Gun gecmiyor ki ulkede yaşanan bir şey nedeniyle utanmayalım. Maalesef insanların birbirlerine tahammulu kalmamış durumda. Gectiğimiz aylarda Aksaray ’da otizmli oğrencileri yuhalayan velileri paylaşmıştık sizlerle. Ne yazık ki farkındalık yaratılmaya calışılmasına rağmen bazı insanlar hala bu ozel duruma saygı duymuyor. İstanbul Avcılar ’da gectiğimiz gun otizmli ve yuzde 76 engeli bulunan 18 yaşındaki Alper Taha Behrem, Okan Metin isimli şahıs tarafından saldırıya uğradı. Saldırganın serbest bırakılmasının ardından ise ailesi Alper ’in sesini duyurmaya calışıyor. Detaylara birlikte bakalım.
Gectiğimiz gun Avcılar ’da otizmli ve yuzde 76 engeli bulunan 18 yaşındaki Alper Taha Behrem, Okan Metin isimli şahıs tarafından saldırıya uğradı
Okan Metin isimli şahıs, Alper ’in “Ben engelliyim vurma” demesine rağmen onu dakikalarca darp etti
Darp edilen genc, hastaneye kaldırıldı. Gencin ailesi ise darp raporu alarak oğullarını doven kişiden şikayetci oldu
Şikayet uzerine gozaltına alınan saldırgan Okan Metin, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı
Alper Taha Behrem ’in Zeliha Yıldırım ise oğlunun şiddete maruz kalmasıyla ilgili olarak şunları soyledi;
Cocuğumu yaklaşık 2.5 metre yuksekliğindeki merdivenlerden tekme atarak bahceye fırlatıyor. İnip boğazını sıkıyor, gozlerine vuruyor. Oğlum “Abi ben engelliyim vurma bana” diyor. Etrafındakiler “Bırak o cocuk engelli” dediğinde, “Bana ne engelliyse” diye karşılık veriyor.
“Tamamen oldurme kastıyla vurmuş” diyen anne Zeliha Yıldırım sozlerini şoyle surdurdu;
“Tamamen oldurme kastıyla oğlumu mahvediyor. İfadelerinde kız arkadaşıma tacizde bulundu demişler. Kız arkadaşına “Şit” demiş. Sebebi bu. Ben boyle dediğine de inanmıyorum. Benim oğlum herkese selam verir kendi kendine konuşur.”
Ote yandan Behrem ailesi olayın duyulması ve saldırganın ceza alması icin sosyal medyada da olayı paylaştı Dun Avcılar ’da otizmli yeğenim, Okan Metin isimli şahıs tarafından ağır şekilde darp edilmiştir. Acilen en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Yeğenim “abi yapma engelliyim” demesine rağmen cani durmamış, vurmaya devam etmiş.@adalet_bakanlik @haluklevent @ahbapplatformu pic.twitter.com/DIMSvv33D0
— UĞUR (@ugurpasazade) March 9, 2020
Olayın sosyal medyada duyulmasının ardından Avcılar ’da Taha Alper ’i darp eden Okan Metin tekrar gozaltına alındı. Metin, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi
1. Olay ise kısa surede sosyal medyanın gundeme oturdu ve pek cok kişiden destek yağdı; Avcılar ’da, 8 Mart ’ta otizmli yuzde 76 engeli bulunan 18 yaşındaki Alper Taha Behrem, yolda yururken Okan Metin isimli şahıs tarafından, Alper ’in “ben engelliyim, vurma” demesine rağmen darp edilmiş. Şupheli gozaltı sonrası serbest bırakılmış. Ailesi seslerini duyurmak istiyor. pic.twitter.com/By2nOK4qMV
— Şule Cet Dayanışma Platformu (@suleicinadalet) March 9, 2020
2. Alper Taha, otizmli oğrencim."Abi, ben engelliyim beni dovme"diye yalvarmasina rağmen Okan Metin denilen şahıs tarafından dovulmuş. Annesi perişan.Şahıs serbest bırakılmış.İnsanlar cok kotu.
Bizim sacının teline kiyamadigimiz cocuklarımızı bu hale getirenlere ceza da yok maalesef pic.twitter.com/R9h3wZziHV
— iğne kutusu (@igne_kutusu) March 9, 2020
3. Avcılar'da fiziksel şiddete uğrayan otizmli 18 yaşındaki Alper Taha Behrem icin herkesi, "Otizmli Alper'in yanındayız" diyerek Alper'in sesi olmaya davet ediyoruz. #otizm #otizmliAlperinsesiol pic.twitter.com/97LQekKFJX
— parin yakupyan (@parinyk) March 9, 2020
4. Bu ulkede yaşamak her gecen gun ağır gelse de Alper Taha kardeşimiz icin yapılacak ne olursa olsun ben yardımcı olmaya hazırım.
— Av. Uğur SAYDAM (@AvUgurSaydam) March 9, 2020
5. İstanbul Avcılarda otizmli %76 Ağır engeli olan 18 yaşındaki Alper Taha Behrem yolda yururken Okan Metin isimli şahıs tarafından Alperin ‘ben engelliyim vurma ’demesine rağmen darp edildi Şupheli gozaltı sonrası serbest bırakıldı Bunu yapan şerefsiz gereken cezayı Alsın yayalım! pic.twitter.com/JG7e9A05pQ
— Murat Avcı (@muratavcionline) March 9, 2020
6. Şu ulkede insanlıktan zerre kadar almamış o kadar insan var ki. Hayvan desek hayvanlara ayıp olur, vicdansız kopekler. Erkekliği guc zannedip adamım diye dolaşanlar! Allah sizi kahretsin başka tek bir sozum yok. #alpertaha #otizm https://t.co/dgH2GN3jAu
— Tuğba (@tugbagnccc) March 9, 2020
7. Boyle insanların topluma yararı değil zararı oluyor. İnsanlara, hayvanlara ve cevreye zarar veriyorlar. Neden boyle insanlar tekrar insan icine salınıveriyor? Neden serbest bırakılıyor? Bir yaptırım uygulanmalı. #alpertaha #şiddet @VACPrevention https://t.co/jdYvhJp8hI
— Canan (@cananonerr) March 9, 2020
Kaynak: 1