Fox TV sunucularından İsmail Kucukkaya “kadına şiddet” haberleriyle gundemde. Kucukkaya ’nın eski eşi Eda Demirci katıldığı bir Youtube programında İsmail Kucukkaya ile evliliklerinde ve boşanma surecinde yaşadığı sıkıntıları anlattı. Eda Demirci, Kucukkaya ’nın kendisine evliliği boyunca 3 kez şiddet uyguladığını soyledi. Demirci uzuntu nedeniyle goğus kanseri olduğunu acıkladı. Eda Demirci ’nin acıklamaları ise sosyal medyanın gundemine oturdu. İsmail Kucukkaya henuz konuyla ilgili bir acıklama yapmazken, pek cok kişi kendisine sosyal medya uzerinden tepki gosterdi. Detaylara birlikte bakalım.
Gazeteci İsmail Kucukkaya ’nın eski eşi Eda Demirci, Youtube uzerinden yayın yapan ‘Magazin Noteri ’ isimli programa konuk oldu
Eda Demirci, programda ozel hayatı ile ilgili bilinmeyenleri paylaştı. Kucukkaya ile olan evliliği suresince yaşadığı sıkıntılardan bahsetti
Eda Demirci, İsmail Kucukkaya ’nın evlilikleri boyunca kendisine 3 kez şiddet uyguladığını soyledi. İsmail Kucukkaya ile Eda Demirci 2016 yılında evlenmişlerdi
Eda Demirci; “Bana uc kez şiddet uyguladı. İlk şiddetini 4 Mart ’ta, ikincisini 24 Mart ’ta, ucuncusunu de Nisan ’da yaşadım. “Şu konumum olmasa ağzını burnunu kırardım” dedi, ucuncude yaptı. Tırnak izlerini gosteriyorum, “Ne var bunda, bir şey yok” diyordu. Basitleştirmeye calışıyordu. Bana “Cok stresli bir şey yapıyorum. Bu stres insanı boyle yapar” diyordu. Bir gun Mersin ’de konsere gittik. Aracta gelirken bir kadınla yazışmalarını gordum. Instagram ’da o kadının fotoğraflarını beğeniyordu. Sesim yukselince bana yumruk attı. Morarmasın diye kola şişesi tutuyordum. Bırakın karakola gitmeyi, resepsiyondan buz bile isteyemiyordum kimse duymasın diye. Sonra “Hadi bırak konsere gidelim” dedi. “Nasıl ineyim bu halde?” dedim. Hicbir şey olmamış gibi konsere gitti. Keşke karakola gitseydim. Karşı taraf guclu olunca yalancı kadın durumuna duşmekten cekindim.”
Demirci; “Evliliğimizin dokuzuncu ayında ic kanama gecirdim ama benimle hic ilgilenmedi.” dedi. Demirci, Kucukkaya ’nın kendisini aldattığını da iddia etti
Demirci; “Evli kaldığımız sure boyunca beni aldattı. Dışarı cıktığında başka kadınlarla mesajlaşıyordu. Onlara fotoğraflarını atıyor, onlar da ona. Yataktan fotoğraf yolluyorlardı birbirlerine. Silinen fotoğraflarında 2 bin 400 ’den fazla resim vardı. Onları gordum, sonra tartıştık. İkinci kez bana şiddet uyguladı. “Benim bir erkekle fotoğrafım var mı, bunlar ne?” diyordum, “Oldururum seni” diyordu. Aşırı kıskanctı. Beni “Sen beni aldatabilir misin; sen bir oğretmensin, ben İsmail Kucukkaya ’yım” diyerek kucumsedi.”
Evliliği suresince uğradığı şiddeti boşanırken anlatmak isteyen Eda Demirci, kendisine destek bulamadığını ifade etti, yaşanan bu olayların 1.5 yıl sonrasında ise anlaşmalı olarak boşandıklarını soyledi
Yaşadıkları nedeniyle goğus kanseri olduğunu soyleyen Demirci; “Dava da tedavim de bitti, o yuzden artık konuşma kararı aldım.” dedi
Eda Demirci; “Bir şeyleri ispatlamak bu kadar zor olmamalı. “Kadınlara pozitif ayrımcılık var” diyorlar ama boyle pozitif ayrımcılık goremedim. Yaşadığım şeyler yuzunden goğus kanseri oldum. Artık her şeyimi calınmış olarak goruyorum. Duygularım dolandırılmış gibi geliyor. Cocuğum olma olasılığım cok duştu. Her ayın iki gununu hastanede gecireceğim, beş yıl cocuk yapamayacağım. ” şeklinde konuştu.
Eda Demirci Instagram hesabından Kucukkaya ’nın kendisine acıklamaları nedeniyle tazminat davası actığını belirtti;

View this post on Instagram

@ailevecalisma @tcbestepe @tccumhurbaskanligii @adalet_bakanlik @
A post shared by EDA DEMİRCİ (@edademirci___) on Jun 14, 2020 at 11:48am PDT

