Uyandığımız her gune en az bir “kadına şiddet” haberinin duyulması “kanıksıyor muyuz?” sorgulamalarına neden olurken Konya ’da yaşayan Kadir Şeker bu duruma sessiz kalamadı.
Sosyal medyada geniş yankı uyandıran #Kadiriicinadalet cağırısı birkac saatte on binlerce kişiye ulaştı.
Turkiye ’nin beklentisi Kadir Şeker ’in “kasten adam oldurme” sucundan yargılanmaması.
Kadir Şeker bir kadının daha olumunu engelledi 20 yaşındaki Kadir, fen lisesi mezunu bir genc. Universite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, kutuphaneden evine donerken duyduğu kadın cığlığının geldiği yone doğru ilerledi. Cevredeki bir parkta adının Ozgur Duran olduğu belirtilen kişinin sevgilisi Ayşe D‘yi darp ettiğini gorunce olay yerine koştu. Kadir, Ayşe D. ’yi kurtarmak isterken Ozgur Duran ’ın saldırısına maruz kaldı.
İkili arasında arbede cıktı.
Kadir Şeker kendini korumak isterken katil oldu
Kavga sırasında Kadir Şeker ’e saldıran Duran, cıkan arbedede Kadir Şeker ’in cebinden cıkardığı bıcağın goğsune saplanmasıyla olduğu yere yığıldı. Kendini korumak isteyen Kadir, kendisine saldıran Duran ’ın olumuyle polis tarafından evinde gozaltına alındı.
Kadına şiddet uygulayan adam suc makinesi cıktı Adli incelemenin başlatılmasıyla birlikte Ayşe D ’ye şiddet uygulayan Ozgur Duran‘ın suc makinesi olduğu ortaya cıktı. Farklı zamanlarda işlediği suclardan dolayı sicili bozuk olan Ozgur Duran ’ın tam 19 ayrı suctan sabıkası olduğu acıklandı.
Şiddete uğrayan kadının ilk ifadesi Kasten adam oldurme sucundan tutuklu olan Kadir ’in yardım etmek istediği Ayşe D ise polise verdiği ilk ifadede “beni kurtarmak istedi” dedi.
Turkiye, merakla dava surecini takip ederken on binlerce kişi adaletin yerini bulması ve kadına şiddet konusundaki duyarsızlığın buyumemesi icin Kadir ’in meşru mudafa hakkını kullandığının mahkemece gozonunde bulundurulması gerektiğine inanıyor.
Oğlum karıncayı bile incitmez Oğlunun bir kadının hayatını kurtarmak icin kendini feda ettiği belirten baba Şeker, acıklamasında; “Oğlum fen lisesi mezunu… Universiteye hazırlanmak icin Konya ’da dershaneye gidiyordu. Dershaneden cıkıp, eve giderken bir erkeğin kadını dovduğunu goruyor. Kadını kurtarmak icin araya giriyor. Adam bu sefer oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, suratında yaralar var. Boğazını sıkmış. Elinden zor kurtulmuş. Yine uzerine saldırmış. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıcaklama olayı olmuş. Cok uzgunuz. Karşı tarafın ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Bizim cocuklarımızın da harcanmaması gerekir. Oğluma ‘Tıp fakultesini kazanırsan seni dershaneye gondereceğim ’ dedim. Bana ‘Soz veriyorum ’ dedi. Dershaneye gidiyordu. Cok sıkı calışıyordu. Doktor olmak istiyordu. Ama başımıza boyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya calışıyordu. Onun icin kendini feda etti.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya Kadir Şeker icin adalet arıyor Kadir ’lere sahip cıkmazsak daha cok kadın cinayeti konuşuruz. #kadiricinadalet https://t.co/vPfyjiPQ2W
— Feyza Altun (@feyzaltun) February 8, 2020
Olayın duyulmasıyla gundem olan ve şiddet goren kadını kurtarmak icin duşunmeden mudahalede bulunan Kadir Şeker icin sosyal medya seferber oldu. Birkac saatte 70 bine yakın tweetin atıldığı Twitter ’da #kadiricinadalet etikeyle “meşru mudafaa” vurgusu yapıldı.