Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi muzik bolumu ucuncu sınıf oğrencisi 20 yaşındaki Ceren Ozdemir, 3 Aralık 2019 gunu evinin onune geldiği esnada Ozgur Arduc tarafından bıcaklanarak oldurulmuştu. Turkiye ’nin gundemine oturan davada katil zanlısı Ozgur Arduc bir sure sonra yakalanmış, yakalandığı esnada ise iki polis memurunu da bıcakla yaralamıştı. Katil zanlısı Ozgur Arduc ’un ifadeleri ise kan dondurmuştu. Arduc 23 Aralık 2019 ’da ilk kez hakim karşısına cıktı. Akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden Arduc, savcı tarafından Adli Tıp ’a sevk edilmiş dava ise bugune ertelenmişti. Turkiye ’nin konuştuğu Ceren Ozdemir davasının ikinci duruşması bugun goruldu. Sanığa “canavarca hisle kasten oldurme” sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verildi. Detaylara birlikte bakalım.
Bugun ikinci kez hakim karşısına cıkan Ozgur Arduc, iki ayrı iddianameyle dava acılan katil zanlısı indirimsiz 3 kez ağırlaştırılmış muebbet hapis istemiyle yargılanıyor
Ozgur Arduc, Van Yuksek Guvenlikli Cezaevi ’nde tutuluyor.
Arduc ilk duruşmada, akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etmiş savcı ise onu Adli Tıp ’a sevk etmişti
Katil zanlısı Ozgur Arduc ilk duruşmada şunları soylemişti; “Dedem beni 1987 ’de yurda bıraktı. 2 defa tecavuze uğradım, kimseye soyleyemedim. 2002 ’de yurttan kactım İstanbul ’da da tecavuze uğradım. Kimse bana soruyor mu Ozgur neden kotu. Ben tecavuze uğradığım icin kotuluk yapıyorum. Allah ’tan, peygamberden korkmuyorum. İlk ifademi kabul etmiyorum. Tedavi gormek istiyorum yoksa intihar edeceğim… Yapmadığım pislik kalmadı. Bana akli yeterliliği var diyorlar. Akli dengem yerinde olsa 12 yaşında bir cocuğu oldurmeye calışır mıydım Ceren ’i oldurur muydum? Ceren Ozdemir karşıma cıkmadan once 3 kişiyi oldurecektim, izlerini kaybettim yorulmasaydım 6 yaşında bir cocuğu oldurecektim. Ben tedavi olmak istiyorum. Pişman oldum, vicdan azabı cektim.”
Arduc, cift kişiliğe sahip olduğunu ve bunun nedeninin de insanlara karşı olan kıskanclıktan geldiğini belirterek; “Oldurme arzusu elimde olan bir şey değil. Avukat Hanım beni tedavi edin, ben iyi değilim. Beni bırakın demiyorum. Bırakırsanız yine suc işleyeceğim.” demişti.
Savcı ise Arduc ’a “İfadeni ben aldım, sordum tedavi olmak ister misin diye. Cift kişiliğe sahibim, kıskancım. Bu halimden memnunum demiştin. ‘Tedavi olmak istemiyorum ’ demiştin. Daha once Adli Tıp ’a gitmediğini soylemiştin. 2006 ’da cezai sorumluluğun var olarak rapor gelmiş. Farklı konuşuyorsun, nedenini acıklar mısın?” sorusunu yoneltmişti. Failin avukatı ise sanığın savunmasına katılıyoruz demişti.
Bugun Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde gorulen davanın ikinci duruşmasında ise, sanık Ozgur Arduc duruşma salonuna getirilmedi ve duruşmaya SEGBİS ile bağlandı
Ceren Ozdemir 23 avukat tarafından savunuldu. Hakim duruşmada ilk olarak sanık Ozgur Arduc ’a akıl sağlığının yerinde olduğunu ve yalan ifade verdiğini soyledi
Katil zanlısı Ozgur Arduc ise; “Memurlar yanımda olmasa burada cırılcıplak soyunurum, gosteririm size akıl sağlığımın olmadığını. Beni ruh ve sinire sevk etmelerini soyledim.” dedi.
Arduc ’un akıl sağlığıyla ilgili olarak Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ’nden cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hazırlanan heyet raporunda şu ifadelere yer verildi;
“Yapılan psikiyatrik muayenesinde bilincinin acık, koopere (iletişim kurabilen), oryante (uyumlu), affekti otimik (duygu durum bozukluğu yok), duşunce iceriği normal, hezeyan, halusinasyon tespit edilemediği, gerceği değerlendirme, yargılama, soyutlama yeteneklerinin normal olduğu tespit edildi”
Sanık Ozgur Arduc ise, kendisine verilen “akli dengesi yerinde” raporunu kabul etmediğini tekrar edilmesini istediğini soyledi. Sanığın talebi oy birliğiyle reddedildi
Akli dengesinin yerinde olduğu yonundeki raporun kabulunun ardından, sanık mahkeme heyetinin sorularını cevaplamadı. Hakim; “Ozgur beni duyuyor musun?” dedi, katil zanlısı Ozgur Arduc ise; “Sizi duymak istemiyorum” diye cevapladı. Hakim sanığa; “Cinayetten sonra maddi destek aldın mı?” sorusunu yoneltti. Sanık ise “Ne yapacaksınız siz onu?” dedi. Bu kez de avukat sanığın cezaevinden kactıktan sonra, hamama gidip traş olduğunu soyledi. “Bunlar maddiyat gerektirir. Bu parayı nereden buldun?” dedi.
Ozgur Arduc; “Bunu ne yapacaksınız?”
Avukat; “Vegas Otele 30 TL odeğini soyledin, bu parayı nereden buldun? Hamam ve sakal traşına para odedin mi?”
Sanık Ozgur Arduc; “Cevap vermiyorum”
Avukat; “konaklamak icin vegas otelinde kalmışsın. Bu işletmeyi neden tercih ettin? İşetmecisini tanıyor musun, herhangi bir bağlantın var mı? Olaydan bir gun once Ulubeye gidip silah aradığını soylemişsin. Ulubeye nasıl gittin, parayı nereden buldun?”
Sanık; “Siz benim deli olduğuma inanmıyorsunuz ki”
Mahkeme heyeti Ozgur Arduc ’a; “İfaden alınırken Ceren Ozdemir oldu mu diye merak etmişsin, olduğunu soylediklerinde bıcağın gorevini yaptığını beyan etmişsin” dedi
Sanık ise; “Ben hicbir şeyi umursamadım, siz beni dinlemiyorsunuz ben sizi nasıl dinleyeyim?” şeklinde cevapladı.
Ardından ise savcı mutaalesında; sanığa canavarca hisle kasten oldurme sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verilmesini, tutukluluk halinin devam etmesini talep etti
Ceren Ozdemir davası sonuclandı. Sanık Ozgur Arduc ’a “canavarca hisle kasten oldurme” sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verildi
Kaynak: 1