Turkiye ’de kadın cinayetleri yaşanmaya devam ediyor. Gectiğimiz yıl 500 ’e yakın kadın olduruldu. Emine Bulut, Ceren Ozdemir… Bu isimlerden yalnızca ikisi. Cinayetlerin yanı sıra her gun pek cok kadın şiddete ve tacize maruz kalıyor. Ancak adalet sistemine duyulan guvensizlik nedeniyle tacizi ya da şiddeti bildirmekten cekiniyorlar. Bu yılın ilk ayında da onlarca kadın olduruldu. Bu kez ise 17 yaşındaki lise oğrencisi Şeyma Yıldız oz babası tarafından olduruldu. Şeyma Yıldız ’ın cansız bedeni yol kenarında bulundu. Detaylara birlikte bakalım.
Dun akşam saatlerinde Ankara ’nın Cubuk ilcesinde lise oğrencisi Şeyma Yıldız ’ın, yol kenarında cansız bedeni bulundu
Kargın Mahallesi yolunda, yol kenarında hareketsiz yatan birini gorenler polise haber verdi. Polis olay yerine gelip incelemeler yaptıktan sonra ise yol kenarındaki kişinin Şeyma Yıldız olduğu tespit edildi
Olay yerinde yapılan incelemelerde genc kızın tabancayla vurularak oldurulduğu belirlendi. Şeyma Yıldız ’ın cansız bedeni incelemelerin ardından Halil Şıvgın Cubuk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı
Şeyma Yıldız memleketi Cankırı ’nın Orta ilcesine bağlı Yaylakent beldesinde bugun toprağa verildi. Cenazesine cok sayıda okul arkadaşı ve oğretmeni katıldı.
Şeyma Yıldız babası tarafından olduruldu. Baba, Harun Yıldız olayın ortaya cıkmasından bir sure sonra Cubuk Emniyet Mudurluğu ’ne gelerek teslim oldu
Tutuklanan baba cezaevine gonderildi.
Harun Yıldız ’ın, Şeyma Yıldız ’ı sevgilisi olduğunu oğrenmesi uzerine oldurduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Harun Yıldız ’ın emniyette alınan ilk ifadesinde, kızının erkek arkadaşı olduğunu oğrendikten sonra cıkan tartışma sonucu oldurduğunu soylediği belirtildi
Pazarda bal ve pekmez satan 4 cocuk babası Harun Yıldız, erkek arkadaşı olduğunu oğrendiği Şeyma Yıldız ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi ’ndeki evlerinde bu yuzden tartıştı. Harun Yıldız, daha sonra kızını da yanında alarak evden cıktı. Harun Yıldız, kızını kendisine ait hafif ticari arac ile Kargın Mahallesi ’ne goturdu. Burada yol kenarında duran Harun Yıldız, aracta kızıyla tartışmaya devam etti. Tartışmanın buyumesi uzerine Şeyma Yıldız, aractan inip kacmaya calıştı. Harun Yıldız da yanında bulunan tabancasını cıkarıp kızına iki el ateş etti.
Şeyma Yıldız ’ın okul arkadaşları ise onun sevgilisi olmadığını ve cinayetin gercek sebebinin araştırılmasını istediklerini soyledi
BBC Turkce ’ye konuşan Yıldız ’ın okul arkadaşı Alper Ermek, babasının ‘erkek arkadaş ’ iddiasına karşın Yıldız ’ın hayatı boyunca hic erkek arkadaşı olmadığını soyleyerek sozlerine şoyle devam etti;
“Şeyma ’nın şu ana kadar hic sevgilisi olmadı. Biz en yakın arkadaşları olarak bunu cok iyi biliyoruz. Eğer bir erkek arkadaşı olsaydı muhakkak bilirdik. Aynı hastanede staj yapıyoruz, surekli goruşuyoruz. Daha dun hastanede goruşmuştuk, erkek arkadaşı ya da konuştuğu biri olduğundan bahsetmedi.”
Haberde isminin yer almasını istemeyen ve Yıldız ’ın en yakın arkadaşı olduğunu belirten bir genc kadın da Ermek gibi, Yıldız ’ın erkek arkadaşı olmadığını ifade ediyor:
“Lise boyunca hic ayrılmadık, aramızda 1 gun bile kusluk olmadı. Şeyma benden cekinmezdi ve her şeyini anlatabilirdi. Şu ana kadar hic erkek arkadaşı olmadı. Bu cinayetin bir erkek yuzunden olduğuna asla inanmıyorum cunku Şeyma ’nın soylediğine gore babası ona cok duşkundu ve hep arkasındaydı.”
1. Olay ise sosyal medyanın gundemine oturdu. Pek cok kişi genc kızın oldurulmesine tepki gosterdi; Bir baba 17 yaşında ki kızını sırf sevgilisiyle gorduğu icin oldurup boş bir araziye atıyor. Bu olay niye duyulmadı? Ulkede o kadar gereksiz, boş şeyler konuşulurken boyle bir olayı duyuramıyoruz.
