Son yıllarda sosyal medya platformları populer hale geldi. Alternatif medya aracları olan sosyal medya uygulamaları sayesinde insanlar daha kolay haberleşebiliyor. Toplumsal konulara dikkat cekiliyor, hatta bazı konular icin yardım kampanyaları bile duzenleniyor. Ozellikle Twitter ’da kullanıcılar fikirlerini ozgurce dile getirebiliyor, şikayetlerini bildirebiliyor. Bu dongu de kendi icerisinde etkileşim alarak devam ediyor. Ancak Twitter kimi zaman siyasi propaganda aracı olarak da kullanılabiliyor. İşte bu nedenle Twitter kurucusu ve CEO ’su Jack Dorsey yeni bir karar aldı. Detaylara birlikte bakalım.
Twitter şuphesiz sosyal medya mecraları arasında en renkli olanı. Twitter ’ın Turkiye ’de de yaklaşık 10 milyon kullanıcısı bulunuyor
Pek cok farklı goruşun belirtildiği sosyal medya platformu icin Twitter CEO ’su Jack Dorsey yeni bir karar aldığını acıkladı
Alınan yeni karara gore platformda siyasetle ilişkili reklamlar 22 Kasım itibarıyla durdurulacak ve Twitter artık siyasi reklam almayacak
Bu kararın tum dunyada uygulamaya gireceğini belirten Dorsey konuyla ilgili olarak şunları soyledi;
“Twitter uzerinden sadece insanları oy vermeye teşvik etmek gibi siyasetle ilişkili farklı icerikteki reklam kampanyalarına izin verilecek. Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır”
Dorsey ayrıca bu kararın ifade ozgurluğu ile ilişkili olmadığını da belirtti. “Siyaset teknoloji ile gun gittikce manipulasyona daha acık bir hale geliyor” dedi
Jack Dorsey, “İnsanlara yanlış bilginin yayılmaması icin mucadele ettiğimizi soyluyoruz ancak bundan para aldığımızda sanki bir sorun olmuyormuş gibi bir imaj cizmek istemeyiz” şeklinde konuştu.
Ote yandan Twitter ’ın aldığı bu karar politikasında buyuk bir değişim olduğunu gosterirken, Facebook ’un da tam zıttı bir tutum iceriyor
Facebook, yanlış bilgiler iceren siyasi kampanyalara mudahalede bulunmayacaklarını acıklamış, neyin doğru neyin yanlış olduğuna kullanıcının karar vermesi gerektiğini vurgulamıştı. Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg ise bu kararlarını; “Gerceğin erozyona uğramasından korksam da coğu insanın teknoloji şirketlerinin yuzde yuz doğru olduğuna inandığı şeylerin paylaşılabildiği bir dunyada yaşamak istediğini sanmıyorum” diyerek savunmuştu.
Kaynak: 1