Turkiye ’de kadın cinayetlerinin ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor. Ozellikle corona virusu salgını nedeniyle insanların evlerine kapanmasıyla birlikte ile ici şiddet ve istismar olayları artış gosterdi. Gectiğimiz yıl yuzlerce kadın cinayete kurban gitti. Emine Bulut ve Ceren Ozdemir bu kadınlardan sadece ikisi. Bu kez de Rize ’nin Fındıklı ilcesinden 44 yaşındaki Gamze Pala reddettiği erkek tarafından olduruldu. Detaylara birlikte bakalım.
Turkiye bir kadını daha cinayete kurban verdi. Olay dun gece 22.00 sıralarında Rize ’nin Fındıklı ilcesinde yaşandı
Fındıklı Oğretmenevi ’nde resepsiyonist olarak calışan 44 yaşındaki Gamze Pala, daha once bircok kez reddettiği erkek tarafından olduruldu
36 yaşındaki Savaş Dalancıkar uzun suredir Gamze Pala ile iletişim kurmak istiyordu. Ancak Pala, Savaş Dalancıkar ’ı reddetti
Dun gece ise Savaş Dalancıkar bir kez daha Gamze Pala ile goruşmek istedi. Pala yine goruşmeyi reddeti. Savaş Dalancıkar ise genc kadını belinden cıkardığı silahla vurmaya calıştı
Ancak Dalancıkar silahla hedef alamadı. Bunun uzerine ise bıcakla Gamze Pala ’ya saldırdı. Genc kadın ne yazık ki hayatını kaybetti
Dalancıkar kacmaya calışırken yakalanarak polis ekipleri tarafından gozaltına alındı. Olayla ilgili inceleme suruyor. Ote yandan oldurulen Gamze Pala ’nın AKP İlce Yonetim Kurulu Uyesi olduğu oğrenildi
Fındıklı Belediye Başkanı Ercument Şahin Cervatoğlu da ise Gamze Pala ’nın oldurulmesinin ardından bir acıklama yaptı. Acıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bu kez de kadın cinayeti belki de ilk kez maalesef ilcemizde yaşandı. Yurttaşımız, AKP İlce Yonetim Kurulu Uyesi, Oğretmenevi calışanı Gamze Pala, daha oncesinde de defalarca reddettiği sapkın bir alcak tarafından vahşice katledildi. Katil, emniyet gucleri tarafından olay yerinde suc aletleriyle birlikte yakalandı. Yaşanan cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Yurttaşımızın yakınlarına, sevenlerine ve tum Fındıklı halkına başsağlığı biliyoruz. Fındıklımız, tum yurttaşlarımızın eşit ve ozgurce yaşadığı bir yerdir. İlcemizde, gerici, kadın duşmanı katillerin yeri yoktur. Tum Fındıklı halkıyla birlikte davanın takipcisi olacağımızın sozunu veriyoruz. Başımız sağolsun…”
Olaya tepki gosteren Fındıklılı vatandaşlar Gamze Pala ‘nın oldurulduğu oğretmenevinin kapısına cicek bırakarak olayı protesto etti. Fındıklı Kent Konseyi Başkanı Fatma Hanedar ise bir acıklamada bulundu;
“Kadının ne kadar değerli olduğunu vurgulayalım her yerde. Ne hakla bir insanın canına kıyabiliyorsun ‘ nasıl goruyorsun kendinde bu hakkı ‘ Benim bildiği aşk insanı yaşatır, herkes de bunu boyle bilir, şiirlerde, hikayelerde boyle okuruz. Eğer bu aşk oldurduyse, bu sapık bir duşuncedir. Daha fazla bir şey soylemek istemiyorum, hepimizin başı sağolsun. Lutfen bir daha kadın olecekse, herkes olsun”
1. Olay sosyal medyanın da gundemine oturdu. Pek cok kişi Gamze Pala ’nın oldurulmesine tepki gosterdi; Olmek istemiyorum dedik, cocuklara dokunmayın dedik, tacize, tecavuze son dedik,bağırdık, savunduk, kactık, koştuk olmadı, olmuyor. Biz Emine, Gamze, Sedanur, Leyla olduk, siz bir turlu insan olamadınız. #GamzePala
— Serap Kalemci (@siirapk) April 16, 2020
2. Yazacak bir şey bulamıyorum, fotoğrafa baktıkca bir insanın bunu nasıl yapabildiğini duşunuyorum. Yine duyulmadı, gorulmedi ve bilinmeyecek. Sonuc mu? Turkiye'de yine bir kadın oldu.#GamzePala pic.twitter.com/xwjNM8PtqV
— Av. Umur Yıldırım (@avukatumur) April 16, 2020
3. #GamzePala Bir yaratığın sevgisine karşılık vermediği icin once kurşunlanıyor, kurşunla olmediğini goren yaratık bıcakla boğazını keserek katlediyor! Allah belanızı versin. pic.twitter.com/0SNIAvdQbJ
— Serpil Guneşli (@karagul_serpil) April 16, 2020
4. Yine yureğimiz yandı.
Ciğerlerimiz parcalandı.
Bir kadınımız, bir hanımefendi #GamzePala hunharca katledildi.
Kendisine Allah'tan rahmet,yakınlarına ve tum kadınlarımıza başsağlığı-sabır diliyorum.
Bu alcak ve kahpe saldırıyı gercekleştiren caniyi de şiddetle lanetliyorum#İdam
— Mustafa Destici (@Mustafa_Destici) April 16, 2020
5. #Rize,#Fındıklı ilcemiz Ana Kademe Secim İşleri Birim Baskanı'mız #GamzePala uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Kendisine #Allah'tan #rahmet, ailesine ve teşkilatımıza #sabırlar diliyoruz.#Mekanıcennet,#Makamı ali olsun.