Nasıl bir ulke olduk…#seymayıldız
— B U S E 💫 (@busediyeceksinn) February 7, 2020
2. Bir ulke duşunun ki;
Evleniyorsun ve sırf yemeğin tuzu yok diye olduruluyorsun.
Sokakta sırf kendi istediğin elbiseyi giydiğin icin olduruluyorsun.
Boşandığın icin olduruluyorsun.
Birini sevdiğin icin baban tarafından olduruluyorsun.
Oysa tek sucun kadın olman.#seymayıldız pic.twitter.com/rrbhCYW76N
— İrem (@1mavirane1) February 7, 2020
3. Biliyor musunuz?
Ben bu cağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle, nefret ettim.
Daha 17… #seymayıldız pic.twitter.com/tT6TdxQOQE
— Tom F A R U K (@RifatFarukk) February 7, 2020
4. Sevgilisi var diyip insan nasıl kızını oldurur biri bunu bana acıklasın Allah aşkına acıklasın#seymayıldız pic.twitter.com/6uXxzutLMq
— UMİT (@ceyraanci) February 7, 2020
5. Biliyor musunuz?
Ben bu cağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle, nefret ettim.
Daha 17… #seymayıldız pic.twitter.com/tT6TdxQOQE
— Tom F A R U K (@RifatFarukk) February 7, 2020
6. Sevgilisi var diyip insan nasıl kızını oldurur biri bunu bana acıklasın Allah aşkına acıklasın#seymayıldız pic.twitter.com/6uXxzutLMq
— UMİT (@ceyraanci) February 7, 2020
7. 17 Yaşında ki bir genc kızı aynı sofrayı paylaştı BABASI sıfatında ki bir cani oldurup boş bir araziye bırakıyor kanım dondu #seymayıldız pic.twitter.com/ZI0bwfkQ1t
— Elif Ama Penguen Giller🐧☪️ (@1adetpenguen) February 7, 2020
8. Bir baba duşunun gerci baba denemez sırf erkek arkadaşı olduğunu oğrendiği icin lise son sınıfdaki kızını, gencliğini bile henuz yaşayamamışken olduruyor oldurmesi yetmiyor yol kenarına atıyor..
SEN BABA OLAMAZSIN!
GERİ KAFALI ZİHNİYETİNİZİ YOK EDİN ARTIK#seymayıldız pic.twitter.com/Smu5XslW7l
— 𝑴 𝑨 𝑯 𝑴 𝑼 𝑻 (@Mdursun069) February 7, 2020
9. Daha gencliğinin baharında,lisesi biticek,universite okuycak,meslek sahibi olucak,evlenicek,anne olucak belki.Belki dunyayı gezicek yeni diller oğrenicek.Daha 17 ya 17 Nası yapar bi baba evladına bunu nasıl ?Bu cağdan etimle kemiğimle nefret ettim.Işıklar icinde uyu #şeymayıldız pic.twitter.com/UVLmV34dmP
— Beyza D. (@zombiezombiey) February 7, 2020
10. Erkek arkadaşı var diye, 17 yaşındaki kızını oldurup yol kenarına bırakmak ve zerre pişmanlık duymamak… Senin gibi baba olmaz olsun. Nasıl kıydın ya 😭😭 #şeymayıldız pic.twitter.com/tLMvK2Z5i0
— ZEHRAAAAAAA 🎨🖌 (@Zehra_Resim) February 7, 2020
11. Babalar evlatlarının kılına zarar gelmesin diye kendini feda eden değil mi?
Evlatlarının canını alan değil de, can katan değil mi?
Peki sen nasıl bir babasın?
Daha 17 yaşındaki yavruna nasıl kıydın?
Utanıyorum aynı havayı solumaktan!
#şeymayıldız pic.twitter.com/25G6mUWhZC
— Dr. Nadir Beyazyol (@NadirOfc) February 7, 2020
12. Siz erkek cocuklarınızı "aslan oğlum buyuyunce cok canlar yakacak" diye yetiştiren,
oğlunun sevgilisinden "el kızı, elinin kiri" diye bahseden,
kendi kızını da baskıyla, korkutarak buyuten namussuzlarsınız.
Yazık değil mi bu kıza?#şeymayıldız
— Ozan (@ozanysos) February 6, 2020
13. “Kim namus ve ahlak şovalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur.”
Kadınları cinayetlerini onleyemiyorsak kendi vicdanımızı sorgulamalıyız.
#seymayıldız pic.twitter.com/eMAJNaqGJ4
— Mustafa Cicek (@cicekmustafa__) February 7, 2020
14. Gundeme bakıyorum. Kız 17 yaşında ve babası tarafından oldurulmuş.
Bu utanc hepimizin.#seymayıldız pic.twitter.com/VtipomZYKb
— FUNDA. (@Sessizdeyimmm) February 7, 2020
Kaynak: 1