, 2019
3. anlık avize ve ben pic.twitter.com/JBL14mjqhF
— mert (@memeerd) September 26, 2019
4. Hani lan onceden sezebiliyordu bunlar? Acılan yemek ambalajı dışında hicbir şeyi sezdikleri yok. pic.twitter.com/R72s37t7pz
— Murat Palta (@_Muratpalta) September 26, 2019
5. bu deprem cantasını surekli yanımızda mı taşıyoruz evin icinde
— furkan (@furkancitak) September 26, 2019
6. Ayca'nın jeoloji muhendisi abisi seni sabaha kadar tokatlasam anca gecer bu stresim
— Rıdıvın (@Ridvaanc) September 26, 2019
7. icsel sikintinin oz evladi gibi bir gece
— seto (@civaba) September 26, 2019
8. İstanbul ’da onbinlerce afet toplanma alanının olduğu iddiası inşaat sektorunde heyecan yarattı.
— Gokhan Vots (@GokhanVots) September 26, 2019
9. İyi tarafından bakalım; bu sarsıntılarla buyuk bir deprem icin hazır olmadığımızı gormuş olduk, milletin kendini gormesi icin bir sarsılmamız, sallanmamız gerekiyormuş, Allahım bir daha " Kimse yokmu diye cağrılan" o kabus geceleri zor gunleri yaşatmasın tekrar..#depremistanbul
— Kahraman 🇹🇷 (@KahramanMemis) September 27, 2019
10. -Ben: Yav sacmalamayın gece 4 ’te deprem olacağı yalan.
-Yine ben (saat 4)#depremistanbul pic.twitter.com/MM5oRLhUkT
— Muhammed (@Muhammedsahinq7) September 27, 2019
11. En ufak seste deprem olduğunu sanacak kadar delirdik. Psikoloji zaten gitti uyuyamıyorum. Allahım sen yaşananların daha beterinden koru. #depremistanbul
— Yusuf Ozgenc (@YusufOzgencc) September 27, 2019
12. 18 dakika. İcim gecmiş, korkuyla sıcrayarak geri uyandım. Uyuyamıyorum. Bu travmayı nasıl atlatacağız acaba? Her an cok şiddetli bir deprem olacakmış ve tum şehir dumduz olacakmış gibi hissediyorum. #depremistanbul #deprem #depremolabilir #uyuyamıyorum
— Hilal 🌙 (@xhilalimsi) September 27, 2019
13. Arkadaşlar benim psikolojim bozuldu bu deprem yuzunden gecenin bu saatinde evde oturdum deprem bekliyorum amk ruhsal tedavi alıcam her şey bitince.. #depremistanbul
— eren (@fuckineren) September 27, 2019
14. #depremistanbul #avcilar avcılar sahillere dokuldu. Fotoğrafta yoğunluk gormuyor olabilirsiniz. Ama insanları sokakta yerde yatarken cekmek istemedim. Kimine şaka-makara kimine omurluk bir korku tohumu ekti bu deprem. Devamı, buyuğu, aynısı… hicbiri bir daha asla olmasın. pic.twitter.com/K1IlN5JLot
— B Şimşekli (@Batufingo) September 27, 2019
15. Korkudan uyyamiyom bari fizik cozeyim belki adam akıllı bir jeoloji muhendisi olurum #Ayca #deprem pic.twitter.com/zVA6BGvzXE
— SAYMIN (@siimoonnnnn) September 26, 2019
16. Avizeye bak ,
Telefona bak
Avizeye bak
Telefona bak
Avizeye bak
Avizeye bak
Kalp atışını deprem san , kork ve kapanış #depremistanbul
— Furkan Sak (@FurkanSak2) September 26, 2019
17. gece deprem olursa diye hazırlık yapalım dedik pic.twitter.com/xAs3gBVKO3
— erkek (@cyhnkgn) September 26, 2019
18. Ev ortami su an anlik boyle herkes tedirgin avizeyi izliyo #depremistanbul #deprem #tuerktelekom pic.twitter.com/iURONoo95T
— Yavuz the recetesiz ilac (@yavuztime7) September 26, 2019
19. ic karartan deprem tivitlerini aynen bu sekil okuyorum butun gece mood budur uyuyabilen cindir pic.twitter.com/J796cLauEn
— ozan somel (@ozansomel) September 26, 2019
20. Şişe duşerse balkondan ailecek sırayla atlıcaz #deprem pic.twitter.com/u6uxNsRaro
— granduk can (@osmancnxl) September 26, 2019
21. Şimdi ayca ’nın abisi duşunsun #depremistanbul pic.twitter.com/ymWujgdUWL
— aslanoo (@aslanoo_) September 26, 2019
22. Uyurken deprem olur diye uyanma planım #depremistanbul 😂😂😂 pic.twitter.com/RPL2iT3erG
— Neslihan (@nesliaslnn) September 26, 2019
23. Ev yapımı deprem erken uyarı sistemi #depremistanbul pic.twitter.com/jvrFfdVVUh
— Yavuz ADIYAMAN (@yadiyaman) September 26, 2019