Turkiye ’de kadınlara ve cocuklara yonelik şiddetin ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor. Cezalar caydırıcı olmadığı surece bunların onune gecilemeyecek gibi gozukuyor. Gaziantep ’te eşi Rukiye Aslan ’dan ayrı yaşayan 33 yaşındaki Muslum Aslan isimli erkek Rukiye Aslan ’ı bıcakladığı icin cezaevine girmişti. Tahliye olan Muslum Aslan cocuklarını gormek istedi. Cocuklarının bir sure yanında kalmasını isteyen Muslum Aslan bu surecte cocuklarına şiddet uyguladı. 9 yaşındaki kızı Ceylan uğradığı şiddeti kaldıramadı ve hastanede 4 gun suren yaşam mucadelesinin ardından hayatını kaybetti. Detaylara birlikte bakalım.
1 yıl once tartıştığı eşi Rukiye Aslan ’ı bıcaklayan ve bu nedenle cezaevine giren Muslum Aslan isimli erkek tahliye oldu. Tahliyesinin ardından ise cocuklarını gormek istedi
Rukiye ve Muslum Aslan ’ın 3 cocuğu bulunuyordu. Rukiye Aslan, Muslum Aslan ’ın cocukları gormesine musaade etti
Gectiğimiz Cuma gunu Gaziantep ’te Guzelvadi Mahallesi ’nde meydana gelen olayda, Muslum Aslan buyuk kızı olan 9 yaşındaki Ceylan ’ı darp etti
Minik kızın yere yığılarak hareketsiz kalması uzerine Muslum Aslan, 155 ihbar hattını arayarak, cocuğunu darp ettiğini belirterek adresini verdi
Bu sırada ise 7 ve 5 yaşındaki diğer iki cocuğunu kendisinden boşanmak icin dava acan ve baba evinde yaşayan Rukiye Aslan ’ın evine bıraktı.
Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri kucuk kızı hastaneye kaldırdı, kacmaya calışan Muslum Aslan ’ı ise yakaladı. Ancak kucuk Ceylan 4 gundur surdurduğu yaşam mucadelesini bugun kaybetti
Gozaltındaki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Muslum Aslan, tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Muslum Aslan ’ın Ceylan ’ı doverek oldurduğu sırada olaya şahit olan Ceylan ’ın kucuk kardeşlerinin ifadeleri ise kan dondurdu
Y. İ. Aslan, “Babam ellerimize tahtayla vurdu. Ablamı duvara asarak, hortumla dovdu. ‘Anneniz eve geldi mi? ’ diye sorup ablamı ve beni dovdu. Sonra beni ve kardeşimi alıp, annemin evinin onune getirdi. Surekli bize balta gosterip, kolumuzu keseceğini soyluyordu” diye konuştu.
Evde yapılan incelemede kızını doverek olumune neden olan Muslum Aslan ’ın olayın ardından sıcrayan kan izlerinin bulunduğu perdeyi keserek sobaya atıp, yaktığı belirlendi.
Olayla ilgili konuşan Ceylan ’ın annesi Rukiye Aslan ise, Muslum Aslan ’ın daha once kendisini boğazından bıcakladığını bu nedenle cezaevinde olduğunu belirterek şunları soyledi;
“Eşim beni daha once surekli dovuyordu. Gecen yıl ramazan ayında boğazımı makasla keserek beni darp etti. Ben de cocuklarımı alarak babamın evine geldim. Olumden zor kurtuldum. Boşanma davası acarak şikayetci oldum. Polisler, bunun uzerine Muslum ’u yakalayarak cezaevine koydular. Cıktıktan sonra bana ‘barışalım sorunları halledelim. ’ dedi ama kabul etmedim” dedi.
“Kızım oldu, en ağır şekilde ceza almasını istiyorum.” diyen acılı anne şu şekilde konuştu;
“Eşim cezaevinden cıktıktan sonra cocukları birkac gunluğune gormek icin yanına almak istedi. Ben de babaları olduğu icin izin verdim. Ama geri gondermesini istediğimde beni hep oyaladı. Cocuklarıma surekli şiddet uyguluyormuş. Kızımı ‘annen buraya geldi mi yalan soyleme ’ diyerek dovmuş. Kollarından duvara asmış, sonra hortumla dove dove bayıltmış. Ceylan kanlar icinde kalınca da 2 oğlumu taksiyle bizim evin onune bırakıp kacmış. Kızım oldu, yıllardır bana ve cocuklarıma hayatı zindan eden bu caninin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum”
Kaynak: 1