İsmail Kucukkaya eski eşinin iddiaları hakkında yargıya başvurdu. Kucukkaya eski eşinin iddialarının doğru olmadığını belirterek şunları soyledi;
“Şunun bilinmesini isterim ki, iddia sahibine hicbir şekilde şiddet uygulamadım, kotu muamelede bulunmadım. Nitekim boşanma dava dosyasında bunlara ilişkin kucuk bir delil sunulmamıştır. İddia sahibi iddiasını ispat edebilirse verilecek her turlu cezaya razıyım. Ama haksız yere linc edilmeye de karşıyım. Kamuoyunda etkili gazeteciler uzerinde son zamanlarda kurgulanan ‘etkisizleştirme ve itibarsızlaştırma ’ kampanyalarından bir orneğini de maalesef ben yaşamak durumunda kaldım. Nihai amacın ne olduğu bellidir. Asılsız iddialarla ilgili yasal yollara başvurduğumu ve İstanbul 1. Aile Mahkemesi ’nden koruma kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım”
1. Olay ise sosyal medyanın gundemine oturdu. Pek cok kişi Kucukkaya ’ya tepki gosterdi; #ismailkucukkaya dan fiziksel ve psikolojik şiddet gorduğunu iddia eden bu oğretmenin sesini kim duyacak!? #canangullu dinlememişsiniz bile!? Neden?! pic.twitter.com/J2gSMOTjIX
— Serap Yayla (@SerapYayla15) June 13, 2020
2. Eşinizi dovmeyerek cozebilirsiniz ismail Kucukkaya https://t.co/6Y30DbGL7g
— Elif (@nediiyoosuuunn) June 14, 2020
3. ismail kucukkaya eda demirci'ye psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamış bir şiddet failidir #EdaDemirciYalnızDeğildir https://t.co/LMm3TkpTbV
— Buşra (@lladybirdb) June 14, 2020
4. şu mentionlara bakınca o kadar tiksindim ki. sizin feministliğiniz kadınlara olan inancınız savunduğunuz siyasi tarafa gelinceye kadar herhalde? sırf sizin "tarafınızda" diye mi inanmıyorsunuz kadının ismail kucukkaya hakkında soylediklerine? https://t.co/Vu6sNRgKBu
— ilyada the vegan (@plltodeath2) June 14, 2020
5. her gun bir kadının erkek şiddetinden canını yitirdiği bu ulkede, eda demirci'nin anlattıklarından sonra ismail kucukkaya, yarın ekrana cıkamamalı. şu rezalet maskeli balo, sona ersin artık.
— senem timuroglu (@senemtimuroglu) June 14, 2020
6. Ekranda sevgi pıtırcığı gibi konuşan İsmail Kucukkaya ’ya bak sen hele…
Kendini de bir şey sanmış her kompleksli karakter gibi… https://t.co/UMbMltIzSP
— Sevgi Akarceşme (@sevgistanbul) June 14, 2020
7. Kadına el kaldıran kimseyi ekranlarda gormek istemiyoruz! #ismailkucukkaya
— Ayşe Dora (@ayssedr) June 15, 2020
8. dedikodu dediğiniz, korkunc bir şiddet anlatısı. neden boşandıktan sonra demişsiniz. kadınların daha anlatamadan oldurulduğu bir dunyada olduğumuzu unuttunuz, bari, "ben ismail kucukkaya'yım, bana hicbir şey olmaz" diyen adamın yaptıklarını anlatmanın gucluğunu de mi anlamadınız! https://t.co/iJnuv7Olag
— sibel yukler սիպէլ 🌈 (@sibelyukler) June 15, 2020
9. eda demirci'nin anlattıklarından sonra, artık ismail kucukkaya'nın yaşamına eskisi gibi devam edememesi gerekiyor. işlediği sucun cezasını cekmesi, toplum tarafından da dışlanması gerekiyor. kadınlar soke soke eşitlik ve adaleti alacak.
— senem timuroglu (@senemtimuroglu) June 14, 2020
Ancak Eda Demirci ’nin acıklamalarını samimi bulmayanlar da vardı; Bakın, canlıya uygulanan her turlu şiddete karşıyım… anlattıklarında duygu da aramıyorum. Ben boyle programlarda dedikodu ağzıyla anlatılan ciddiyetten uzak suklum puklum sohbetlere mesafeliyim; hepsi bu…
— jehan barbur (@barburjehan) June 14, 2020
ismail kucukkaya meselesinin bu kadar sure gundeme gelmemiş olması garipti.
— İlkan Dalkuc (@ilkand) June 14, 2020
ismail kucukkaya hakkındaki duşuncelerimi az cok biliyorsunuz..
fakat, ben, hukuk insanı ’yım..
anlaşamayabilir, boşanabilirsiniz..
boşanmış eşlerin, birbirleri hakkında iyi şeyler soylemesi de cok beklenmez..
hangi menfaatler uğruna yapıldığı cok belli olan bir linc girişimi..
— Av. O. Ediz Yoraz (@avukatyoraz) June 14, 2020