— Asuman Erdoğan 🇹🇷 (@AAsumanErdogan) April 15, 2020
6. Rize ’de #GamzePala aylardır takip edildiği, reddettiği, karakola şikayet etmesine rağmen hakkında hicbir işlem yapılmayan Savaş Dalancılar tarafından silahla vuruldu, boğazı bıcakla kesilerek olduruldu. pic.twitter.com/P3PZPTDwWK
— Şule Cet Dayanışma Platformu (@suleicinadalet) April 16, 2020
7. Gitti vurdu, yetmedi boğazını kesti. Bu nasıl bir manyaklıktır? Kadın aylarca polise başvurdu, bir şey yapılmadı. Artık ne şikayet edebilir, ne de sesi cıkabilir. Teker teker olduruluyoruz. #GamzePala
— Aslı Şafak (@asli_safak) April 16, 2020
8. on sekiz yıldır, bu topraklarda, corona ’dan daha beter bir virus var!..
kadın cinayetleri, sistematiktir, politiktir ve katliamların sorumlusu, akp ’nin kirli, karanlık, cehalete ve barbarlığa dayalı duzenidir!.. lanet olsun!..#GamzePala
— Av.O.Ediz Yoraz (@avukatyoraz) April 16, 2020
9. Gun gecmiyor ki Ulkemizde bir kadın cinayeti olmasın. AK Parti Rize/Fındıklı İlce Başkan Yardımcısı Gamze Pala Olduruldu. Merhumeye Yuce Allah'tan rahmet, Ailesine ve AK parti ailesine sabır, Katile de tez zamanda bela diliyorum. #GamzePala pic.twitter.com/zqRHlCKxmS
— İbrahim Ozkan (@ibrahim_ozkan61) April 16, 2020
10. #GamzePala ’yı canice katleden Savaş Dalancılar olaydan sonra tutuklanmış. Gamze ’nin şikayetleri ciddiyete alınsaydı, yaşıyor olacaktı. Kadını Koruyun, Şikayetleri Ciddeye Alın, Yasayı Uygulayın, Kadını Yaşatın! pic.twitter.com/piBzMoIP8k
— Şule Cet Dayanışma Platformu (@suleicinadalet) April 16, 2020
11. #GamzePala Bir yaratığın sevgisine karşılık vermediği icin once kurşunlanıyor, kurşunla olmediğini goren yaratık bıcakla boğazını keserek katlediyor! Allah belanızı versin. pic.twitter.com/0SNIAvdQbJ
— Serpil Guneşli (@karagul_serpil) April 16, 2020
12. Ne adam gibi sevmeyi becerebildik ne de yiğitce ayrılığı. #GamzePala Mekanın Cennet Olsun. Affet bizleri 🌹🙏
Bir kadının şiddet goreceği tek yer karnındaki bebeğin onu tekmelemesi olmalıdır. pic.twitter.com/6D63eqt1zX
— Mustafa Sahin🇹🇷 (@mmustafasahinnn) April 16, 2020
13. #GamzePala kurşunlandı olmedi vahşice boğazı kesilerek olduruldu.Katili:sevdigim icin yaptım..Bir Turkiye gerceği seviyorum diyen Katiller tarafından oldurulen kadınlar..
Sevmeyin lan sevdiğini olduren sevgi olurmu sapkınlık hastalık..
— Prof. Dr. Canan Karatay (@CananKaratayTR) April 16, 2020
14. Olmek istemiyorum dedik, cocuklara dokunmayın dedik, tacize, tecavuze son dedik,bağırdık, savunduk, kactık, koştuk olmadı, olmuyor. Biz Emine, Gamze, Sedanur, Leyla olduk, siz bir turlu insan olamadınız. #GamzePala
— Serap Kalemci (@siirapk) April 16, 2020
15. Lutfen bizi sevmeyin, olmek istemiyoruz.#gamzepala
— sEvimSİZ (@epruca) April 16, 2020
16. Bir kadın daha katledildi. Silahla vurularak ve boğazı kesilerek. Yaşatamadık kadınları bu ulkede; arkalarını kontrol etmeden guvende ve ozgurce dolaşabilecekleri sokaklarda, kendi diledikleri, kendi istedikleri gibi yaşatamadık. #GamzePala pic.twitter.com/BC2FhR8YXN
— Erinc Sağkan (@erincsagkan) April 16, 2020
17. Bir kez daha soğuk bıcağı boynumuzda leş nefesinizi ensemizde hissettik korkmadan yuruyebileceğimiz tek bir sokak alacak tek bir nefes bırakmadınız #GamzePala
— Ozge (@ozgekrbckk) April 15, 2020
18. kadınları değil katilleri durdurun diyoruz! sesimizi duymanız icin kac kadının daha katledilmesi gerekiyor! #GamzePala
— aya (@aselaksoy) April 15, 2020
19. #Rize ’nin Fındıklı ilcesinde yaşayan Savaş Dalancınar saplantı derecesinde karşılıksız sevdiği Ak Parti Fındıklı İlce Başkan Yard. #GamzePala'yı once silahla vurmaya calıştı. Başaramayınca bıcakla vurarak katletti.
Mezarın ışıklarla dolsun, nur icinde uyu guzel kadın… pic.twitter.com/paB0pz8UOr
— no context rize (@nocontextrize) April 15, 2020
Kaynak: 1