Turkiye ’de ne yazık ki hemen hemen her gun bir kadın şiddete uğruyor ya da olduruluyor. Kadın cinayetlerinin failleri ise coğunlukla ailelerindeki erkekler. Kadınlar, evlendiği erkekler, birlikte olduğu adamlar ya da babaları, abileri tarafından olduruluyor. Pek cok kadın da faili mechul cinayete kurban gidiyor. Bu kez ise bir kadın boşanmak istediği erkek tarafından defalarca kurşunlandı. Oleceğini zanneden Nurtac Canan, katili bulunsun diye kanıyla adını yazdı.
Hurriyet ’ten Hurriyet ’ten Burcu Purtul Ucar ’ın haberine gore Nurtac Canan evli olduğu Ragıp Canan isimli erkekten ayrılmak istiyordu
Nurtac ve Ragıp Canan 23 yıl once evlenmişti. 46 yaşındaki Ragıp Canan eşine evlilikleri boyunca şiddet uyguladı. Nurtac, yıllarca şiddete maruz kaldı
Şiddetin boyutu işkenceye kadar ulaştı. Ragıp Canan, Nurtac Canan ’ın kafasında kavanoz kırdı, kaynar suyla yaktı. En sonunda ise Nurtac ayrılmaya karar vererek evi terk etti.
4 Haziran ’da İstanbul Zeytinburnu ’ndaki eve giden Nurtac Canan, Ragıp Canan tarafından belden aşağısına defalarca silahla kurşun sıkılarak oldurulmeye calışıldı
Ragıp Canan, Nurtac Canan ’a 5 kurşun sıktı. Ardından ise onu olume terk ederek eşinin banka kartı ve telefonunu alarak kactı. Ağır yaralanan Nurtac ise oleceğini duşundu
Nurtac Canan, katilinin bulunması icin kendi kanıyla yere şu yazıyı yazdı; ‘Annem babam hakkınızı helal edin. Uzulmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum. ’
Ragıp Canan Nurtac Canan ’ı vurduktan sonra kacarak oğlunu arayıp; “Anneni dovdum, git bir bak” dedi. Annesinin yanına giden oğlu korkunc manzarayla karşılaştı
Neyseki Nurtac Canan yaralı halde bulundu ve hastaneye kaldırıldı. Ancak ne yazık ki artık yuruyemiyor. Ragıp Canan ise hala yakalanamadı. İddialara gore ise hala barışmaya calışıyor
Canan “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor” dedi. Canan; evlilikleri suresinde Ragıp Canan ’ın onu aldattığını ve şiddet gosterdiğini vurgulayarak şunları soyledi;
“Korktuğum icin şikÂyette bulunamadım hic. Genc kızları taciz etti. Muşterimle beni aldattı. Beni vurduktan sonra babamı arayıp ‘Git kızını oldurdum, cenazesini kaldır ’ diyor. Bir kurşun hÂl bacağımda onu cıkarmayacaklarmış. Bana hayatı boyunca ‘Benden ayrılamazsın seni sakat bırakırım ’ deyip durdu. Olduremediği icin benden vazgecmiyor. Ama dediğini yaptı, sakat bıraktı. Dun mesaj attı oğluma ‘Ben yemin etmişim senin annen benim ilk ve son karım olacak ’ diye. Oldurmeden vazgecmeyecek.”
Kaynak: 1